Kojit, nebo dát UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
12.8.12 15:43

@papopy upřímně a bez urážky sleduju tuhle diskuzi, za mě přestaň trápit sebe i mimčo, dej umělko a budete spokojené obě! stejně si myslím že k tomu umělko dříve či později dojde, a pak budeš na sebe naštvaná stejně jako jsem byla já u malé že jsem akorát ztratila 2 týdny jejího života a já maminkování nějakým zkoušením kojení jen proto že po mě kojení chtělo především okolí a především malá byla zbytečně o hladu. za mě prostě má mimi hlad a přece nechceš ho trápit hlady, ono se to nepo.ere když nebudeš kojit. můžeš zkoušet kojení a pak dokrmit umělkem jak tu někdo psal to je rozumná možnost, dítě potřebuje především dlouhý tvrdý spánek, není normální a především zdravé že spí po 10 minutách!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.8.12 16:15

@papopy a nemuze to byt fakt spatna technika, nechala sis to nekym zkontrolovat? Co jeste zkusit tu laktacni poradkyni…mlika je asi dost, ale ona to neumi vytahnout, pak ma hlad a nespi. Davas ji lahev? Tak ji mozna mate.

jinak pilne sleduju tuto debatu co probiha jaksi bokem, s necim souhlasim s lili, taky si myslim, ze vyziva na tom tolik nema vliv…spis ale pak trpi mama. S tou tezkou podvyzivou teda nevim a stres mi teda prijde taky vyznamnej faktor :think:

ad dudlik, nas teda zachranil, dcera mela velkou potrebu dudat a moje prsa toho proste nebyla schopna. Mlika bylo dost, kojila jsem, jak potrebovala. :nevim: Takze si vzdy rekla a poznala jsem ze ma hlad. Kojila jsem do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.8.12 16:48

@gabi.design MM má barvu šedé vody. Odsávačka nikdy reálně neukáže kolik se MM tvoří.

@kotyk děti si cucáním nahrazují něco, co od matky nedostaly, a palec si nejčastěji potom dumlají ty děti, které dudel měly :-( Znám pár holek, které měly palečkovací děti, daly dudel, nepomohlo to. Jedna dala dudel na měsíc, zabral - ale jen málokterému dítěti to zabere :-(. Drtivou většinu problémů, kterou řeším s maminkama - nepříbirající děti, plačící a nespokojené děti, vyřeší sebrání dudlíku, většinou ani není potřeba dalších intervencí.

@papopy a opravdu není někde chyba v technice? Takto na dálku těžko říct, ale nepomlaskává občas u jídla? Nemá dudlík? jak je na tom uzdička pod jazykem? není krátká? Zkusila jsi dokrm podat u prsu stříkačkou? Že by potom na chviličku odpadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
12.8.12 17:15

Holky moje malá si cucá palec od bříška, na skoro všech utz si cucala palec, dudel ač byla flašková nechtěla, zkusila jsem snad všechny druhy dudlů a nic, cucá si palec od narození, myslím že bylo fuk jestli byla či nebyla kojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.8.12 17:17

@martulkasloník já si taky myslím, že cucači budou cucat, necucači pokud budou v pohodě cucat nezačnou a nebudou. Dudel nedudel, jen mám pocit, že dudlem se to zafixuje a po jeho odebrání začnou znovu (ti co ho na milost vezmou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
12.8.12 17:21

@papopy Prostě blbě saje :nevim: Důvodů může být fůra. Obrazila bych ze začátku laktační poradkyni a pediatra. A budu držet palečky, aby to byla jen nějaká drobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
12.8.12 17:25

@Lili5 jj přesně tak, já znám i případy kdy dali „cucáčkům“ dudel, ti si ho vzali ale měli v puse dudel i palec zároveň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.8.12 18:56
@papopy píše:
Holky tak pořád bojujeme. Čím to je, že malá saje a pak jí z prsa neteče? Když já ho stisknu, tak mléko úplně stříká a ona se vzteká, že jí neteče? Když jsem jí dala UM tak mi krásně spala 2 hod. po kojení spí cca 10 minut.

Taky si myslím, že to bude špatnou technikou. Kdyžtak jí zkus při kojení přistřikovat (zmáčknout prso, chvíli bude polykat, jakmile přestane, pustit a opakovat - nebo tak nějak to na www.kojeni.net popisuje paní Mrázková, tyto stránky vřele doporučuji). Před kojením prsa nahřívat, při kojení popíjet teplý nápoj, líp to poteče a malá se bude víc snažit. A určitě si zavolat domů nějakou laktační poradkyni, čím dřív, tím líp. Čím je mimčo menší, tím je větší šance, že se to podaří napravit. A určitě bych případný dokrm nedávala lahví, zvlášť když má malá problém s tou technikou, tak by si ji ještě víc zkazila, o odmítání prsa později nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
12.8.12 19:07

@papopy nečetla jsem, co radily ostatní. Za mě bych nakojila a dokrmila UM. Měla jsem MM málo, od porodnice byl malý dokrmovaný UM. Nakojit a pak dokrmit jsem zvládla 3měsíce, poté již MM nebylo. A to jsem se snažila všemožně - homeopatika, časté přikládání, odsávání, kojící čaje a kde co a MM bylo stejně málo - odsávala jsem cca 50ml. Myslím, že než se trápit, je lepší UM dát, ale na druhou stranu i ta trošku MM si myslím je prospěšná. Tak pokud nějaké MM máš, nepřestávala bych uplně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.8.12 21:14

Lili5 občas u kojení pomlaskává a máme dudlíka. Je možné že by si zkazila techniku sání, když už to uměla? V noci ji kojím vleže a někdy je to v pohodě a někdy se vzteká. Neznáte někdo laktační poradkyni z Liberce, ale ne nějakou fanatičku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.8.12 21:59

@papopy taky mi přijde, že je technika špatná. Zkoušela jsi na „fotbalistu“? Malá mi dělala to stejné, co píšeš, tahle poloha zabírala. Ono děti jak rostouje třeba improvizovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
12.8.12 23:45
@papopy píše:
Holky tak pořád bojujeme. Čím to je, že malá saje a pak jí z prsa neteče? Když já ho stisknu, tak mléko úplně stříká a ona se vzteká, že jí neteče? Když jsem jí dala UM tak mi krásně spala 2 hod. po kojení spí cca 10 minut.

Děláš před kojením nějakou přípravu? - nahřát prsa, vypít teplý nápoj, trochu odstříkat - ať malá pije hlavně zadní mléko - více se zsytí a zvyšuje se tím i tvorba MM, a tím odstříkáním se ti taky změkne dvorec a mimču se lépe bere do pusinky. Bradavku trochu párkrát popotáhni, ať se naformuje do tvaru dudlíka. Mimi musí mít v pusince velkou část dvorce, nosem se musí dotýkat prsu, prso držíš zespoda, na horní část prsa nesahej, ať nerušíš mimi při sání. Já nevím, jak kojíš, ale třeba je chyba někde v tom, co jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
13.8.12 04:42

@papopy bohužel tohle je o špatné technice, když sebereš dudlík, tak to bude chtít pár dní, kdy se to upraví - ale mělo by se to v téhle fázi upravit samo. Zkus dokrmovat u prsu stříkačkou, mělo by postačit zpočátku 20 ml na jedno kojení a postupně to během pár dní sundat na nulu, ev. dokrmit po kojení stříkačkou po prstu, aby spala, odpočala si, hlavně nezklouznout zpátky do dudlu, zbytečně by sis přidělala práci. Zkus i trošičku zaklonit hlavičku, aby bradička vzala co největší kus dvorce a mohla pohodlně mačkat mléčné siny. Dbej na to, aby jazýček šel dolů, ne nahoru a pěkně prs „obejmula“ jazykem. Koukni na www.kojeni.cz - jsou tam fotky správně přiložených dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.8.12 05:21

Já bych zkusila UM, abyste se ty i mimčo zbytečně netrápili, u toho můžeš přece v klidu zkoušet různé věci na podporu mlíka, černé pivo je prý dobrá věc :D a přitom mlíko odsávat odsávačkou třeba každé dvě hoďky úplně nadoraz a co odsaješ dáš do flašky a mimiš má zas tvoje mlíčko a když se ti to rozjede můžeš UM zas vynechat. Držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
13.8.12 08:44

Ahoj mám syna 3 měs. a 1 týden, doteď kojený, ale se značnými nervy:-(
Od 5 týdnů to je boj, kroutí se u kojení, pije co 2 hodiny, ale saje jen 5 minut, pořád plače. Přibíral krásně, ale posledních 14 dnů už hubnul.
Než abych měla nervy, tak na kojení kašlu, dávám 2 dny nutrilon HA.Je spokojený, skoro neplače. Akorát mi kadí kašovitě a v noci prdí a prdí, tak zkusím možná sunar nuradefence HA.Jdu dnes k doktorce se poradit. Já pochopila, že důležitá je spokejenost miminka a ne kojení a nervy v háji. Já tak ztratila mléko.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová