Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@papopy spíše v umělině vidí tu jednoduchost, zkus tedy dokrmovat umělinou, však toho nemusí dostat moc, ne? Nebo smíchej na dokrm půlku um a půlku mm a postupně um vybourej.
Zkus možná mu dávat s flašky tvoje mlíko a holt proste přestat kojit
Tohle ještě zkusím, to kojení je fakt boj, manžel je už ze mě vařízený, jak tady pořád bojuju a mám nervy.
@papopy Já 4 měsíce odsavala a bylo to docela pohodlný a nemusela jsem kupovat UM
Přemýšlím že si pořídím elektrickou odsávačku od Medely, kamarádka tak odsávala pro dvojčata. A jaku máš odsávačku ty? Z manuální mě dost bolí ruce a je to na dlouho
@papopy píše:
Ahoj holky, prosím o Váš názor. Mám druhé mimi 8 týdnů a od začátku mi strašně špatně spí, přes den jenom po 10 minutách, v kočárku vydrží i déle, ale musí se s ní pořád drncat nebo jet. Zatím kojím, ale moc nepřibírá (většinou po 2 hod.), kojím i hodinu v kuse, starší mi leze už po zádech jak se nudí je jí 2,5 let. Musela jsem jí dát flašku, protože jsem měla málo mléka a ona mi spala poprvé 3 hod. v kuse, byla spokojená, asi se dobře najedla. Pořád bojuju, zda ji nemám dávat umělé, když je po něm spokojená, po kojení není. Nestíhám moc dobře jíst a jsem hodně vyčerpaná, dokonce jsem i z únavy 2 dny zvracela. Co by jste udělaly na mém místě VY?
Mam ten samej problem, mam taky 9 tydnu starou holcicku a dela mi to od narozeni a chce prso co hodinu, ani po koupani hned neusne az tak po 3 hodinach zabere ale v noci spinka v klidu skoro celou noc, pribrali jsme od narozeni 1700 gr. Spis bych tipla na trimesicni koliku. Prestat Kojit no nevim, mala mi lajhev nebere zkus dat dudlik me to kolikrat pomuze jo a je to me 4te dite.
Annael chtěla jsem se tě zeptat, jak dlouho ti trvá odsát mléko tou el. odsávačkou? Mám možnost ji koupit od paní za 3000 Kč. Malá prostě se kojí i 1,5 hodiny v kuse a stejně je pak nespokojená a z flašky vytáhne 150 ml. Díky za odpověď.
@papopy A co to je za typ? Za něco málo přes tři je nová Medela Swing. Jinak já odsávala něco maličko míň než mrňous vyžadoval jako běžné kojení, ale tohle má každý jinak.
@papopy já jsem odsávala 8× cca 45 - 50 minut, večer hodinu a půl v kuse.
@papopy ještě musíš připočíst sterilizaci lahviček, odsávačky a krmení a ohřívání, ve finiši jsi časově na kojení…
Holky kolik umělé vám mimčo vypije?? já mám 3,5m. chlapečka a nevypije ani 120ml
Tak mě na 2 měsících vypije 150 ml
Příspěvek upraven 17.08.12 v 20:42
Lili5 já vím nejradči bych, abych jenom kojila, myslela jsem že si pořídím odsávačku, abych zvýšila objem mléka, protože se mi u kojení neustále vzteká. Kojila bych dál a pak bych ještě odsávala, abych měla víc mléka a pak se nebude tolik vztekat a vrátíme se jenom ke kojení. Typ odsávačky Medela Swing
Nečetla jsem diskusi, jen čtu tady, že se dítě při kojení vzteká - moje se taky vztekala, než se zpustilo mlíko. Tak jsem střídala prsa - z každýho i 3× v jednom kojení. A bylo to ok. Jinak fajn stránky o kojení a výživě kojenců jsou kojeni.net. Jiřinka odpovídá i na mailíky ![]()