Kojení co 1.hod.-1,5hod.

69
23.7.18 10:50

Kojení co 1.hod.-1,5hod.

Dobrý den,
dcera má 4,5 měsíce. Poslední cca měsíc jí přes den kojím co 1-1,5 hodiny, protože začne přes den za hodinu od kojení,, kňourat'' a postupně až plakat. Někdy pomůže si jí vzít na ruce. Jak tohle začne dělat tak jí dám napít ovšem opravdu nevím zda tohle dělá hladem, nudou, únavou protože přes den toho moc nenaspí :? nebo jí bolí bříško protože se u toho plakání kroutí, ale nevím zda se nekroutí a,, španuje'' tím že se aji vzteká. Pije opravdu krátce cca 5-6 minut, ale už od porodnice nepila extrémně dlouho. Někdy déle, ale to u toho většinou usne. V noci spí jak kdy 6-7hodin, když se začne vrtět nebo poplakává dám jí prso. Za poslední měsíc přibrala pouze 390g. Paní doktorky, jsem se ptala zda jí mám přikrmit UM, říkala, že přibrala sice méně, ale pokud si myslím, že pláče hlady ať jí zkusím teda dát po kojení UM. Včera jsem teda zkusila po kojení dát a vypila 30ml. A za hodinu a půl zase začala. Chápu, že jí těch 30 ml. nezasytía, ale když si něco vypila ode mě…Omlouvám se za takový román a budu ráda za každou zkušenost a radu.
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
23.7.18 10:54

Nemá v horku žízeň? Co zkusit vodu či vlažný čaj? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
23.7.18 10:58

Takhle kratce maly pil, az kdyz byl starsi, nevim, jestli tak maly miminko muze mit silu se zasytit - doktorka mi tehdy radila, jak udrzet bdeleho, aby se poradne najedl, napriklad simrat nozicky /hladit / odtahovat se od nej (automaticky se pritahoval, coz ho probiralo, fungovalo mi to nejlip).

Opravdu po te hodine pije, nebo nekdy jen dumla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
23.7.18 11:00

@Apaji takhle malemu kojenci bych jeste vodu nedavala, pokud mene pribira, zaberes misto v zaludku necim uplne bez kalorii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
23.7.18 11:00

No buď může mít žízeň. A nebo taky jen dumlá a potřebuje být s tebou.

Zkusila bych zvážit, kolik opravdu vypije. A přesně jak radí @Capretta , zkus probouzet a nenechat usnout. UM bych zatím nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
23.7.18 11:04

@Capretta

Aha, protože za nás se příkrmy zaváděly v 6. měsících, nyní prý už od 4. měsíce, tak jsem to pojala tak, že pokud už může příkrm, tak proč by se nemohl napít? :think: Ale zase máš pravdu v tom, že pokud méně přibírá, tak by asi bylo lepší neládovat ho vodou - na to jsem nepomyslela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
23.7.18 11:07

Mám 5m holčičku a kojim na požádání. Někdy po hodině, někdy po čtyřech. V těchto vedrech mi kojení po hodině přijde v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.7.18 11:13

Ahoj,mam stejně starou holčičku a oproti první (2,5 roku) se taky hrozně kroutila u kojení. Přišla jsem na to,ze se nechce vycurat do plenky. Takže když se mi takhle kroutí,dam ji vycurat na kyblik a pak pije v pohodě. Jinak taky přestala a nepokračovala..... Zkus,třeba to taky zabere;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smarcie
23.7.18 11:15

Neresila bych… proste bych ji davala tak jak.l chce ;) jestli má žízeň, hlad, nebo chce byt s Tebou… prso vyřeší všechno :mrgreen:

Hlavne nedavat vodu nebo caj… mlicko je i na žízeň :palec:

• Citovat
  • Upravit
1688
23.7.18 11:23

Mam 4m holcicku a pije jak kdy. Treba ted uz po hodine, ja se teda casem vubec neridim. Ani nevim jak casto, kdyz place dam prso, bud chce nebo ne. Je vedro, treba ma zizen. Nebo chce byt jen s tebou. UM bych nedavala, v noci ti spi krasne. Nekde jsem cetla moc hezky clanek. Deti nemaji hodinky ani nejsou naprogramovani roboti. Vzdyt my se taky napijeme a najime, kdyz mame chut a hlad. A deti vyhradne kojene pribiraji skokove ne podle tabulek. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
23.7.18 11:30

@Apaji včera jsem zkusila čaj na lžičku no tak zkusím i dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
23.7.18 11:33

@Capretta ano to jsem taky dělala, ale když už neusne tak se třeba po těch 6 minutách odtáhne zase se přisaje a ták, ale nebrečí u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
23.7.18 11:34

@Capretta a pije třeba fakt ty 4 minuty si myslím že pije no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
23.7.18 11:35

Ja bych ji nechala, at se koji, kdy potrebuje. Mam takovy pristup, ze verim detem, ze ony nejlip vi, kdy potrebuji mlicko. Bud maji hlad, nebo zizen, nebo je neco tlaci v brisku, nebo je neco trapi v krku, nebo chteji byt u maminky a zadudlat si…Prvni dcerka pila presne kazdou hodinu (byla presna jak svycarsky hodinky) od 8 rana, od 12 do 15 h spala venku v kocarku, pak zase kazdou hodinu, od cca 19 do 20 h spala, pak zase po hodine do pulnoci a pak spala celou noc az do 8 rana. Kdyz bylo vedro, tak klidne i po pul hodine. Skoncilo to v 10 mesicich, kdy konecne vzala na milost prikrmy. Prikrmy jsme teda zacali davat v 6 mesicich, ale snedla vzdy max 1 lzicku a chtela porad mliko. Druha dcera taky do tech cca 10 mesicu pila po 1-1,5 h a ted u tretatka, ktery bude mit za par dni 4 mesice uz vubec nesleduji hodinky a dam mu pit proste kdy chce. Vsechny deti pribiraly ukazkove, nejmladsi mel ve 3,5 mesicich 62 cm a 7300 g. Jo a vsechny spaly celou noc :palec: Proste se pres den poradne nafutrujou a v noci travi :mrgreen: Takze ja jsem zastancem toho nechat to na miminku, ono nejlip vi, co potrebuje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
23.7.18 11:39
@paandatko píše:
Mam 4m holcicku a pije jak kdy. Treba ted uz po hodine, ja se teda casem vubec neridim. Ani nevim jak casto, kdyz place dam prso, bud chce nebo ne. Je vedro, treba ma zizen. Nebo chce byt jen s tebou. UM bych nedavala, v noci ti spi krasne. Nekde jsem cetla moc hezky clanek. Deti nemaji hodinky ani nejsou naprogramovani roboti. Vzdyt my se taky napijeme a najime, kdyz mame chut a hlad. A deti vyhradne kojene pribiraji skokove ne podle tabulek. :hug:

Super prispevek jsi napsala :palec: Souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna