Kolik a kde koupit office oblečení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik a kde koupit office oblečení?
Preji všem krásný den a prosím o radu. Dceři je rok s půl a dostala jsem příležitost ( s možnosti home-office ) pracovat za super peníz, ale vzhledem k tomu, ze dosud jsem měla úplně jiný druh práce, nemám ponětí, kolik a jaké oblečení budu potřebovat. Dress code tam je, to vidím už teď. Ale kolik si mám koupit věcí a jaké? A hlavně kde? Moc moc děkuji!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@sediza píše:
Preji všem krásný den a prosím o radu. Dceři je rok s půl a dostala jsem příležitost ( s možnosti home-office ) pracovat za super peníz, ale vzhledem k tomu, ze dosud jsem měla úplně jiný druh práce, nemám ponětí, kolik a jaké oblečení budu potřebovat. Dress code tam je, to vidím už teď. Ale kolik si mám koupit věcí a jaké? A hlavně kde? Moc moc děkuji!!
Ahoj já kupovala vždy Reserved a Orsay, potom Mango a Zara..
Taky dost často Mohito, taky mají občas pár pěkných kousků..
Kolik, to je otázka no..třeba 2,3 sukně, 3-4 košile,3-4 blůzy, 3-4 kalhot, 3-4 lodiček, hodně silonek..
Pro začátek aspoň a dokupovat podle ročního období a taky podle toho jak ses marnivá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně jsem nakupoval v HM, Orsay, Mohito. Pro začátek bych na léto vzala 1-2 kalhoty, 2× šaty, 2-3× sukně a k tomu tak 4 halenky/košile, 2× lodičky, případně nějaké pěkné sandály na podpatku jestli můžou být. Jo a nějaký svetřík, sáčko.
- Citovat
- Upravit
Já mám třeba místo sukní a halenek raději šaty. A ve výčtu chybí nějaké svetříky, cardigany nebo saka. A pak samozřejmě kvalitní kabelka. Koukla bych se třeba i do Tatuum, Esprit nebo H+M. Dá se vybrat i v Marks &Spencer. Záleží na typu postavy a vkusu.
Zkus si na webu pohledat články o Basic šatníku atd. Bývají tam zajímavé typy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sediza píše:
Pro rozjezd staci 2 pouzdrove sukne, jedny kostymkove kalhoty. 5 halenek (na kazdy den jednu), pokud budes mit i HO, pak staci mene. A nejake kratsi sacko, co bude odstinove ladit se suknemi/kalhotami, pokud bys musela opustit kancelar. Jestli budes jen v kancelari, tak ho nepotrebujes.
A samozrejme vhodne boty ![]()
Tyhle veci mivaji v Reserved, Orsay, i v H&M se daji najit slusne kousky za rozumne ceny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám nejradši Orsay.
Koupila bych černé sako, kalhoty a úzkou sukni ( nebo v tmavě modré). Do toho nějaká lepší trička v barvách, co máš ráda. Pak bych pořídila propínací svetříky - bílá a světlá ( modrá, béžová). Bílou košili a výraznější šátek. Dvoje šaty a máš vystaráno.
Pokud máte nějaký slušný sekáč, tak bych se podívala i tam. Podle toho jak nevíš, tipuju, že jsi asi v podobném prostředí ještě nepracovala. Nejdřív bych prostě vyzkoušela, jak se v čem cítím a pak teprve dokupovala lepší kousky.
Začla bych šaty 1×, svetřík 2×, pouzdro a sukně, hezká trička 2×, světlá košile, šáteček. A kombinovala.
Jinak lodičky, jak už tu zaznělo, klasika černé, světlé.
Jinak barevné to vybírej tak, aby se to dalo spolu kombinovat.
Základ asi černá nebo tmavě modrá, bílá, béžová…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
Mám ráda Orsay a mrzí mě, že tu končí?
Prodavacky rikaly, ze pry konci jen eshop. Ze jim zatim nikdo o uzavreni prodejen nerikal
Tak uvidime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s navrhnutymi značkami. Pokud by se ti nechtělo hned utrácet za to všechno, můžeš obejít i dobre sekace, protože přesně tyhle značky v podobě halenek a svetříku najdeš i tam, často úplně nové. Dress code jsem měla v několika firmách řadu let a spoustu věcí mám právě ze sekacu, ne že bych to nutne potřebovala, ale šla jsem si tam zvědavě zahrabat a objevila prakticky vždy fakt pěkný kousky, co mám dodnes. Jinak kup si pro začátek spíš méně věci, protože jedna věc je, jak jsou lidi oblečení třeba k pohovoru a co ti řekne HR a druhá, jaká je pak realita v kanclu. Ti co nepřichází do kontaktu s klienty a zákazníky, tam je dress code trochu méně formalni a nakonec za prvních 14 dní zjistíš, že vzít si hezké triko nebo nějakou halenku či šaty co už máš dávno doma je vlastně úplně ok. Prostě kup par kousků a vypozoruj nejdřív jaká je realita na pracovišti, v čem chodí tvy kolegové a pak třeba i investuje do pěkných veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupuji asi nejvice v Marks Spencer. Pak mam drazsi kostymy z Timoure et Group (ceske navrharky), ale v podstate ani nevyuziju, protoze ke klientum uz nechodim a do kanclu mi staci saka a sukne z Marks Spencer…
- Citovat
- Upravit
Záleží, za kolik to chceš, sle tyhle věci mají snad všechny dámské obchody
šla bych do Haemka nebo Marks nad Spencer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro tenhle účel mám nejradši šaty, odpadá mi starost, jak co kombinovat.
nejčastěji oblečení nakupuju ve Fashion areně, ale nevím, odkud jsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to vyzkoušet taky jak ti to bude sedět střihově. Mohito a Reserved mi vůbec střihově nesedí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně záleží, jak jsi na tom s postavou. Pokud jsi mladá štíhlá, snese se i to H&M. Pokud už jsi starší, nebo potřebuješ lépe padnoucí střihy - už bych šla spíš směrem Mango-Zara, kde mi přijdou, že mají lépe padnoucí materiály. Marks &Spencer mi přijde, že teď dělá spíš módu pro 50+, ale asi záleží na vkusu, takže kdo má rád tradice, možná mu to bude vyhovovat. Orsay za mě třeba jen pro lidi pod 165cm, protože délka kalhot a sukní je fakt dělaná na menší postavy. A počet věcí podle potřeby a preferencí - asi nějaký tmavší kostýmek, 2 bílé halenky jako základ. No, jinak to sako se snese i s tričkem, tam to je pak celkem variabilní a záleží, kdo má co rád - jestli svetříky, šaty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit