Kojení - jak často

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2481
15.12.10 09:56

ahoj holky, tak jsem přestala budit (díky za rady) a musím říct, že první noc se sama budila po čtyřech hodinách, dneska po třech, přes den chce po dvou, takže to nechávám opravdu na ni, jak si řekne, tak dostane, ale nestresuje mne, že mne zazvoní budík a teď budit … :(((( díky moc za rady, to víte, prvokojička :D :D Jinak musím mezitím odsávat, protože mám mlíka, že jsem jak dojnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
15.12.10 14:45

Neboj,bude to dobrý,nám teda už v porodnici říkali v noci nebudit,jen jak si řekne a je to lepší,ty budeš v klidu v noci spát,než aby si se stresovala,že ti zazvoní budík a ty máš jít budit,je hodně malinká tak počítej,že ted třeba budeš krmit po dvou hod nebo po třech a časem se to protáhne a třeba v půlroce,nebo i dřív bude spinkat celou noc a ty se krásně vyspíš a nebo taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
15.12.10 22:59
lucije28 píše:
ahoj holky, tak jsem přestala budit (díky za rady) a musím říct, že první noc se sama budila po čtyřech hodinách, dneska po třech, přes den chce po dvou, takže to nechávám opravdu na ni, jak si řekne, tak dostane, ale nestresuje mne, že mne zazvoní budík a teď budit … :(((( díky moc za rady, to víte, prvokojička :D :D Jinak musím mezitím odsávat, protože mám mlíka, že jsem jak dojnice :)

Spíme celou noc ( na dnešek usnul ve 21 a vzbudil mě v 6.30, pak jsme ještě usnuli a vstávali v 9 ), ale pak musím kojit přes den každé 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
15.12.10 22:59
lucije28 píše:
ahoj holky, tak jsem přestala budit (díky za rady) a musím říct, že první noc se sama budila po čtyřech hodinách, dneska po třech, přes den chce po dvou, takže to nechávám opravdu na ni, jak si řekne, tak dostane, ale nestresuje mne, že mne zazvoní budík a teď budit … :(((( díky moc za rady, to víte, prvokojička :D :D Jinak musím mezitím odsávat, protože mám mlíka, že jsem jak dojnice :)

Spíme celou noc ( na dnešek usnul ve 21 a vzbudil mě v 6.30, pak jsme ještě usnuli a vstávali v 9 ), ale pak musím kojit přes den každé 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
16.12.10 09:10

Ještě k tomu odsávání, samozřejmě odsávej obzvášť po té noci,pokud nejí, ale nepřeháněj to. Já jsem měla poprvé takový ztrach z nateklých a zatvrdlých prsou, že jsem odsávala prakticky pořád, nakonec se mi to vymstilo tím, že jsem si přivodila mastitidu s antibiotikama. Holt čím víc se vydá, tím víc se vytvoří. Takže odsát pouze do pocitu úlevy, rozhodně ne do vyprázdnění, jinak z toho uděláš začarovaný kruh. Jste ještě moc malincí, uvidíš jak se to ustálí. Pokud bys měla pocit, že to teče fakt moc, dá se to i trošku zbrzdit. Když budeš mít zájem, ozvi se a poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
16.12.10 17:36

Malá papá krásně, ale mlíka mám fakt moc :(, ale odsávám tehdy, když ten tlak je šílenej, takže 1× max. 2× denně. Malá spinká tři, max. čtyři hodiny … Musím říct, že je jako hodinky (občas) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
9.4.13 16:10

Ahojky, mam tritydenni holcicku a mne v porodce ucili co 3 hodky budit i vnoci a sem z toho utahana, tak dnes zkusim interval prodlouzit aspon na ty 4 hodiny vnoci, kolikrat tak krasne spinka, tak ji nechci budit..jsem rada, ze to takhle dela spoustu maminek, protoze clovek je vazne pak k. o. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
9.4.13 16:15

@Lindii já dávala, když si malá řekla, ale u nás to bylo z počátku co 1,5 hodiny a to jak přes den, tak v noci a pak co 2 hodiny a v noci co 2 hodiny pomalu do roka, pokud ti v noci spinká nebudila bych, vyspěte se obě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
9.4.13 16:16

Ja mela ze zacatku taky hrozne moc mleka, pres den jsem kojila kazde tri hodiny a dr mi taky rikala ze v noci budit, ale v pordnici mi rekli, ze by se mela v intervalu od 11 do 6 do rana alepson jednou najist, takze jedla kolem 10 hodiny a pak se budila pred patou, jako prvorodicka sem samozrejem dala na rady dr po prijezdu domu, v noci jsem malou budila a od te doby se pravidelne budi dvakrat na jidlo v noci, myslim si, ze kdybych ji nebudila, tak spinkame celou noc, jako v pordnici, ale treba taky ne…no kazdopadne u druheho bych v noci nebudila a radsi si sla odstrikat, protoze ja teda odstrikavala pred kojenim, po kojeni klidne plnej hrnek…po 7 tydnech se mi vse ustalilo:-) jo a skytavku mela mala taky a furt blinkala, jak mi to hodne teklo, tak se proste prejedla, ale to uz ted taky neni pravda, ted ji musim do jidla spis nutit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.4.13 16:17

Pokud dítě normálně přibývá, tak bych nebudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
9.4.13 16:56

Já je nikdy nebudila, syn spinkal v noci i 6h, přibíral pěkně, to samé i dcera, když měli hlad, vzbudili se sami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
9.4.13 17:08

Holky diky, mala prave krasne pribira, za tyden pribrala 240g :D tak se mi zda fakt zbytecny ji tyranizovat vnoci buzenim, kolikrat se ted budi co 2 hodky, jelikoz mame rymicku a to ji probudi, ale jinak to fakt zkusim ji nebudit, jste mne uklidnily, diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
9.4.13 17:16

Přesně v dnešní době už se nemá budit. Dítě si řekne samo kdy má hlad. Dřív se muselo kojit každé 3 hodiny, ale teď už se ví, že to byla blbost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
9.4.13 17:33

@Janettka23 nebudit ale jen pokud přibírá. Já syna taky nebudila, říkala, jsem si, však on by se vzbudil, kdyby měl hlad, ale nevzbudil a hubl a hubl, až tři týdny po porodu jsem zjistila, že má skoro kilo dole.. takže pokud přibírá tak nebudit, pokud nepřibírá tak budit :-)

• Citovat
  • Upravit
1406
9.4.13 17:38

Jo samozdřejmně pokud přibírá to je jasný :-)) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová