Kojit, nebo dát UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
13.8.12 17:32

Říká se, že flaška je jednodušší, ale není to pravda. Jde o JINÝ druh sání - z flašky jako z brčka a z prsu - dítě obepíná jazýčkem bradavku a dvorec, jazýčkem dělá vlnovitý pohyb, čímž aktivuje spouštěcí reflex a mlíko teče v podstatě samo - není to tak že z flašky se méně nadře, ale tak, že je to JINÉ a protože je dítě vyhládlé a protože UM i jinak chutná - asi lépe :D, tak malé dítě ztrácí flaškou sací reflex a větší dítě - kolem 2-3měs. a výše… zjistí, že to lépe chutná a pokud laktace je slabá, tak taky zjistí, že se lépe nají…
Takže „zakopaný pes“ je nejspíš u většiny případů malá tvorba MM :D A navýšit tvorbu, to už je alchymie, není to vždy jednoduché… obecné rady nemusí pomáhat a někdy opravdu nepomůže ani laktační por. :,( Ale kdo to vydrží a když se to podaří, je to potom jedna radost - jak řekla moje laktační - jak se přeleze třetí měsíc, jde už kojení samo :lol: (do třetího m.se pořád ustalují kojící hormony)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.8.12 18:25
@papopy píše:
Mám doma manuální dosávačku a nic bohužel neodsaju a je to dost bolestivé. Přemýšlím, zda nekoupím el. odsávačku Medela, němáte někdo zkušenosti? Bohužel si myslím, že jsem to pokazila tou flaškou, že už asi z prsa pít nebude. Ráno jsem měla prsa nalitá a pila krásně i jí to pěkně teklo. Holky já jsem z toho už nešťastná

Já jsem měla el. od Medely na obě prsa a vydržela jsem je odsávat rok a čtvrt. A vůbec jsme nepotřebovali UM. Elektrická určitě stimuluje laktaci víc než manuální. A na obě prsa ti ušetří polovinu času :) Na zvýšení tvorby mléka kromě homeopatika pomáhá ještě pískavice řecká 3× denně 3 polévkové lžíce. A ještě prý lék Motilium, ale aspoň ze začátku v hodně vysokých dávkách. Více informací je na www.kojeni.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
13.8.12 18:54

@AliTad

Jenže já si právě nejsem jistá, když má zakladatelka manuální a nic neodsaje, tak asi nebude problém v odsávačce, protože já ručně do 10 mimut odstříkám 120 ml, a pákovou odsávačkou ruční jsem dávala do 15 mi minut kolem 200 ml-220 - dohromady z obou prsů, ale jestli nemá moc mlíka, tak bych prvně řešila možné navýšenín tvorby, zda to půjde, a pak si myslím, že by to šlo i manuální odsávačkou.

• Citovat
  • Upravit
8664
13.8.12 19:45

@papopy jakou máš odsávačku aktuálně? Já prošla hodně odsávačkama, neb jsem rok odsávala kamarádky synovi, nejsou opravdu všechny stejné a prsa si musí zvyknout, mi třeba medela minielektric vydržela jen 3 měsíce a odešel jí motorek a navíc mi rvala prsa, medela harmony - pákovky, špičková, vydržela taky hodně, ale protože jsem chtěla elektrickou, abych mohla odsávat u kojení a zabít tak tři mouchy jednou ranou, koupila jsem si aventku elektrickou - můžu doporučit, výborný kousek! Vydržela vše. Jen si prsa na pravidelné odsávání zvykala asi měsíc, než pochopila, co po nich chci. Odsávala jsem 8 x denně. Neboj se koupit starší, stojí pár kaček a slouží stejně jako nová. A asi tolik co umělina na 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.8.12 20:16

A nebo si někde na týden zkusit elektrickou vypůjčit? Když budeš odsávat pravidelně, tak se produkce postupně bude zvyšovat. Myslím, že to je nejlepší způsob, jak zvýšení laktace dosáhnout. Všechny čaje a bylinky možná na někoho fungují, ale zázraky se čekat nedají.
A s tou pákovou je to při pravidelném používání několikrát denně tak na zánět šlach (po týdnu jsem nebyla schopná hýbat palcem).
Jinak já začala odsávat ještě v době, kdy jsem kojila, právě kvůli zvýšení laktace - první den skoro nic, postupně se to zvyšovalo, asi za 14 dní to bylo za den 300ml (odsávání jen po kojení). A když jsem přestala kojit a jen odsávala, podařilo se mi postupně dostat přes ten litr denně, které mimino zhruba od těch tří měsíců potřebuje. Jedla jsem tu pískavici (jestli pomohla psychicky nebo opravdu netuším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.8.12 21:26

Homeopatika jsem zkoušela, piju Gravimilk, mám odsávačku Chicco nanuální. Zkouším nahřát prsa, dle Vašich rad, ale nic moc. Malá ze začátku hezky pije, slyším že polyká tak 5 minut a pak když už je prso měkké se začne vztekat a idtrhávat, dám jí druhé a je to samé, i když tady vydží pít déle. Kojení trvá hodinu a stejně není spokojená, snažím se jí přikládat každé 2 hod. i hodinu pokud nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.8.12 21:33
@3HE píše:
Maminky často říkají - než být ve stresu, dám raději UM… Že chce někdo usilovně a za každou cenu kojit nemusí hned znamenat, že musí žít ve stresu :think: Taky jsem chtěla za KAŽDOU CENU kojit a věřte, že jsem pro to udělala VÍC NEŽ MAXIMUM a přiznávám, úplně bez nervů to nebylo, ale dokázala jsem to a kojila jsem dva roky!
Neříkám, že kojení je všemocný zázrak a bez něho dítě nepřežije, ale pokud maminka chce kojit a přestojí problémy, které jsou s tím spojené(málokterá kojí bez problémů, většinou se vždy něco naskytne), tak z toho potom ona i dítě získávají jen samá pozitiva :lol: A v neposlední řadě, co si budeme povídat, jde i o ty peníze, že? I když u dětí na peníze nehledíme, ale ušetřené 2000,–za UM (a to se držím při zemi :) ) můžeme dítěti třeba uložit na spoření :D
Takže já jsem velkým podpůrcem kojení, ale samozřejmě neodsuzuji žádnou maminku, která z jakéhokoliv důvodu nekojí, neznamená to, že své dítě miluje méně :)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.8.12 21:41

@papopy s odsavackou neporadim, tu elektrickou medelu vim ze si hodne chvali, tady v nemecku se da pujcit i domu na recept, skoda, ze neco takoveho neni mozne i v cr.

prijde mi, ze kojit chces, tak te jdu podporit :hug:, asi to bude jeste chtit trochu casu.

vyborny je taky kojici caj od stadlemanove, ma se pit jen tri dny, je to sila, ale koukam na eshop, ktery jeji produkty ma a ten tam bohuzel zrovna nemaj, skoda :?, leda ho objednat z nemecka, myslim, ze to jde, kdyby si chtela poslu kontakt…jedine co maji, je masazni olej: http://www.devaterokviti.com/…ni-20ml.html ten teda nemam vyzkouseny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.8.12 21:42

Holky a myslíte, když se mi podaří zvýšit laktaci, tak je možné aby mi malá zase pila z prsa nebo se mi zkazila už na flašce, podařilo se to některé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.8.12 21:44

Suik mohla bych si pro něj do Německa zajet mám to kousek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.8.12 21:45

@papopy pokud ti třeba ještě ráno hezky pila z prsa, tak si myslím, že není ztraceno vůbec nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
14.8.12 06:58
@3HE píše: Říká se, že flaška je jednodušší, ale není to pravda. Jde o JINÝ druh sání - z flašky jako z brčka a z prsu - dítě obepíná jazýčkem bradavku a dvorec, jazýčkem dělá vlnovitý pohyb, čímž aktivuje spouštěcí reflex a mlíko teče v podstatě samo - není to tak že z flašky se méně nadře, ale tak, že je to JINÉ a protože je dítě vyhládlé a protože UM i jinak chutná - asi lépe :D, tak malé dítě ztrácí flaškou sací reflex a větší dítě - kolem 2-3měs. a výše… zjistí, že to lépe chutná a pokud laktace je slabá, tak taky zjistí, že se lépe nají…
Takže „zakopaný pes“ je nejspíš u většiny případů malá tvorba MM :D A navýšit tvorbu, to už je alchymie, není to vždy jednoduché… obecné rady nemusí pomáhat a někdy opravdu nepomůže ani laktační por. :,( Ale kdo to vydrží a když se to podaří, je to potom jedna radost - jak řekla moje laktační - jak se přeleze třetí měsíc, jde už kojení samo :lol: (do třetího m.se pořád ustalují kojící hormony)

já do 3.m. kojila v pohodě a jak se přehoupnul, ztratila jsem mléko.

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
14.8.12 07:00
@papopy píše:
Homeopatika jsem zkoušela, piju Gravimilk, mám odsávačku Chicco nanuální. Zkouším nahřát prsa, dle Vašich rad, ale nic moc. Malá ze začátku hezky pije, slyším že polyká tak 5 minut a pak když už je prso měkké se začne vztekat a idtrhávat, dám jí druhé a je to samé, i když tady vydží pít déle. Kojení trvá hodinu a stejně není spokojená, snažím se jí přikládat každé 2 hod. i hodinu pokud nespí.

i já dávala homeo, kojící čaje, nahřívala a sál mi 3-5 minut, pak se začal kroutit a nechtěl. Dávala jsem co 1,5-2 hodiny a stejně nic. Teď jsme na nutrilonu a kojím 1 přes den a 2 krát v noci.To se totiž stihnou prsa naplnit za toho půl dne a vypije to a je na 3-3,5 hodinky klid:-)

• Citovat
  • Upravit
8664
14.8.12 08:07

@papopy když pomáhám rozkojovat děti v adopci, jsou to děti, které nikdy nebyly u prsu a maminky, které nikdy nerodily a jde jim to, jen to chce pevné nervy. Nezkoušela jsi jí dostříknout mléko stříkačkou u prsu? TO většinou funguje, je to levnější forma suplementoru. Zkus ji přendat na druhý prs dříve než se začne vztekat a samo zruš dudlík, on funguje totiž opravdu stejně jako ta flaška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.8.12 10:40
@pepivaha píše:
já do 3.m. kojila v pohodě a jak se přehoupnul, ztratila jsem mléko.

Píšu tady jen to, co pomohlo i mě… :think: Nemusí to vždy všem pomoct, není to uaručeně 100%tní recept :| Ale za zkoušku to stojí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová