Kolik dát Kč jako svatební dar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
12.9.20 23:55

Jinak jeste tedy, moc nechapu ty velke opuletni svatby za statisice (nadneseno), kde se pak taky ocekavaji majestatni financni castky jako dary.. tak preci delam svatbu podle svych moznosti, bud na to mam nebo ne. Nebudu se pak prece ofrnovat, zda prachy v obalce pokryly alespon hostinu. A jeste pak rozpitvavat, ktery host mi dal kolik - tak to je neco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22716
13.9.20 00:01

Zase nepodcenujte ty lidi. Kdyz je nekdo student/nezamestnany/na rodicaku, tak ostatni lidi tusi, ze penezi nebude uplne chrastit. Jinak u nas naklady na hostinu vysli asi 1200/os. Chteli jsme taky penize, ale zpetne mi prijdou fajn i vecne dary. Vezmu do ruky kristalovou cukrenku a hned si vzpomenu od koho jsme ji dostali. Zato penize se proste spotrebovali a pamatka nezbyla a kolik kdo dal si nepamatuji. Koupila bych neco na pamatku a dovnitr strcila 3000 :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
13.9.20 06:13

Ja jsem kamaradce a pak pritelovu bratrovi davala na svatbu originalne penize tak, ze jsme proste castku nasbirali ve dvackach, desetikorunach a petikorunach A dali je do hezke truhlicky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
13.9.20 07:04

Švagrovi jsme dávali 5000,– na svatbě jsme byli my plus 2 děti, batole a předškolák. Částka mi přišla adekvátní…vím o jednich, kteří ke svému poměru dali 1000,– voucher a pro mě to byla „ostuda“, značkoví od hlavy k patě a pak boom. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
13.9.20 07:06

Tak mě by ani nenapadlo, že peněžní dary mají sloužit k pokrytí všech nákladů na svatbu a ještě aby zbylo na dovolenou na Maledivach. Snad svatba je otázkou nás dvou a my děláme tak velkou na jakou máme peníze. A jako ofrnovat se že 1000 korun na osobu je málo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14003
13.9.20 07:43
@Anonymní píše:
Děkuji všem. Nechám si to projít hlavou a zvážím 3000-5000. Budu ráda, když dál budou přibývat názory, třeba mi to pomůže k rozhodnutí. :)

Prosím tě, neřeš kolik kdo davá a už vůbec ne narážky, že rodině musíš dávat víc atd… My od bráchy dostali 3000 + nám tedy dost pomáhali(upřímně bych sama víc nedala). Peníze jsem neprepocitavali, ale oni dali obraz a tam vylepené padesátky. Jako lidi co prepocitavaji a hodnoti kolik kdo dal jsou hlupáci. Snad lidi zvu protože chce je na svatbě mít a svatbu mám, protože se chceme vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
13.9.20 07:56

Bože, některé byste si tady měly dát facku. Každý dá podle toho, kolik má. Já bych se hanbou propadla, kdyby mi dala 3000 třeba kamarádka, která je samoživitelka, má postižené dítě a ten obnos je pro ně na celý měsíc na jídlo. Jen proto, že někdo dělá na netu ramena, že 1000 na osobu dá jen socka. Svatba není výdělečný business a hosti nejsou povinni ji zaplatit. Pokud na to někdo nemá, tak ať udělá malou svatbu a nedělá si dojné krávy ze svatebčanů. Ještě ideálně vybírat extra peníze do lodičky, za podvazek a pak ještě udělat tombolu, aby vytřískali ještě víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.9.20 08:08
@Markétka111 píše:
Ja tedy koukam 8o myslim, ze kazdy si nemuze dovolit dat z rodinneho rozpoctu 5000 kc, pro me je to pochopitelne, nevim proc by to melo delat spatny dojem a byla by to ostuda :think:

Markétko. Dnes už jeden host vyjde na cca 1000-1500 hostina a pití. Takže jít jen jako svatební host pár s dvojkou je bych napsala normální. Bráchovi, ségře, alespon´ 4 000. I tak je to nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.9.20 08:08
@Sardelka píše:
Dat 1000,–/osoba je ostuda, trhnete si akorat ostudu a budete vypadat jako socani. My jsme od svagra se svagrovou dostali dvojku, a dobry dojem to teda neudelalo… samozrejme si clovek nezve nikoho kvuli darum, ale vsimnes si toho.

Proč ostuda??? Mi dostali loni na svatbě většínou tu 1000 od osoby. Rodina se dvěma dětma a v obálce bylo 4000Kč. Od sestry (oni jsou čtyři) tak od ní bylo taky 4000 v obálce. Jste dělali svatbu aby jste mohli posoudit kdo vám dá kolik do obálky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14003
13.9.20 08:21
@berry4 píše:
Markétko. Dnes už jeden host vyjde na cca 1000-1500 hostina a pití. Takže jít jen jako svatební host pár s dvojkou je bych napsala normální. Bráchovi, ségře, alespon´ 4 000. I tak je to nic.

Když už to chce brát doslovně.. Dnes se dělají svatby. Koukej na můj super drahý obřad na zámku, pak tahni do p.. Já jdu na oběd jen s rodinou.. O 5h později se můžeš vrátit na raut.. Jako tyto svatby mi přijdou ujeté… Pak bych tam s 1000 na osobu fakt nedorazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.9.20 08:23

@kve-tinka Že jsou ve značce neznamená že jsou ve vatě. Fejky prodávají Vietnamci v Praze a nerozeznáte od originálu a za pár šupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.9.20 08:26

@karkarka Přesně tak…nechápu že se tady někdo ohání tím že svatba a jídlo taky něco stojí, tak se musí dát víc peněz do obálky. Hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.9.20 08:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.9.20 08:36
@berry4 píše:
Markétko. Dnes už jeden host vyjde na cca 1000-1500 hostina a pití. Takže jít jen jako svatební host pár s dvojkou je bych napsala normální. Bráchovi, ségře, alespon´ 4 000. I tak je to nic.

A co má jako být? Když nemám na to, abych si hogo fogo svatbu zaplatila, tak ji nepořádám. Svatební dary nejsou od toho, aby pokryly náklady na svatbu. Tu si mají zaplatit snoubenci, popřípadě jejich rodiče, jak dřív bývalo zvykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
13.9.20 08:36

Boze ale nektere prispevky jsou fuj tajbl 8o dam kolik mam prece. nebudu se zadluzovat nebo delat diru v rozpoctu kvuli svatbe. a davat tolik penez, aby to pokrylo nas dva? 8o nesouhlasim! Oni si delaji svatbu, tak s tim musi pocitat, ze to neni levna zalezitost. Nikomu dotovat nic nehodlam. Muj strop na svatbu je 1000,– nehlede na poctu pozvanych. Co to bere jako urazku dat 1000 tak at si trhnou a jdou skemrat jinam nebo svatbu nedelat, kdyz na ni nemaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný