Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zásadně odsuzuji kouření kohokoliv ! Je to nesmysl, zlozvyk, smrtelná droga, která stojí státní kasu při léčbě kuřáků spoustu peněz. Když kuřákům nejde o své zdraví, tak ale matkám by mělo jít o zdraví dítěte !!!Bohužel jsou tady i takové, které kouří i v těhotenství ![]()
k.a.c.k.a.1 píše:
Pokud přestaneš, tak z 5 cigaret denně miminko absťák mít nebude, přinejhorším 3 dny řevu protrpíš. Důležité je, že děti kuřaček-teda i kojených, mají mnohem vyšší výskyty různých nemocí- a to i závažných. Dokonce jsou i studie, které prokazují vznik astmatu už v nízkém věku a i když je to nemoc, co se dá kontrolovat v závažných případech končí i smrtí. Nechci Tě soudit, ale ve světě, kde je zplodin jako máku, pomalu v potravinách není nic než éčko…ještě dáváš dítěti takový další dáreček. Asi bych také přešla na MM, nebo si uvědomila co chci, jestli zdravé mimiko nebo nemocné-prostě mu tím ubližuješ.Nicméně je to tvá volba a já Tě v žádném případě nesoudím. Také jsem měla kamarádku, co kouřila i v těhu, ale poté, co si přečetla ty prognózy na netu, dostala strach o své mimi a švihla s tím ze dne na den- pokud budeš opravdu chtít, tak to kvůli svému miminku dokážeš.
Jen dodatek …Místo aby jsi byla ráda, že máš zdravé miminko…
Příspěvek upraven 18.12.11 v 08:39
Koukni tady do diskuse o Šarlotce a Esterce a budeš vděčná, co ti osud dal a nikdy si snad už cigáro nedáš…
S posledním odstavcem souhlasím. Já přestala kvůli tomu,že jsem chtěla otěhotnět kouřit a to jsem byla jak tovární komín a šlo to. A za tu všechno se mi ještě narodil postižený syn!!! Pokud si teda tady s nás neděláš srandu,tak bež do lékárny koupit Sunar a nenuť své dítě pít tvé nikotinové mléko… A když nikotin je to nejmenší zlo z toho co tam máš!!!
Katka86, jo jo, to přemlouvání je maso, co? Mám takovou švagrovou - kuřačku. Ta mě taky pořád shazuje, jak to nevydržím, nabízí mi cíga a jen tak mimochodem se mě ptá, jestli nemám doma zašité kusovky, že jí došlo kuřivo… ![]()
PS: Nekouřím 4 roky a pořád ji to baví...... ![]()
motika píše:
Holky jak můžete Napsat , že ještě u 20 cigaret je výhoda kojit. Cigára jsou tak neskutečný svinstvo, že to ani neni možný. Samozřejmě , že kojící či těhotnou kuřačku nejde nijak trestat, je to její věc. Moje dítě to neni. Ale tvrdit jak nějakej počet cigaret
díku nevadí je u mě trotlovina.
Tak jestli kouří někdo 30 cig denně nebo 5,to je podle mě jooo sakra rozdíl
Je to svinstvo,to zakladatelka určitě ví
.Vadí mi,jak se to tu vždycky vyrojí jak roj vos na med a hned se lynčuje
Však vaše děcka ten nikotin nedýchají,tak je to jedno,ne?
A pochybuji o tom,že je zakladatelka na sebe hrdá,že kouří běhěm kojení(těhu),však psala,jak to hodně omezila.Jak jsem už psala,neházejte všechny kuřačky do jednoho pytle.
k tomu odsuzování a lynčování, myslím, že není třeba poplácávat zakladatelku po ramenou za to, že vědomě ohrožuje zdraví svého dítěte. kouřila v těhotenství, kouří při kojení…
pokud nemá dostatečně silnou vůli na to přestat, dobře, to jsem schopná pochopit, i když nevím, co by tedy bylo tou správnou motivací, když ne zdraví vlastního dítěte. nechápu ale, proč kojí. v tomto případě bych tedy jednozačně sáhla po UM.
a ještě přemýšlet o náplasti pro dítě…
vím, že na takovéhle pozastavení se zde většinou někdo napíše, že všichni nemůžou vědět vše a zakladatelka se prostě ptá. ano, ale tohle už mi fakt přijde trochu moc.
nepřihlášená radúna píše:
Katka86, jo jo, to přemlouvání je maso, co? Mám takovou švagrovou - kuřačku. Ta mě taky pořád shazuje, jak to nevydržím, nabízí mi cíga a jen tak mimochodem se mě ptá, jestli nemám doma zašité kusovky, že jí došlo kuřivo…PS: Nekouřím 4 roky a pořád ji to baví......
DO mě už naštěstí nikdo nerýpe,protože už zapomněli,že jsem někdy kouřila
![]()
Každý je jiný, jiná osobnost. Někdo má tu vůli, jiný ne. Já jsem taky napravený kuřák, nehulím 4 roky. Smrdí mi to, vadí mi to, ale nemám sílu odnaučit to všechny lidi na celém světě…
Katka86 píše:nepřihlášená radúna píše:DO mě už naštěstí nikdo nerýpe,protože už zapomněli,že jsem někdy kouřila
Katka86, jo jo, to přemlouvání je maso, co? Mám takovou švagrovou - kuřačku. Ta mě taky pořád shazuje, jak to nevydržím, nabízí mi cíga a jen tak mimochodem se mě ptá, jestli nemám doma zašité kusovky, že jí došlo kuřivo…PS: Nekouřím 4 roky a pořád ji to baví......
![]()
Tak já se už jí jenom směju. Když ji to přád baví........
Asi nechce být ta jediná kuřačka v rodině, protože tchýňka s tím švihla o půl roku později po mně. A to jí táhne na 70, kouřila od 15-ti.
lumáťa píše:
Zásadně odsuzuji kouření kohokoliv ! Je to nesmysl, zlozvyk, smrtelná droga, která stojí státní kasu při léčbě kuřáků spoustu peněz. Když kuřákům nejde o své zdraví, tak ale matkám by mělo jít o zdraví dítěte !!!Bohužel jsou tady i takové, které kouří i v těhotenství
Když už jsme u tý státní kasy, kolik myslíš že prodejem cigaret do tý státní kasy přijde peněz??? HODNĚ, tenhle stát žije z prodeje cigaret a alkoholu, bohužel ale je to tak.....
A zakladatelku bych rozhodně neodsuzovala, když už založila tohle téma tak jí to asi trápí, takže vy které jste v životě nekouřily (závidim vám to
) tak jí prosím vás neodsuzujte, vůbec totiž nevíte o čem mluvíte…
Jako sorry ale dávat miminku náplasti? To může vymyslet jen blbec.....
.
5 cigaret je ještě v normě, pokud nekecáš. Osobně bych teda raději sáhla po UM, pokud nejsi schopná kvůli své ,,hubě,, přestat kouřit, kvůli chvilkovému potěšení…
Sam ajsem odnaučený kuřák. Jen se na to podívej ze strany dítěte- co mu dopřáváš kvůli své chuti na cígo
Dujana píše:
k tomu odsuzování a lynčování, myslím, že není třeba poplácávat zakladatelku po ramenou za to, že vědomě ohrožuje zdraví svého dítěte. kouřila v těhotenství, kouří při kojení…pokud nemá dostatečně silnou vůli na to přestat, dobře, to jsem schopná pochopit, i když nevím, co by tedy bylo tou správnou motivací, když ne zdraví vlastního dítěte. nechápu ale, proč kojí. v tomto případě bych tedy jednozačně sáhla po UM.
a ještě přemýšlet o náplasti pro dítě…vím, že na takovéhle pozastavení se zde většinou někdo napíše, že všichni nemůžou vědět vše a zakladatelka se prostě ptá. ano, ale tohle už mi fakt přijde trochu moc.
Já říkám,že ji máte poplácat po rameni???
Bože ženský,kde to jsme?Na hranici,kde se upalujou kuračky?Už si to dokážu živě představit,jak tam nedočkavě přešlapujete s pochodní v ruce
![]()
Možná by nebylo na škodu tu povolit jen „normální“ dizkuse,kde se nebudeme mít nad čím pohoršovat,budeme řešit počasí a co uvařit na oběd ![]()
nepřihlášená radúna píše:
Každý je jiný, jiná osobnost. Někdo má tu vůli, jiný ne. Já jsem taky napravený kuřák, nehulím 4 roky. Smrdí mi to, vadí mi to, ale nemám sílu odnaučit to všechny lidi na celém světě…
Tak já ti pomůžu
![]()
Jestli je to vtip, tak dost ubohej. Jestli je to pravda, tak je to ubohý ještě víc.
Katka86 píše:Dujana píše:Já říkám,že ji máte poplácat po rameni???
k tomu odsuzování a lynčování, myslím, že není třeba poplácávat zakladatelku po ramenou za to, že vědomě ohrožuje zdraví svého dítěte. kouřila v těhotenství, kouří při kojení…pokud nemá dostatečně silnou vůli na to přestat, dobře, to jsem schopná pochopit, i když nevím, co by tedy bylo tou správnou motivací, když ne zdraví vlastního dítěte. nechápu ale, proč kojí. v tomto případě bych tedy jednozačně sáhla po UM.
a ještě přemýšlet o náplasti pro dítě…vím, že na takovéhle pozastavení se zde většinou někdo napíše, že všichni nemůžou vědět vše a zakladatelka se prostě ptá. ano, ale tohle už mi fakt přijde trochu moc.
Bože ženský,kde to jsme?Na hranici,kde se upalujou kuračky?Už si to dokážu živě představit,jak tam nedočkavě přešlapujete s pochodní v ruce
![]()
![]()
![]()
Možná by nebylo na škodu tu povolit jen „normální“ dizkuse,kde se nebudeme mít nad čím pohoršovat,budeme řešit počasí a co uvařit na oběd
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat