Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@papopy píše:
Holky a myslíte, když se mi podaří zvýšit laktaci, tak je možné aby mi malá zase pila z prsa nebo se mi zkazila už na flašce, podařilo se to některé?
Prostě flašku už nedávej, když bude nejhůř, dokrm stříkačkou…a pracuj na té laktaci a uvidíš, že to půjde… přisát se umí…chce to jen aby měla co pít ![]()
@3HE v kojení je sto procentní jen to, že člověk musí být hodně vynalézavý ![]()
@papopy píše:
Suik mohla bych si pro něj do Německa zajet mám to kousek
tam je trochu hloupe to, ze se da koupit spis v eshopu, da se sehnat v lekarne, ale casto jsou ty produtky na objednavku, takze by jsi tam musela dvakrat
, nebo ho treba mit budu, ale je to bez zaruky.
nicmene: tady je cesky katalog: http://www.bahnhof-apotheke.de/…isch_web.pdf
http://shop.bahnhof-apotheke.de/…en.47.0.html
postovne je teda deset euro, do cr
.
caj je stilltee, mel by se uchovavat v temnu a chladu, ma tam takova cerna seminka, ktera se musi pred zalitim trochu rozdrtit - v knizce pise, ze by se litr denne mel pit prvnich par dni a pak max. tri salky denne, mnozstvi cajova lzice na salek… a jeste by se ti mohl hodit Aufbaumittel Stadelman, je to homeopaticka smes, ktera pomaha prave pri stavech vycerpani a podobne…s nim teda zkusenost nemam, ale chci si ho ted objednat.
Holky tak v noci jsme kojily bez problémů, ráno i odpoledne to bylo v pohodě, akorát teď večer se trochu vztekala, ale myslím, že to bylo spíš tím, že už byla unavená. Pozoruju, že mám více mléka, tak snad už to bude ok. MOc všem děkuju, že jste mi poradily, super díky
![]()
@papopy píše:
Holky tak v noci jsme kojily bez problémů, ráno i odpoledne to bylo v pohodě, akorát teď večer se trochu vztekala, ale myslím, že to bylo spíš tím, že už byla unavená. Pozoruju, že mám více mléka, tak snad už to bude ok. MOc všem děkuju, že jste mi poradily, super díky![]()
No, tak to jsou super zprávy!!! Kéž by to bylo jen v té tvorbě mléka
, když se ti podaří navýšit, máš vyhráno ![]()
@Lili5 píše:
@3HE v kojení je sto procentní jen to, že člověk musí být hodně vynalézavý
Jo, jo, vynalézavý a taky to chtít dokázat
![]()
@papopy a ty se citis jak?
vecer to byva fakt horsi, taky jsem s tim jeden cas mela problem - jednak byly uz unaveny prsa, mlicka se delalo min a dcerka byla taky uz unavena.
Holky mám 3,5m. chlapečka, doteď jsem kojila, ale stresem mléko někde nechala:-(
Chci se jen zeptat-ráno dávám jen Um, dopoledne nakojím, pak dpoledne Um, pak zase nakojit, na večeři Um a v noci jen kojit. Myslíte, že když kojím takhle napřeskáču-čekám až se nalijí prsa a bude stačit z obou na celé kojení-tak v tom břichu to nebude dělat neplechu??
Já totiž zkoušela dát prso-vypil tak 30ml a pak flašu a jak jsem ho během chvilky takhle přehodila, tak tu flašu odmítal. Takhle není tak zmatený:-)
@pepivaha píše:
Holky mám 3,5m. chlapečka, doteď jsem kojila, ale stresem mléko někde nechala:-(
Chci se jen zeptat-ráno dávám jen Um, dopoledne nakojím, pak dpoledne Um, pak zase nakojit, na večeři Um a v noci jen kojit. Myslíte, že když kojím takhle napřeskáču-čekám až se nalijí prsa a bude stačit z obou na celé kojení-tak v tom břichu to nebude dělat neplechu??
Já totiž zkoušela dát prso-vypil tak 30ml a pak flašu a jak jsem ho během chvilky takhle přehodila, tak tu flašu odmítal. Takhle není tak zmatený:-)
Já si myslím, že bříšku je to jedno, ale to poznáš sama…jak se chová po nakojení nebo po UM. Jinak to nevadí ničemu - každá kapka MM je dobrá a pokud ti prso vezme i když dáváš z flašky, tak takhle můžeš kojit i několik měsíců ![]()
@pepivaha píše:
je to nejrychlejší cesta k odstavu. Ve 3. měsících spíše než stres začaly působit vlivy růstového spurtu. Jestli chceš kojit, tak nedávej flašku, koukni jak dokrmovat alernativně, nejlevnější a nejdostupnější je stříkačka, nechej prcka pít dokud pije, až se bude trhat, tak přehazuj prsa a až už se bude cukat moc, tak dej dokrm stříkačkou. Je ale opravdu potřeba stimulovat prsa co nejvíce, kojit každou 1 - 2 hodiny - podle potřeby prcka, aby se to zase rozjelo. Ve třech měsících je kojení co 2 hodiny velice časté.
Ahoj holky, tak se mi podařilo odsát 150 ml a od sávám pravidelně, takže prsa mám dost malitá, ale zase malá se vzteká a kroutí u prsa, když ho zmáčknu, tak úplně mléko stříká, ale ona nechce pít, zkoušela jsem i stříkačku, ale taky to moc nechtěla. Zkusila jsem do stříkačky dát umělé mléko a to pila lépe. Je možný, aby jí moje mléko nechutnalo?