Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mě se mlíko udělalo až po porodu a kojila jsem dva roky
a alergii ani nic nemám
Já jsem na bezmléčné stravě už několik let a mléko se mi udělalo normálně třetí den po porodu
Kojila jsem tři měsíce a mléka jsem měla víc, než s prvním na klasické mléčné stravě ![]()
A nezkoušela jste třeba výrobky z kozího či ovčího mléka? Na kojení je prý dobrá melta nebo Caro.
To tím nebude, já měla bezmléčnou dietu kvůli dítěti, dcera měla ABKM, a žádný pokles laktace nenastal… Jinak pokud máte alergii BKM, tak vám s největší pravděpodobností nepomůže ani kozí nebo ovčí mléko, protože ty bílkoviny jsou si tak podobné, že je asi taky nebudete snášet…
Neboj, bezmlecnou stravou to neni
mlezivo tam je, spusti se po porodu. Ze nic nepozorujes neznamena, ze tam neni
hlavne si dal nepritezuj a ze stravy to vyrad, to jak ti je je nejspolehlivejsi ukazatel co snasis nebo ne, ne zadne testy ![]()
At se dari!
Ps: ja nesmim laktozu ale ani tak mlecne nekonzumuju a kojim v pohode aktualne pul roku ![]()
@Havlova Kozí jakš takš snesu v malém množství a to výhradně sýr. Nemám z něj průjem, ale dělá se mi po něm atopický ekzém na rukou, tak z toho nemám moc dobrý pocit. Ovčí nesnesu vůbec.
Meltu a Caro rovněž nemůžu, jsem totiž ještě k tomu celiak (BL jsem ale držela i u prvních dvou dětí).
@Anonymní píše:
@Havlova Kozí jakš takš snesu v malém množství a to výhradně sýr. Nemám z něj průjem, ale dělá se mi po něm atopický ekzém na rukou, tak z toho nemám moc dobrý pocit. Ovčí nesnesu vůbec.
Meltu a Caro rovněž nemůžu, jsem totiž ještě k tomu celiak (BL jsem ale držela i u prvních dvou dětí).
To je smůla. Ale ono to určitě půjde i tak, když jste předtím vydržela tak dlouho.
Mléko opravdu na kojení vliv nemá. Jakou by to mělo mít souvislost? Já taky cca od 13 let nejím mléčné výrobky a kojím úplně v pohodě, spíš jsem měla ze začátku mléka až moc.
Ahoj maminky,
mám už dva prcky, oba kojení do cca 2,5 let a teď jsem ve 36. tt. V obou případech jsem při kojení hodně jedla mléčné výrobky, především zakysané. Po dlouholetém boji se zažívacími problémy jsem předloni zjistila, že mi cokoliv z kravského mléka tyto problémy zhoršuje. A tak, ač mám všechny testy na alergie a intolerance negativní, dodržuji už rok a půl stravu zcela bez kravského mléka. Zažívací potíže zcela vymizely. Ale trošku se bojím, jak to bude s kojením u tohoto dítka. V obou předchozích těhotenstvích se mi začínalo tvořit už někdy v 6.-7. měsíci a teď pořád ani kapička. Je možné, že je to dáno jinou stravou - bez mléka? Zkoušela jsem zařadit alespoň sýry a jogurty, ale nesnesu je, mám z nich bolesti břicha a průjem. Asi nejhorší je tvaroh, z něj mám vyloženě koliky. Čím se dají mléčné výrobky ve stravě nahradit a podpořit tak tvorba MM?
Bohužel mám alergii na většinu ořechů i mák a z rostlinných alternativ můžu jen mléko kokosové a rýžové. Poradíte?