Kolegyně "chudák"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
7.9.16 13:46
@Lisdoonvarna píše:
mě to začalo štvát v momentě, kdy jsem byla dva měsíce v kanclu s někým jiným (letní provozní zástup) a byla jsem jak vyměněná. Pak mi teda došlo, že to je tím, že nemám denní přísun bolestí, točení hlavy, píchání, chcípání, blitíčka atd.

Holky to je jako by vas nekdo tahnul za nohu do mocalu.

Ja na to taky nemam nervy. Jako kdyby mela dotycna opravdu problem, tak nereknu. Ale jak ma mit clovek pozitivni naladu a tesit se ze zivota, kdyz do nej nekdo stale husti, jak je vsechno na hovno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.9.16 13:47

Já jsem na tohle trochu drsňák. Měla jsem podobnýho kolegu. Když už to překročilo víc než únosnou mez, donesla jsem mu vizitku veterináře. Koukal na mě a co prej s tím? No, povídám, sice tě tam nevyléčí, ale aspoň tě můžou utratit, aby jsi se tak netrápil! Ještě jsem měla v záloze prospekty z kamenictví nebo pohřební služby, ale na ty už bohudík nedošlo, stačila první narážka a byl klid :mrgreen:!

• Citovat
  • Upravit
192
7.9.16 13:50

Warita: No přesně. Přesně… Ona dokáže jakýkoliv téma stočit na sebe a svoje chatrný ubohý zdraví, například prostřednictvím různých narážek („ale mně je prostě po jediný cigaretě blbě a bolí mě atd.“; „ale já pak musim na vyšetření…“; „jsem teď mimochodem změnila doktorku, takže to mám blíž tam a tam - už konečně jsem ji změnila“; „když jsem šla od doktorky…“)

Kolikrát mi ráno napíše sms, že jde k dr, ale přijde v obvyklej čas. :pocitac:
Mně možná věci dochází pomalu, ale bez ní mi bylo fakt líp, dokonce i moje vlastní zdravotní problémy mě přešly :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lisdoonvarna určitě se nechci kolegyně zastávat a opravdu tě chápu. Nicméně hodím ti pohled z druhé strany, mám velmi často až extrémně často nemocné dítě (v průměru co 10 dní, jsou to relativně obyč nemoci typu zánět středního ucha, bronchitidi, rýma s horečkou apod.) a můj život se začal skládat akorát z doktorů, cokoliv s dětmi naplánuji, tak téměř vždy je alespon jedno z nich nemocné. A tak jsem najednou zjistila, že nevím, o čem si s druhými vykládat, protože nemám prakticky žádné zážitky, ale co se týče doktorů, různých vyšetřeních a tak se vyznám velice dobře. Není to o tom, že bych nechtěla probírat nějaká jiná témata (chci a moc), ale prostě nevím jak…

Samotnou mě to trápí a možná to trápí i tvoji kolegyni a neví co s tím. Když začneš jiné téma, chytí se?

Anonym prosím zanechat, stydím se za to. :oops:

• Citovat
  • Upravit
192

HAHA veterinář :lol: :lol:
Pohřební ústav taky dobrej. Mě napadlo jí naznačit, jestli si o tom nechce popovídat spíš s psychologem. Tím bych ji ale mohla urazit no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
7.9.16 13:55

Anonymní: hele to se není za co stydět, ono je to ale asi jiné, když jde o tvoje dítě, o to se člověk bojí víc jak o sebe sama. V tomhle ohledu to chápu.

Jako já nepopírám, že obíhání doktorů zabere spoustu času a člověk ve výsledku má zážitky jen z toho a už mu nezbejvá, o čem jiným se bavit. Na druhou stranu znám spoustu lidí, co mají zdravotní problémy, kolikrát třeba vážný a dlouhodobý a náročný na údržbu, ale necpou ti to pod nos při každý příležitosti, dokonce se i vyhýbají o tom mluvit, zkrátka si to nepřipouští a nechávají si to pro sebe nebo max rodinu, nechtějí před druhými vypadat jako bebí, kor když jde o pracovní vztahy. Dokážou se bavit na jakýkoliv téma. Takže o tom to asi nebude. Spíš je to o tom, že pro moji kolegyni je tohle extrémně důležitý a zásadní téma a jediná věc, která jí umožňuje bejt zajímavá. Imho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.9.16 13:57

Taky mám takovou kolegyni. Už 20 let poslouchám, jak je nemocná, má vysoký tlak, cukrovku a já nevím co ještě. Zezačátku jsem jí nosila návod na diety, recepty a litovala jí. Ale poslouchat ty řeči a pak sledovat, jak se se svojí nemocí přejídá a tláská sladkým bylo moc. Takže od jisté doby ignoruji a při proslovu o chorobách beru roha. Poslouchat 20 let to samé kolem dokola je nad mé síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.9.16 14:00
@Anonymní píše:
@Lisdoonvarna určitě se nechci kolegyně zastávat a opravdu tě chápu. Nicméně hodím ti pohled z druhé strany, mám velmi často až extrémně často nemocné dítě (v průměru co 10 dní, jsou to relativně obyč nemoci typu zánět středního ucha, bronchitidi, rýma s horečkou apod.) a můj život se začal skládat akorát z doktorů, cokoliv s dětmi naplánuji, tak téměř vždy je alespon jedno z nich nemocné. A tak jsem najednou zjistila, že nevím, o čem si s druhými vykládat, protože nemám prakticky žádné zážitky, ale co se týče doktorů, různých vyšetřeních a tak se vyznám velice dobře. Není to o tom, že bych nechtěla probírat nějaká jiná témata (chci a moc), ale prostě nevím jak…

Samotnou mě to trápí a možná to trápí i tvoji kolegyni a neví co s tím. Když začneš jiné téma, chytí se?

Anonym prosím zanechat, stydím se za to. :oops:

Anonymni, to je mi lito s ditetem… snad se to casem spravi.

Tohle je ale neco jineho. Clovek muze mit zravotni problemy, ale nemusi o nich non stop mluvit, ze ano.

Ostatne, to se pozna na tonu hlasu, kdyz nekdo zebra o pozornost a soucit… neustale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
7.9.16 14:02

Petrolka: já si už taky hledám jinou práci… :oops:
no a jak říkáš, já si taky kolikrát říkám, že tuhle holku by zdravotní problémy přešly, kdyby trochu chodila ven, do přírody, věnovala se nějakýmu pohybu, našla si nějaký zájmy, nežvejkala furt, a hlavně myslela trochu pozitivně… a pokud ne, tak aby si našla třeba psychologa. To, co by pro svoje zlepšení udělat mohla, podle všeho nedělá. :? No takže taky tomu dávám maximálně tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
7.9.16 14:04

A ještě mě napadá, že bych zase nadhodila šéfovi, jestli by mě nechtěl někam přeřadit… jenomže uvést jako důvod „no ona furt mluví o nemocech a mě tím s.re“ je fakt blbý a pro šéfa jako chlapa takřka nepochopitelný, akorát by řekl „ježiš ženský, si to vyřikejte, proboha.“
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.9.16 14:05

@Lisdoonvarna Máš blbé, že sedíte v jedné kanceláři a není úniku. Zkusila bych jí to říct na férovku, že už tě řeči o jejích nemocech nebaví. To už je lepší řešit vaření, zahrádku, děti a chlapy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.9.16 14:05

@Lisdoonvarna tys psala že si žádala o přeřezení na jinou práci..nešlo by jen přeřadit do jiné kanceláře? Pokud je šef normální tak bych mu na jeho argument že mám na kolegyni dobrý vliv, řekla, že už ho mít nechceš..že se nemužeš soustředit na práci a že zřejmě tvoje kvalita muže jít dolů.. :nevim: pak teprv bych hledala jinou práci

• Citovat
  • Upravit
21593
7.9.16 14:06
@Lisdoonvarna píše:
A ještě mě napadá, že bych zase nadhodila šéfovi, jestli by mě nechtěl někam přeřadit… jenomže uvést jako důvod „no ona furt mluví o nemocech a mě tím s.re“ je fakt blbý a pro šéfa jako chlapa takřka nepochopitelný, akorát by řekl „ježiš ženský, si to vyřikejte, proboha.“ :think:

LOL; on by zmenil nazor po par dnech sezeni s ni. Chlapy jsou na takovehle reci obzvlaste citlivi. Vsak to neni nahoda, ze kolegyne je singl… kdo by to vydrzel.

Příspěvek upraven 07.09.16 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.9.16 14:06

Tohle by vydalo na dipolomku.
Na druhou stranu- pokud by takováhle kolegyně měla způsobovat ten největší problém v něčím životě, nebylo by to vlastně krásné?
Takovíto lidé své okolí vlastně zneužívají. Je jen otázkou, kam jsem já ochoten to nechat zajít. Někdy je to tak, že se člověk neozve jen proto, aby nevypadal jako „zlý člověk“. Ale pokud by mě to takhle moc štvalo, tak si musí dát otázku : víc mě štve tohle, nebo to, že budu vypadat…? Když se to napíše takhle, tak řešení vypadá jednoduše, ne? V běžném životě je neslušné někoho dostat do takovéto situace( emeričani říkají nekomfortní). Ale když už ona nerespektuje slušné chování, tak by ostatním nemělo být blbé se ozvat poněkud přímo. Dát si panáka, dva a ono by to vylezlo. A že pak nebude se mnou za trest mluvit? Že se urazí? Jupeeeee (čti: jupííííí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.9.16 14:09

Jako, kdyby se urazila a uz nikdy s tebou nepromluvila, tak bys to urcite „prezila“. Problem by mohl akorat nastat, kdyby se zacala mstita delat naschvaly, hlavne v pracovni sfere a to se klidne muze stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat