Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak my jsme taky měli podobné problémy a krmím odstříkaným doteď. Není to žádná hrůza - odstříkáno mám za 10 min. - odstříkávám po krmení kdy malá v klidu tráví a uchovávám v lednici do příštího krmení. Když se někdo diví tak říkám že je to naše věc a oběma nám to vyhovuje a tečka. Zdá se mi to lepší volba než UM. Ale to je jen můj názor. Odsávačka mi prsa nijak neničí - naopak, malá je ničila víc
já si taky myslím, že je to případ od případu a navíc každé dítě je individální. Já tu ještě nedávno psala, že mi lékařka lahev zásadně nedoporučuje a že nám to ani nejde atd…atd…
Měla jsem problém, že malá byla nepapánek a nepřibírala, až jsem zkusila metodu (na doporučení zdejších maminek), kdy jsem do UM dala trošku mateřského mléka, dala to do lahve a hned to šlo! Musím zaklepat, na kojení to nemá žádnej vliv zatím! Takže v noci a přes den většinou kojím, s tím, že malá v noci dost spí, tak nadbytečné mléko odstříkám, dám do ledničky a odpoledne tím ještě dokrmuju (už z lahve), k večeru už přidávám i UM, protože malá je tou dobou jedlík a MM už nestačí, taky z lahve. No a od té doby papáme, přibíráme, stále kojíme…jedna radost ![]()
Tak z me zkusenosti muzu rict,ze se nikdo nepozastavuje nad tim,ze davam z lahve MM,naopak me kazdy obdivuje
,protoze jak pisi holky,vystrcit prso,je jednodussi,nez odsat,vymyt lahve,v noci dite budit(u prsa mi usnul),ohrivat,pak zase chladit
,no a spousta obstrukci,ja jsem kojila 3 mesice,ted 3mesice odsavam,protoze maly byl nemocny a prestal chtit prso,jen v noci,ted uz se sklebi i v noci,takze jedem jen na lahvi.Myslim,ze nikdo neprestane kojit bez duvodne.
Já jsem kojila nějakých 15 dní. Pak jsem to kvůli bolavým bradavkám vzdala. U kojení mi až tryskaly slzy bolesti. Od té doby taky „kojím z flašky“. Jednou denně musím dát Nutrilon, moje nestačí.
Zajímavý ale je, že množství mlíčka, co odstříkám se postupně zvyšuje spolu s potřebou malýho. Zhruba v těch dvou týdnech malého jsem odstříkala 50-70ml z obou prsou, teď odstříkávám 100-120ml. Cca ten měsíc a půl, co to takto praktikujeme, pořád ale „chybí“ 1 dávka mého a to dávám to UM.
Je to takto sice časově náročnější a nemůžu být venku třeba celý odpoledne, ale ke kojení už se vracet nechci. Malej je takto spokojenej a já vlastně taky. Vím kolik vypije, nemusím hlídat váhový přírůstek a mít strach, že nepřibývá, apod.
Na okolí kašlu. Kamarádky mě sice přesvědčují jak je kojení pohodlný, nenáročný, ale dlabu na to. Je to moje miminko, moje prsa a moje rozhodnutí ![]()
hanah,presne tak,navic vis kolik vypije a muzes si to sama regulovat,jestli das mene,bude pit driv atd.,alespon u nas to tak funguje.Me mrzi to nocni kojo,snazim se prckovi prso podstrkovat,ale uz neeee.Nevim co se tak sklebi,myslela jsem,zemu vadi bradavka,jak je zvykly na savicku,zkousela jsem i kloboucek a taky se sklebil,proste pohrda
tak
ocni kojeni skoncilo,jinak pres den dam radsi lahev,nez bojovat u prsa.
Myslela jsem samozrejme nocni kojeni ne ocni,nevim co to tam skocilo,priserka ![]()