Kojit, nebo dát UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
12.8.12 10:40

@Lili5 ze zlušenosti s kámoškama.. řeknu ti, proč v půl roce je kojených jen málo dětí… ženský chtějí mít prsa pro chlapa, chtějí jít večer ven, nechtějí se pořád omezovat v jídle, enchtějí vstávat v noci atd. prostě všude se říká, jak je to důležitý do půl roka a osobní zkušenost s okolím je taková, že po půl roce se dá lahvička, je to pohodlnější…
takže dudlíkovému dítěti stačí k nakojení 50 ml a pak už hlad jako nemá? já to nechápu…nechápu, co má společnýho to, když dítě řve, že třeba nemůže usnout nebo tak a dostane dudlík a uklidní se s tím, že by nemělo přibejvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.8.12 11:04

@aničkakytička to je právě přerušení toho přirozeného - ono si cucne tu padesátku a pak se kojí třeba až za dvě hodiny… pokud má dudlík, nejenže se neozve, ale taky si ničí techniku, kterou ne každá prsa utáhnou a je zle… pak nepřibývá… No, mít prsa jen pro chlapa, chodit se bavit, s tím jsem problém neměla a to jsem plně kojila jedno bio dítě do 8 měsíců, druhé do deseti měsíců, když něco bylo, nakrmil manžel stříkačkou a bylo. Při příkrmech už nebyl problém vůbec, klidně jsem si odjela na dva dny do školy, nebo na welness víkend, při kojení jsem nastoupila zpátky do práce… Vše jde, když se chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.8.12 11:08

@Lili5 já o tom neppchybuju, já kojila obě své děti do 14 m a do 10m, ale jen mi nedochází, proč to dudlíkové mimi vypije jen těch 50 ml… moje dítě mělo dudlík, mělo hlad, dostalo prso, najedlo se a pohoda…přece dokud má hlad, ak pije, ne? já sem asi natvrdlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.8.12 11:14

@aničkakytička měla jsi výhodu, že Tvá prsa - nebo děti - dudlík nezmátl, ale to jsi opravdu jen jednou z mála šťastných, dudlík totiž spoustu dětí odstaví - dříve nebo později. Když má dítě hlad a má techniku zdeformovanou dudlem, neumí se s tím porvat ani ono, ani prsa matky, tak sice dumlá jako dudlík prsa, ale prostě mu nic neteče, vezme přední mléko, malé množství a končí… Těch 50 ml jsem dala jako příklad, bezdudlíkové děti se budí často jen na rychlé „dopití“ - není to paušál, třeba můj syn měl reflux a jel si mimo tabulky, přibýval 1500 - 2000 g měsíčně ale pil si po 35 - 50 ml každou hodinu a půl, když vypil více, letělo to ven - už by nesplnil podmínky - a dr. by už šel do UM, kdybych mu ovšem nedělala laktačku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.8.12 11:18

@Lili5 ono je zašpuntovat a zašpuntovat. Myslím, že každá matka pozná, kdy dítě pláče hlady a kdy prostě jen potřebuje uklidnění- to není o tom mít dudel permanentně v puse, ale uklidnit se a povětšinou jej po krátké době vyplivne.
Třetí dceru jsem měla do 8 mi týdnů bez dudlíku, jako najezené dítě jej nepotřebovala, jako hladová se přihlásila pláčem o jídlo. Jak píšeš, klidně po hodině, hodině a půl. Stejně mi moje produkce nestačila, ani přes další zvyšování pomocí odsavačky, prostě prsa se mi nenaplnily dříve, než po 3 hodinách. Než se stresovat- což pro mne stres byl, raději jsem ob nějaké kojení nakrmila UM, abych dala čas a prostor i svým prsům, takhle bychom obě byly v zamotaném kruhu. Potom si začala cucat palec a dudlík se mi zdá vhodnější náhrada, než si vypěstovat tenhle zlozvyk. Moji produkci mléka to nijak neovlivnilo, ani její sání.
Zakladatelku chápu, jako matka dvou dětí je v určitém presu, nestíhá zajistit obě dvě děti, jak by si nejspíš představovala a nese si to své v podobě nedostatku mléka, její podrážděnosti, nejspíš flustrace a prostě padá na hubu. Halt každá nejsme taková, že odhodíme ostatní pro nějaký vyšší cíl- třeba se soustředit jen na to kojení, každá nemáme ten dar kojit děj se co děj. Jsme individuality a každá máme tu svoji míru někde jinde.
V podstatě s úsměvem souhlasím s aničkou kytičkou - za mnou přijít l. poradkyně s těmahle názorama, asi ji svinským krokem pošlu do patřičných míst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.8.12 11:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.8.12 11:37

@berry4 já se přiznám že před každým vypětím si vnitřně vypracuji natolik válečný a bojový plán, že zatím jsem ve finále byla vždy překvapená, jak snadno to šlo, jednou jsem se nepřipravila -a to byl ten kritický přechod z prvního na druhé dítě a to bylo šílené, proto zakladatelku chápu a jsem proto, aby mimčo přispala přemírou stravy a sama si odpočala pro druhé kolo. Každá to máme jinak, znám spoustu maminek, které složilo jedno dítě, tím, že se pohybuji v oblasti pěstounské péče vidím matky, které mají 14 dětí a jsou naprosto v pohodě. To je věc daná už podle mě od narození, nejde to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.8.12 11:46

Tak zakladatelko, ja mela to same kojila jsem jen 2 mesice, mala mela porad hlad brecela po hodinovem kojeni zkousela jsem vsechno hodne jsem pila, nahrivala prsa, odsavala jsem abych se rozkojila a nic malo pribyrala a byla nespokojena takze jsem ji dala um a hned zacala krasne pribyrat :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.8.12 11:47

@Lili5 ale asi nemají najednou 14 miminek, ne? ono to prostě na začátku, enž se to sžije, chvilku trvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.8.12 13:46

@aničkakytička většinou děti přicházejí po půlroce, což je taky pořádný nářez :-(. Neumím si tohle tempo představit, ale vím, že jsou maminky, které zvládnou i tohle. Já bych na to neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
12.8.12 13:56

@Lili5 Já psala o mohutném vlivu, ne o mohutném negativním vlivu ;) Člověk je jeden z mála živočichů, který má možnost se „rozhodnout“, že bude za aktuálních okolností (ne)kojit, i když je to totální blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.8.12 14:31

Příspěvek upraven 16.05.16 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
12.8.12 14:44

@Lili5 To s tím dudlíkem je blbost. Většina dětí celkem spolehlivě pozná, že dudlík není prso a MM z něj nebude, takže když má hlad, dudlík letí. Děti nehlásící se po ucpání dudlíkem byly běžné snad jen v době, kdy se hlásalo kojení po třech hodinách.

Kdyby to fungovalo takhle, tak bys řešila problémy s nejedlíkama, co si cumlají palec, cumlají pro uklidnění plenku nebo cokoliv dalšího, co narvou do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
12.8.12 14:50

Spokojená matka = spokojené dítě. Dala bych tomu ještě týden, pak šla do UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.8.12 14:59

Holky tak pořád bojujeme. Čím to je, že malá saje a pak jí z prsa neteče? Když já ho stisknu, tak mléko úplně stříká a ona se vzteká, že jí neteče? Když jsem jí dala UM tak mi krásně spala 2 hod. po kojení spí cca 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová