Kojenecká VODA???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
177
15.1.05 21:51

Ahojky, teda ten poslední článek s Frominem mě docela zarazil. Fromin je jediná kojenecká voda, která se předpřípravou nemusí převařit, takže z nídělám instatní čaje a ředím šťávy. Myslela jsem, že je nejlepší, jiný nekupuju a beru si ho po 5l kanystrech.
 Vega

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
15.1.05 22:10

Ahoj,
nevim, ale myslim si, ze vsechny kojenecke vody, i ty s oznacenim vhodne pro pripravu kojenecke stravy, musi splnovat normy pro uziti pro kojence a to se tyka zejmena dusicnanu, tak dost pochybuji, ze by Fromin obsahovala vyssi nez je povolene mnozstvi dusicnanu. Navic zrovna na Fromin jsem slysela jenom same pozitivni reference, snad jedine krome ceny? Z jakeho zdroje je ta informace? Diky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
15.1.05 22:45

Používáte někdo modrou aquilu? Na ní je přímo napsáno, že je vhodná pro přípravu kojenecké stravy a používají ji v porodnicích. Tak ta by měla být snad v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
15.1.05 22:53

Ahoj,

stále z 95% kojím. Když připravuji UM, tak kojeneckou vodu nepřevařuji.

Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
16.1.05 11:30

Ahoj,
není důležité jestli je na vodě napsáno kojenecká nebo ne - důležitý je opravdu celkový obsah min. látek a to zejména dusičnanů a dusitanů - jejich hodnoty by se měly pohybovat někde kolem 0,1-1mg u dusičnanů a 0,01-0,1 u dusitanů - je však zajímavé že některé značkové kojenecké vody těch dusičnanů mají více a přesto mají štempl lékařské komory že jsou kojenecké..Takže závěr: jakákoli voda která má méně dusičnanů a dusitanů než vody, které mají slovo kojenecká přímo v názvu, je vhodná pro přípravu kojenecké stravy. Do půl roku se doporučuje převařovat vodu byť kojeneckou, pak už to myslím nutné není.
pá Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
16.1.05 11:38

Ahoj Kleris,

proč se doporučuje vodu převařovat?

Dík Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rea
99
16.1.05 11:45

koj.voda

ahoj,
už nevím kde, ale taky jsem četla, že nejlíp vychází dobrá voda, ale tu u nás v delvitě nemají.
já kupuju aquilu.
rea a tomášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
16.1.05 11:56

Ahoj,
jsem ráda, že se vás tolik zapojilo do diskuze okolo kojeneckých vod. Psaly jste o rozhodujícím množství dusičnanů a dusitanů, tak jsem prozkoumala etikety a je to fakt rozdíl: neperlivá Natura, která má napsáno, že je vhodná pro přípravu kejenecké stravy má 60× víc dusičnanů než neperlivá Dobrá voda. Podobně to vychází i s dusitany. Asi začnu kupovat Dobrou vodu.

Díky za rady.
Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.1.05 12:26

ahoj holky,
ja pouzivam aquilu a prevaruju ji. neprevaruju ji v rychlovarne konvici, ale v kastrulku a je fakt, ze se delaji hodne usazeniny, ale mala je v pohode. proste kastrulek casto vymyju octovou vodou a je po usazeninach.
pekny den ivana a anicka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
16.1.05 14:00

ahojky, tady máte adresy se zajímavými články ohledně kojenecké vody:
www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
takže prostudujte, mrkněte i na diskuze k článku.
Já osobně jsem hodně spokojená s horským pramenem, teď ho ale nemůžu sehnat, tak zkoušíme fromin.
tak zatím čau Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.05 11:52

AQUA KOJENEC nebrat!!!

precetla jsem vase prispevky a take se podelim. mam 4mesicni holcicku magdalenku, po poporodnich komplikacich mi na kojeni zbylo jen jedno prso a i z toho uz ted malinko ubyva, takze jsem predevcirem byla koupit nutrilon + vodu. v lekarne mi dali aqua kojenec. dnes jsem mrkla na hodnoty: dusicnany - no3: max 12mg/l !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (množství sloučenin dusíku, především dusitanů a dusičnanů, jejichž obsah by neměl překročit 15 mg/l viz http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…). asi se pripojim k heslu: dobra voda, denne doma :D pa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.2.05 08:27

kojenecka voda

Ahoj, my kupujeme Tanju, maji treba v Penny marketu. Fromin nasi maly oabsolutne nevyhovovala.
 S.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.2.05 12:50

my kupujeme většinou aquabellu, ta se mi zdá nejlepší, když neseženu tak jedině aquilu nebo dobrou vodu. Zkusila jsem kupovat fromin, ale vždy po převaření vody, byl na vrchu takovej mastnej škraloup. Všechno jsem vyvářela,takže z lahviček to určite nebylo, a jiná voda mi to nikdy neudělala, téď když dcerka větší kupujeme točenou vodu třebechovickou (z automatu(

• Citovat
  • Upravit
2185
12.2.05 19:33

Ahoj.
Nam doporucila Dr. Dobrou vodu, a to z to ho duvodu, ze obsahje NEJVIC FLUORIDU (ostatani vody ho maji nepomerne mene, krom mineralnich vod, ale ty obsahuji zase soli a tak jsou pro kojence nevhodne). MA Dr. se tim naprosto shodla s tim, co je psano i v knize Pece o dite od Svejcara. V pripade pouzivani Dobre vody neni nutno podavat detem fluoridove tablety kvuli zoubkum, coz me teda presvedcilo.

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.05 16:16

Kojenecká voda

Ahoj,

také se podělím o naše zkušenosti s kojeneckou vodou. Mám 6-ti měsíční dceru a od jejích 3 týdnů přikrmujeme UM. Používáme Dobrou vodu, kterou převařujeme a jsme s ní spokojeni. Zvolili jsme ji po prostudování odborné studie určené lékařům a farmaceutům, která doporučila pro tyto účely vodu, do které je přidáván flour a tou je na našem trhu pouze Dobrá voda.

Lucka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí