Kojit, nebo dát UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
17.8.12 20:49
@papopy píše:
Ahoj holky, tak se mi podařilo odsát 150 ml a od sávám pravidelně, takže prsa mám dost malitá, ale zase malá se vzteká a kroutí u prsa, když ho zmáčknu, tak úplně mléko stříká, ale ona nechce pít, zkoušela jsem i stříkačku, ale taky to moc nechtěla. Zkusila jsem do stříkačky dát umělé mléko a to pila lépe. Je možný, aby jí moje mléko nechutnalo?

Tak nárůst super, laktace se očividně fakt zvedla. :palec:
Jinak si pamatuju jednu diskuzi, kdy nějaká maminka vysloveně psala, že dítě preferovalo Sunar před MM :nevim: Že to zkoušela tak, aby sunar podávala, aby se dítko hezky nadřelo při sání a ani z flašky její MM nechtělo.
Nicméně já bych pár dnl dávala jen MM, mimino je ještě maličký, podle mě na chuť jiného mléka rychle zapomene. A přikládala bych, podle mě se během dvou tří dnů chytne a nebude dělat cavyky - do tý doby hlady neumře.
Myslím, že pokud se ti tak krásně povedlo zvednout produkci, tak by byla škoda se teď mrcasit s flaškama, odsávačkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.8.12 20:52

Taky střídám prsa, ale chvíli tahá a pak se zase vzteká, přitom mi to z prsa stříká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.8.12 21:00

Holky pořád to řeším, od začátku mi špatně spí přes den, spala třeba jenom 10 minut a pak byla vzhůru třeba i 5 hod. v kuse. Když jsem jí musela dát Um, tak spala konečně i hodinu v kuse. Teď o tom přemýšlím, když jí kojím a střídám prsa, nepije ona jenom to přední mléko a proto nespí, že je pořád hladová nebo když se vzteká po 5 minutách? Asi to moc pitvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
17.8.12 22:21

@papopy Já měla s kojením taky ze začátku problémy, byla sem z toho hotová. Musela sem od druhého týdne začít dokrmovat. Prcek to neuměl vytáhnout, je narozený o něco dřív. Musela sem ho po každém kojení vážit abych věděla kolik vypil, protože šel s váhou dolu.No a když sem to vše hodila za hlavu a smířila sem se s tím že když to nepůjde tak holt bude flaška, tak se to zlepšilo a dnes dávám dokrm jen na noc. Mám čtvrté dítko a ty tři jen kojené, tak o to víc sem byla z toho zoufalá jak je to možné že předtím to šlo bez problémů a teď ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.12 23:20
@papopy píše:
Ahoj holky, tak se mi podařilo odsát 150 ml a od sávám pravidelně, takže prsa mám dost malitá, ale zase malá se vzteká a kroutí u prsa, když ho zmáčknu, tak úplně mléko stříká, ale ona nechce pít, zkoušela jsem i stříkačku, ale taky to moc nechtěla. Zkusila jsem do stříkačky dát umělé mléko a to pila lépe. Je možný, aby jí moje mléko nechutnalo?

Asi jí vadí, že je tím mlíkem zahlcená. Někdy jsou ty mimina nevyzpytatelný :roll:.
Mně to jednu dobu dělala malá taky, pomohlo ji uklidnit dudlíkem a pak pomalu zase vyměnit za prso. Po nějaké době se to zase srovnalo a sosá normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.8.12 23:29

„@papopy“ Mě to trvalo odsavat tak maximalne 5 minut z každého prsa spíš mín zaležolo jak moc jsem pila. S tou nejlevnější odsávačkou od medely. Nic jsem od začátku nesterizovala jenom čas od času strčila do myčky a okamžite umyla pod kohoutkem s horkou vodou. Práve je to možný že pije jenom přední proto bych zkusila to s tou flaškou to se ti přední i zadní mleko smíchá a máš jistotu kolik sní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
18.8.12 07:22

@papopy jak je na tom se stolicí, kaká někdy, nebo jen jednou za měsíc? Zkontrolovali jste tu uzdičku? Vynechali dudlík a flašu? Teď jsem měla dvě maminky se stejným problémem, jedna měla miminko už měsíc na flašce, za dva dny byli zpět na plném kojení, druhá měla flašku déle, tam to trvalo 14 dní, obě striktně odebraly flašku, najely na přísný režim a došlo k rychlé úpravě - samo jako vždy přes vztekání miminka, ale už jsou obě ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.12 08:15
@papopy píše:
Holky pořád to řeším, od začátku mi špatně spí přes den, spala třeba jenom 10 minut a pak byla vzhůru třeba i 5 hod. v kuse. Když jsem jí musela dát Um, tak spala konečně i hodinu v kuse. Teď o tom přemýšlím, když jí kojím a střídám prsa, nepije ona jenom to přední mléko a proto nespí, že je pořád hladová nebo když se vzteká po 5 minutách? Asi to moc pitvám :oops:

Už dříve jsem ti radila, že máš přední mléko odstříkat - dítě pak pije jen zadní a taky je to lepší na tvorbu MM. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
18.8.12 09:08

Kaká mi denně 2×, dudlík jsem jí vzala, ani jí to nevadí, moc ho stejně nechtěla a dokrmuju stříkačkou. Dnes v noci se budila každé 2 hod. a ráno taky už hezky pila z prsa, tak snad už to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
18.8.12 10:12

@papopy takže mléka má dostatek, pokud i čůrá, optimum, ono to chce asi více trpělivosti, než se to zlepší, u kojení popíjej něco teplého, sedni si maximálně pohodlně, buzení každé dvě hodinky je už taky super, než vymýšlet otročení s odsávačkou a šaškování s flaškou, které zabere nechutné množství času, myslím, že jsi na dobré cestě to zvládnout. Teď bude zase pár dní asi krizových, budou vedra, to se prckům moc nelíbí, bude chtít pít častěji, ale věřím, že to překonáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
18.8.12 22:57

V tech vedrech bych predni mliko neodstrikavala. Mimco se bude potrebovat napit. Jen si cucnout predniho na zizu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
18.8.12 23:15

Přední mleko se nedá odstříkat protože když se odstříkává mleko je to smes obojího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.12 00:35

Rozhodně bych najela na umělou stravu…Není nic horšího než vyřízená mamča a dítě co pláče, nespinká a nepřibírá…Proč to lámat přes koleno? Můj syn musel dostat už v porodnici umělou stravu, byl zdravý, krásně přibíral, spinkal a všichni byli spokojení:-)Když to nejde, tak to prostě nejde, proč to lámat přes koleno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.8.12 00:42
@papopy píše:
Ahoj holky, prosím o Váš názor. Mám druhé mimi 8 týdnů a od začátku mi strašně špatně spí, přes den jenom po 10 minutách, v kočárku vydrží i déle, ale musí se s ní pořád drncat nebo jet. Zatím kojím, ale moc nepřibírá (většinou po 2 hod.), kojím i hodinu v kuse, starší mi leze už po zádech jak se nudí je jí 2,5 let. Musela jsem jí dát flašku, protože jsem měla málo mléka a ona mi spala poprvé 3 hod. v kuse, byla spokojená, asi se dobře najedla. Pořád bojuju, zda ji nemám dávat umělé, když je po něm spokojená, po kojení není. Nestíhám moc dobře jíst a jsem hodně vyčerpaná, dokonce jsem i z únavy 2 dny zvracela. Co by jste udělaly na mém místě VY?

Promin, ale nehrotila bych to. Musis se postarat i o dvouletaka, takze bych se vyprdla na reci prikladat, prikladat, prikladat, co s dvouletakem? Asi bych kojila a dala dokrm UM at je spokojene a snazila se rozkojit. Jako mam taky dvou a pul letou holku a 4tydenni a pokud budu lezt pozdi a kojit hodinu vkuse budu vyrizena, tak se na to asi vyseru jelikoz musim obstarat i dvouletaka, domacnost atd. takze za me dokrm UM a hlavne se vyspat alespon 5 hodin v kuse! :hug: Myslim, ze casem treba az se zase rozkojis, nebude dokrm potreba. hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
20.8.12 11:57

Nemůžu kojit

Ahoj holky......beru antidepresiva, nesmím kojit. Sice beru úplné minimum, ale doktorka nedoporučuje vůbec vysadit. A tak nesmím kojit. Máte někdo zkušenost, jak se na to dívaj v porodnici? A dají mi něco na zastavení laktace? Co to dělá s prsama? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová