Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
weruuunka píše:
Mimču a náplastijsem se po ránu pobavila.
Prosimtě a proč kojíš, když nedokážeš přestat,
![]()
radši mu dej flašku UM, to ho narozdíl od cigaret nepoznamená.
Petrajan píše:
Já neodsuzuju,je plno horších matek než kuřaček(týrání apod.),takže rozhodně neříkám,že zakladatelka je špatná máma,to vůbec.Já třeba skoro nekojila(protože malej byl 7týdnů v inkubátoru a já ztratila mlíko),takže byl na UM a já pak zase začala kouřit.Sice málo ale kouřím.A rozhodně nejsem špatná matka,protože kouřím...Jen jsem chtěla říct,že přestat jde někomu líp někomu hůř,ale jde to
Jenže ty nekojíš. ![]()
Neodsuzuju.Kdybych kouřila,tak bych nechtěla kojit.5 cigár denně není žádná hrůza,třeba by to šlo ještě zredukovat,ne
Já jsem teda proti kouření jak v těhu tak i behěm kojení,ale když nejde jen tak přestat-chválím zredukování z 30 cigár na pět
,tak radějí UM než nikotinové MM.
Příspěvek upraven 18.12.11 v 09:45
Nekuřáci nepochopí, to je dobrý, tak hlavně, že si kuřáci porozumí. Hulit při kojení je prostě hnus, a to že si to kuřáci mezi sebou vysvětlí, na tom nic nemění.
Terinka4444, pročpak ta agrese? A ano, stojím si za tím, že nekuřák kuřáka nepochopí. Copak ti na tom tak vadí?
„Nesuď nikoho v jehož botách si neprošel aspoň míli." Indiánské přísloví
nebo
„Sytý hladovému nevěří.“
Zakladatelky se nechci zastávat, ale to o UM je nesmysl - všude se dočtete, že do 5-ti cigaret denně stále převažují výhody MM…
K otázce - náplast je samozřejmě nesmysl.Po ukončení kojení bude mít dítě bohužel absťák, což se bude projevovat plačtivostí, mrzutostí.
Taky ho mít ale nutně nemusí, to podle toho, kdy přestaneš kojit.Jak budeš časem přidávat příkrmy, budeš ubírat kojení, takže dítě si bude zvykat postupně…
terinka4444 píše:
Nekuřáci nepochopí, to je dobrý, tak hlavně, že si kuřáci porozumí. Hulit při kojení je prostě hnus, a to že si to kuřáci mezi sebou vysvětlí, na tom nic nemění.
Přesně tak kuřák pochopí kuřáka,alkoholik alkoholika a DOKONALA MATKA ZAS JEN DOKONALOU MATKU.A ty co se vymikaj odsoudíme,že ![]()
No já to nechápu, a to jsem kouřila jak fabrika.
Když už není dostatečnou motivací pro matku zdraví dítěte, tak nevím.No prostě to nechápu.Já jsem taky kouřila když jsem byla těhotná,dlouho jsem to nevěděla,takže jsem pila a kouřila.Jak jsem to zjistila, tak jsem se alkoholu nedotkla a cigarety jsem hodně omezila.Pak jsem si jednou zapálila a cítila jak se mimino začalo fakt divně mlít,jako kdyby se dusilo.Tak jsem cigára hodila do koše a od tý doby nekouřím.Bylo to těžký,asi týden se mi o nich i zdálo,klepaly se mi ruce.Furt jsem na ně měla chuť.Pak se to uklidnilo,ale v týdnu jsem byla s kamarádkou po dlouhé době večer venku,tak jsem si od ní potáhla,to bylo naposled co jsem to udělala.Prostě už se cíga nedotknu. A to už bych se na kojení mohla vybodnout, když je mu 1,5 r.ale ne…
Ema N. píše:
Holky a ktera z vas prestala ze dne na den, ze zakladatelku tak soudite? Ono znam spoustu lidi, co prestali ze dne na den, ale taky spoustu tech, co se snazi co mohou a prestat nemuzou…Navic podle cloveka, co se zabyva detmi z medicinskeho hlediska vim, ze pokud by kuracka, co pred otehotnenim kouri aktivne (tzn. ne 5 cigaret denne, ale vic)prestala ze dne na den, tak to pro dite nebude prinosem, jenom pro matku stresem a zatezi pro telo, protoze nikotin se drzi ve zvysene mire v tele jeste rok a odchazi az po roce z tela… A odchazi 7 let… takze to je bezpredmetne, ne?
Pokud chces kojit dal, tak si dej treba jenom pulku cigarety (nebo 2-3 tahy) okamzite po nakojeni a pak uz do dalsiho kojeni ne. Je to lepsi nez naplasti.
Nebo jak poradili holky, nasad UM, miminku to neublizi a nebude dostavat dalsi nikotin.
A nestresuj se, tohle resi spousta jinych matek, nejenom ty, co napsaly sem a odsoudily Te.
a ted se pustte vsechny i do me…![]()
![]()
Já přestala ze dne na den. Před těhu jsem kouřila 20-30 cigaret za den. Jak jsem zjistila // okamžitě jsem přestala. Tak věř že to jde
Moje dítě je to nejduležitější a závislost na nikotinu šla okamžitě stranou.
nepřihlášená radúna píše:
Terinka4444, pročpak ta agrese? A ano, stojím si za tím, že nekuřák kuřáka nepochopí. Copak ti na tom tak vadí?„Nesuď nikoho v jehož botách si neprošel aspoň míli." Indiánské přísloví
nebo
„Sytý hladovému nevěří.“
Katka86 píše:nepřihlášená radúna píše:
Terinka4444, pročpak ta agrese? A ano, stojím si za tím, že nekuřák kuřáka nepochopí. Copak ti na tom tak vadí?„Nesuď nikoho v jehož botách si neprošel aspoň míli." Indiánské přísloví
nebo
„Sytý hladovému nevěří.“![]()
Ono jsou dvě skupiny kuřeček.Jedna skupina hulí a je mi uplně šumák,jestli to má vliv na miminko nebo ne,prostě je ani nenapadne přestat,taky proč,ne?
A druhá skupina je taková,která ví,že to není dobré a něco s tím udělají a uvědomuji si,že to je špatně.Přestanou kouřit uplně,hodně to omezí,nebudou už kouřit třeba doma.A těmto maminkám fandím a přeji jim,at jim ta vůle vydrží a třeba přestanou kouřit uplněJá byla silný kuřák a sekla jsem s tím ze dne na den,nikdo mi nevěřil,že to vydržím,žádná podpora okolí,spíš naopak,zakuř si,dej si,ale já to nevzdala a vydržela a jsem za to na sebe pyšná
Taky nechápu hned to linčování.
To s náplastmi je blbost. Americké studie dokonce mluví, že i u 20ti cigaret denně převažují výhody kojení. Dle českých je to 5. To, že někdo přestal a jiný ne je věc vůle, životní situace. Věřím, že je opravdu minumum maminek, které kouření v těhotenství a při kojení neřeší vůbec a hulí jak fabriky.
Kdyby to zakladatelka neřešila, tak se neptá. Nejsem zastánce kouření v těhotenství a při kojení, to se prostě nemá, ale dokážu to pochopit.
Holky jak můžete Napsat , že ještě u 20 cigaret je výhoda kojit. Cigára jsou tak neskutečný svinstvo, že to ani neni možný. Samozřejmě , že kojící či těhotnou kuřačku nejde nijak trestat, je to její věc. Moje dítě to neni
. Ale tvrdit jak nějakej počet cigaret
díku nevadí je u mě trotlovina.
chápu dobře, že jsi kouřila teda i v těhu??pochybuju, že bys devět měsíců nekouřila a pak zase začala..v tom případě, je uplně zbytečný řešit, že kouříš teď při kojení..chudák dítě to má stejnak už v sobě..divim se ti, že ti to není trapný, já bych se hanbou propadla, nechápu ženský co hrdě vezou kočárek a mají cigáro u huby.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak já jsem taky kouřila. Přestala jsem ze dne na den. Takže to jde.
Nicméně já pořád nechápu, proč jste některé tak strašně ostré až zlé?
Já jsem časem dospěla taky k názoru, že je to každého věc. Dřív mi taky vadily matky kuřačky, ale tak, že jsem si spíš pro sebe kroutila hlavou a ťukala si na čelo.
Je zvláštní, jak jste všechny mámy zajedno, když se třeba řeší výchova potomků. Taky každého věc ne? Holky, já myslím, že posmívání není ma místě. To nekuřáci ale asi nikdy nepochopí.