Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Baslerinda píše:
Náplasti mimču? Máš po ránu zvláštní smysl pro humor.Jak psaly holky nade mnou, tomu závisláčkovi na nikotinu dej raději UM a ještě jedna věc, samozřejmě, že s kouřením lze přestat, dokonce ze dne na den.
Presne tak kdyz nekdo moc chce tak prestane.
Pokud chceš hulit a ještě kojit a pak chceš dát mimču nikot. náplast tak promiň ,ale pro tebe je každá rada zbytečná ![]()
Dávej UM, určitě lepší než prohulené mlíko od tebe. Jsem se zase rozčílila ![]()
Tak já ti taky něco povím, přestat jde, ne že ne.Ale to už jsi měla dávno.Soudit tě nebudu, jen je mi tvého miminka líto…
Můžu ti říct, že já kojila pouze chvilku, nešlo nám to.Tak moc jsem to obrečela, že nejsem schopná své dítě nakrmit z prsu.Tak moc mi na tom záleželo a nešlo to.Ty můžeš a děláš tohle, to opravdu nepochopím ![]()
Holky a ktera z vas prestala ze dne na den, ze zakladatelku tak soudite? Ono znam spoustu lidi, co prestali ze dne na den, ale taky spoustu tech, co se snazi co mohou a prestat nemuzou…
Navic podle cloveka, co se zabyva detmi z medicinskeho hlediska vim, ze pokud by kuracka, co pred otehotnenim kouri aktivne (tzn. ne 5 cigaret denne, ale vic)prestala ze dne na den, tak to pro dite nebude prinosem, jenom pro matku stresem a zatezi pro telo, protoze nikotin se drzi ve zvysene mire v tele jeste rok a odchazi az po roce z tela… A odchazi 7 let… takze to je bezpredmetne, ne?
Pokud chces kojit dal, tak si dej treba jenom pulku cigarety (nebo 2-3 tahy) okamzite po nakojeni a pak uz do dalsiho kojeni ne. Je to lepsi nez naplasti.
Nebo jak poradili holky, nasad UM, miminku to neublizi a nebude dostavat dalsi nikotin. ![]()
A nestresuj se, tohle resi spousta jinych matek, nejenom ty, co napsaly sem a odsoudily Te.
a ted se pustte vsechny i do me…
![]()
Ema N. píše:
Holky a ktera z vas prestala ze dne na den, ze zakladatelku tak soudite? Ono znam spoustu lidi, co prestali ze dne na den, ale taky spoustu tech, co se snazi co mohou a prestat nemuzou…Navic podle cloveka, co se zabyva detmi z medicinskeho hlediska vim, ze pokud by kuracka, co pred otehotnenim kouri aktivne (tzn. ne 5 cigaret denne, ale vic)prestala ze dne na den, tak to pro dite nebude prinosem, jenom pro matku stresem a zatezi pro telo, protoze nikotin se drzi ve zvysene mire v tele jeste rok a odchazi az po roce z tela… A odchazi 7 let… takze to je bezpredmetne, ne?
Pokud chces kojit dal, tak si dej treba jenom pulku cigarety (nebo 2-3 tahy) okamzite po nakojeni a pak uz do dalsiho kojeni ne. Je to lepsi nez naplasti.
Nebo jak poradili holky, nasad UM, miminku to neublizi a nebude dostavat dalsi nikotin.
A nestresuj se, tohle resi spousta jinych matek, nejenom ty, co napsaly sem a odsoudily Te.
a ted se pustte vsechny i do me…![]()
![]()
ne ne,souhlas ![]()
Přestat s kouřením chce silnou vůli a ne každý ji má…a to i když miminko je tou největší motivací…
pikolino píše:Ema N. píše:ne ne,souhlas
Holky a ktera z vas prestala ze dne na den, ze zakladatelku tak soudite? Ono znam spoustu lidi, co prestali ze dne na den, ale taky spoustu tech, co se snazi co mohou a prestat nemuzou…Navic podle cloveka, co se zabyva detmi z medicinskeho hlediska vim, ze pokud by kuracka, co pred otehotnenim kouri aktivne (tzn. ne 5 cigaret denne, ale vic)prestala ze dne na den, tak to pro dite nebude prinosem, jenom pro matku stresem a zatezi pro telo, protoze nikotin se drzi ve zvysene mire v tele jeste rok a odchazi az po roce z tela… A odchazi 7 let… takze to je bezpredmetne, ne?
Nebo jak poradili holky, nasad UM, miminku to neublizi a nebude dostavat dalsi nikotin.
a ted se pustte vsechny i do me…![]()
![]()
Přestat s kouřením chce silnou vůli a ne každý ji má…a to i když miminko je tou největší motivací…
s tim naprosto souhlasim, miminko je nejvetsi motivaci, ale nekdo to proste nezvladne ani tak… A my tady nejsme proto, abychom odsuzovali nekoho, kdo proste tohle nezvladne… Myslim, ze zakladatelku to uz takhle hodne trapi, kdyz se odvazila (byt anonymne) napsat a zeptat se na nazor…
Treba moje tchyne kourila u obou deti a jsou z nich dva zdravi krasni chlapi… Moje mamca kourila u vsech deti a nejsme postizeni, nejsme ani vic nemocni nez ostatni a vsechno je OK…
![]()
Já neříkám, že musí přestat, ať si klidně kouří dál, když jí nejde přestat.Ano každý to asi nezvládne.Ale proč proboha kojí???Tohle ví každý malý dítě, že je v tom případě lepší UM…
Nechci „odsoudit“ to, ze nemuzes prestat kourit ani kvuli miminku, takovych matek je plno…
Ale „odsuzuju“ to, ze kouris a presto kojis, v dnesni dobe, kdy je UM na neskutecne urovni, to nepochopim, UM mu ublizis mnohem mene, protoze MM kuracky to nejlepsi pro dite urcite neni!!!!
Taky jsem kouřila a když jsem zjistila,že jsem těhotná,tak jsem s tím okamžitě sekla.A ikdyž nemám pevnou vůli(hubnutí,atd.),tohle jsem dokázala,protože to miminko bylo ohromnou motivací.Dva dny jsem akorát cucala bonbóny,když jsem měla chuť na cigaretu a pak už jsem si nevzpomněla.Jde to
Říkala jsem si,že když nedokážu přestat,budu všude říkat-„jsem těhotná a kouřím“,aby mi lidi dali co proto a aby mě odsoudili.Když už musím kouřit,tak ať si to obhájím.To samé platí i pro kojení.Zakladatelko,zkus přestat,koukni se přece na svoje miminko a přestaň kvůli němu.Anebo kuř a obhaj se tu ![]()
Pokud vim, tak ve vsech publikacich se pise, ze do 6ti cigaret denne prevazujou vyhody kojeni, proto se do toho cisla doporocuje kojit.
Ty vase nazory
utapnuty. Jako nic ve zlym, ale zakladatelka muze bejt kuracka a lepsi matka nez kolik z vas. Me taky dycky fascinujou ty nazory, a pak spousta matek zavre dvere a buh vi co se deje doma. Ono bejt dobrou matkou neznamena chovat se podle tabulek a odbornych knih…
Jsem taky od matky kuracky, stejne jako muj bracha a oba jsme zdravi a bez nejakejch nasledku.
Timto ale chci rict, ze koureni v tehotenstvi a pri kojeni neschvaluju, ale taky neodsuzuju. Kazdej sam at si sahne na svedomi. Ale rikat nekomu ze je blbej pri prijde hrozne omezeny.
Zakladatelko, když si nemůžeš pomoct a chceš kouřit, tak nekoj. Pokud opravdu nechceš krmit prcka nikotinem, tak tohle je asi to nejefektivnější řešení. Krm UM a máš po problémech.
jasně,odsoudit někoho je nejsnadnější…
já sama jsem nikdy nekouřila,ale moji rodiče ano,oba.Takže jsem v tom vyrůstala a těžko říct jestli moje alergie a astma je toho důsledkem,ale mý mámě bych zazlívala úplně jiný věci než kouření.
Jinak obecně kouření neschvaluju,ale je to každého věc.
pryfish píše:
Pokud vim, tak ve vsech publikacich se pise, ze do 6ti cigaret denne prevazujou vyhody kojeni, proto se do toho cisla doporocuje kojit.Ty vase nazory
utapnuty. Jako nic ve zlym, ale zakladatelka muze bejt kuracka a lepsi matka nez kolik z vas. Me taky dycky fascinujou ty nazory, a pak spousta matek zavre dvere a buh vi co se deje doma. Ono bejt dobrou matkou neznamena chovat se podle tabulek a odbornych knih…
Jsem taky od matky kuracky, stejne jako muj bracha a oba jsme zdravi a bez nejakejch nasledku.
Timto ale chci rict, ze koureni v tehotenstvi a pri kojeni neschvaluju, ale taky neodsuzuju. Kazdej sam at si sahne na svedomi. Ale rikat nekomu ze je blbej pri prijde hrozne omezeny.
Pet deti kuracek muze byt zdravych a dalsich patnact muze mit silene problem… i zdrave matce se muze narodit nemocne dite, ale kdyz nejake riziko muzu zmensit, tak to snad udelam, ne????
Jinak muze byt dobra mama, ale prece kazda dobra matka chce pro dite nejlepsi a kdyz uz nedokaze prestat (to se da pochopit) tak to nebudu valit do ditete (to se uz pochopit neda) a dam radsi UM…
Reci, kdy se do urciteho poctu cigaret kourit muze a dokonce „doktori“ doporucuji neprestavat ja osobne povazuju za pekny alibismus onech kuracek ![]()
Já neodsuzuju,je plno horších matek než kuřaček(týrání apod.),takže rozhodně neříkám,že zakladatelka je špatná máma,to vůbec.Já třeba skoro nekojila(protože malej byl 7týdnů v inkubátoru a já ztratila mlíko),takže byl na UM a já pak zase začala kouřit.Sice málo ale kouřím.A rozhodně nejsem špatná matka,protože kouřím…Jen jsem chtěla říct,že přestat jde někomu líp někomu hůř,ale jde to ![]()
zakladatelce:
zdar a sílu ať najdeš to nejoptimálnější řešení pro tebe i mimčo! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat