Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kate02 píše:
Chytit kočku po porodu koťat, někam ji na ten měsíc zavřít a pak ji vykastrovat… Jako lepší, než co x měsíců topit koťata, to mi fakt přijde jako hnus…
Přesně, když se chce tak to jde! Spousta útulků dělá odchyty venkovních plachých koček a daří se jim, takže to jde ![]()
@kate02 píše:
Chytit kočku po porodu koťat, někam ji na ten měsíc zavřít a pak ji vykastrovat… Jako lepší, než co x měsíců topit koťata, to mi fakt přijde jako hnus…
Kam ji zavřít? do obývaku?
Mmch, mas kočku?
@mlsalkaM píše:
Kam ji zavřít? do obývaku?
Mmch, mas kočku?
Třeba, kamkoliv, odkud nezdrhne… Kočku nemám…
Ale první, co bych udělala by byla ta kastrace, pokud by měla být venkovní… Lepší než xkrát za rok topit koťata…
Ale proti gustu…
Asi je to možné..mně se to zabíjení koťat taky hnusí a to nejsem žádný milovník. Když jsem byla malá, tak se u babičky taky topila nebo s nimy hodili o zem, hnus
nevěřím, že nejde kočku chytit a vykastrovat. Jinak přítelova babička a hlavně děda krmí na zahradě asi 15 koček, jsou toulavé, smrdí to tam, nikdo tam nechce chodit, ale oni na ně nedají dopustit ![]()
@mlsalkaM Právě jsem se rozbulela
. @kate02 Souhlasím! A pokud bydlíte na vesnici tak bych to asi nechala být. Moje „teta“ to tak taky měla a nikdy tamm nebylo překočkováno
@mlsalkaM Pokud máš venkovní, tak snad máš nějakou stodolu, garáž apod., kde by se dala ubytovat. Pokud ne, tak holt bych obětovala měsíc třeba v jednom pokoji, abych ji mohla vykastrovat! A jo, kočky jsem měla, venkovní i domácí.
Zavřít venkovní kočku na měsíc je týrání!!! Stačilo, když naše byly po operaci týden doma a šílely z toho. Jak jsme je pustili, 2 dny se neukázaly.
@mlsalkaM píše:![]()
![]()
nezlob se. Bydlíme na vesnici. Máme kočku. Je velmi plachá, nedaří se ji chytit, takže ani odvézt a kastrovat. Jedině, když je po koťatech, ale tam zas musí být odstup od porodu, cca měsíc. No, jenže to ona obvykle zase otěhotní. Mívá v průběhu roku koťata 3 x a v každém vrhu 4 až 5. To je 15 koček ročně. Zkoušíme je udat, ale když je nikdo nechce
útulek je přecpaný. Tak co s nimi?
Teda ta je opravdu plodná! Také mám 2 venkovní kočky, ale ty mívají koťata naštěstí pouze 1× do roka. Vloni měla jedna 6 a druhá 4 koťátka, pro všechny jsem sehnala nové majitele přes internet a jezdily si pro ně i z docela velké dálky
. Také přemýšlím o kastraci a letos už na ni zřejmě dojde, jsou opět březí, ale nemám strach že pro ně páníčky nenajdu. Když se chce všechno jde
. Nedovedu si tedy představi 3 vrhy do roka, to opravdu ne
. Tchýně například nechává kočku rodit v kotci v králíkárně, dá jí tam stelivo a kočka je tam ten první měsíc zavřená s koťaty, aby je nikam neodtáhla. Když jsem to teda viděla prvně, dost jsem se tomu divila a já bych to určitě takhle nepraktikovala, ale to je druhá věc. Pro tebe by to bylo řešení, takhle kočku odchytit a počkat ten měsíc až by byla schopna kastrace. Jistě lepší být měsíc zavřená než 3× do roka topit koťátka!
@Lidym píše:
Zavřít venkovní kočku na měsíc je týrání!!! Stačilo, když naše byly po operaci týden doma a šílely z toho. Jak jsme je pustili, 2 dny se neukázaly.
A topit 3× ročně koťátka je podle Tebe co? Zavřít ji je určitě menší zlo než pak zabíjet bezbranné tvory, to mi nepovídej že je to jinak
.
@Lidym No promiň, ale co to asi udělá s kočkou, když jí 3× do roka zabijí koťata?? To mi přijde jako největší hnus, než to, že bude měsíc zavřená! ![]()
@Lidym píše:
Za to ty topený koťata se určitě výborně baví… ![]()
Je vsem tem topicum jasne, ze pachaji trestny cin, za ktery muzou jit na dva roky sedet?? (kdyz uz jim teda nevadi nekoho zabit?)
asi by bylo potreba, aby uz se nase zeme vzpamatovala par techto samozvanych katu odsoudila a treba bychom se nekam pohnuli ![]()
Vsem kterym to prijde normalni…mate deti?? Zkuste se nad tim zamyslet ![]()
@mlsalkaM domluv se s veterinářem, kočce dáváte jistě žrát, existují přípravky, které kočičku trošku utlumí a pokud by to u vás podmínky umožňovali, je jedna varianta toto..prostě nehledat důvody proč ne, ale snažit se najít způsob, jak to udělat..nebo kontaktovat útulek případně MP, ti chytají divoké kočky, tak by mohli poradit..a navíc, i když je to nechutné, kočka se dá kastrovat i když už chvíli koťátka čeká, stalo se nám to, nevěděli jsme o tom a byli jsme z toho špatní, veterinář nám to řekl až po zákroku ![]()
@quinny to mi připomíná ten vtip.
V rodině se narodí čtyřčata, kolem postýlek chodí kočka a říká si:,, to by mě zajímalo, kolik jich utopí,,.
Zabíjení koťat je hnus, nechápu, kdo na to má žaludek, ale bohužel je to praktika na vesnici běžná. Kastrace kočky je záležitost za cca 800Kč a pak je klid na celý zbytek života.