Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud se nikdo ze stavebního úřadu do 30 dnů od podání žádosti neozve, můžete stavbu užívat. Ale chce to mít nějaký doklad, že byla žádost podaná do podatelny úřadu.
http://business.center.cz/…st4h1d2.aspx
Kolaudovali jsme v květnu 2013. Ze stavebního úřadu se nikdo neuráčil přijít ani po 30 dnech. Musela jsem jim dvakrát volat, než se uráčili. Ani si neprošli celý dům, nechtěli vidět hasičáky atd., prohlášení o shodě si převzali, ale ani nekontrolovali- prostě mě celý průběh pěkně nasr… a potom jsme čekali asi 14 dní na papíry- a to ani nevěděli, co nám mají dát. Nakonec jsem jim musela dát číslo na paní z katastru nemovitostí, aby jim řekla, co pro zapsání bude od nich potřebovat a tak mi to pak nachystali. Ale bylo to naprosto otřesný!!! Spousta zbytečných věcí, které nakonec nejsou ani potřeba…Ale jinak platí, že pokud se do 30 dnů neozvou, tak se to bere, jako že to užívat můžeš…Přeju hodně štěstí
Ahoj, prosím o radu. Potřebovala bych vědět, jak probíhá kolaudace novostavby. A ještě by mě zajímalo, zda je normální nabídnout občerstvení (kávu, čaj, chlebíčky) apod. Opravdu nevím, nechci urazit nebo být za Hujera
Děkuji za jakýkoliv postřeh a radu
@yse Předáte požadované dokumenty, oni si je zkontrolují, projdou si barák atd. Já jsem samozřejmě měla občerstvení nachystané a rádi si dali, poseděli jsme u kávy a kecali, kolaudace tím pádem měla hladký průběh, neprudili.
@Lenkahusa No, tak já takhle zkusím zaútočit na majitele bytu, že kdy to podával, a jestli je to 30 dní, tak prostě chci jít bydlet!
A JEště dotaz, bede se 30 dní jako měsíc, nebo jen pracovních dní?
Já bych to brala jako kalendářní (pokud to tam není nikde vyloženě napsáno).
@Mazlinaa ber to jako kalendářní. V opačném případě by to tam muselo být napsané jasně.
@Lenkahusa Domluvili jsme se s majitelem, že tam v pondělí zavolá, no tak uvidíme, pak ho začnu urgovat no…