Kolik dát svatební dar?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1253
30.9.13 12:42

Určitě bych zohlednila i to, zda jste pozvaní na hostinu, zda vám budou platit ubytování atd… Pokud obojí ano, dala bych jim určitě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
30.9.13 12:42
@Manonka píše:
Určitě bych zohlednila i to, zda jste pozvaní na hostinu, zda vám budou platit ubytování atd… Pokud obojí ano, dala bych jim určitě víc…

myšleno třeba ty 2000,– :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
30.9.13 12:52

Hlavně bych neřešila kdo co dal a kolik :zed: dejte tolik, na kolik se cítíte, já bych dala 2 ale to je hrozně subjektivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
30.9.13 12:56

Tak neřeš kolik, ale zkuste to nějak originálně. My předávali kamarádům na svatbu 1000,– ve 20,–korunách v koženým pytlíčku, a protože to vypadalo, že je toho „málo“, dosypali jsme cokoládovými zlatými mincemi… nikdo to nepočítal. Ale pamatují si to do dnes :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
30.9.13 13:03

Dala bych 2 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
30.9.13 13:03

My s muzem davame 3000,– kdyz jsme zvani i na hostinu, kdyz bez hostiny, tak vetsinou o tisicovku min, ale je to o vasich moznostech a vuli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.14 08:14

Asi za měsíc se žení můj bratránek a s rodinou nevíme, kolik jim dát peněz. Na svatbu jdeme od rána, je to v hotelu (takový lepší..) - jednorázové ubytování na 1 noc je tam asi za 800/osobu.
Zatím to vypadá na 1500,– za osobu, myslíte si, že to je adekvátní? Ženich s nevěstou si přímo řekli o peníze.
A ještě jedna drobnost, když jim dáme peníze do obálky, píše se tam, od koho jsou? Napadlo mě přiložit k nim přání, kde se poděpíšeme.
Na předešlých svatbách jsme vybírali dar ze seznamu nebo sami, takže s penězmi nemáme zkušenosti.
Omlouvám se za anonymitu, ale budoucí příbuzná sem občas zajde… :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.14 08:16

Zapomněla jsem dodat, že to je i s ubytováním do následujícího dne.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3348
8.6.14 08:27

1500 na osobu s ubytovanim mi prijde dost malo. Dala bych 2-2, 5 tis…a do obalky urcite s pranim a podpisem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
8.6.14 08:35

Mě přijde 1500 Kč na osobu uplně v pohodě. Myslim, že budou lidé, kteří dají i méně a zase třeba uzší rodina dá zase více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
8.6.14 08:39
@Anonymní píše se žení můj bratránek a s rodinou nevíme, kolik jim dát peněz. Na svatbu jdeme od rána, je to v hotelu (takový lepší..) - jednorázové ubytování na 1 noc je tam asi za 800/osobu.
Zatím to vypadá na 1500,– za osobu, myslíte si, že to je adekvátní? Ženich s nevěstou si přímo řekli o peníze.
A ještě jedna drobnost, když jim dáme peníze do obálky, píše se tam, od koho jsou? Napadlo mě přiložit k nim přání, kde se poděpíšeme.
Na předešlých svatbách jsme vybírali dar ze seznamu nebo sami, takže s penězmi nemáme zkušenosti.
Omlouvám se za anonymitu, ale budoucí příbuzná sem občas zajde… :)

My jsme dostali penizky ve spesl svatebnim praní, ktere melo kapsicku na penize :potlesk: takže vime od koho..pokud neszenes dala bych to do obálky s pranickem a podpisy,1500,– mi přijde akorát,,(nebrala bych ohled na to jak honosnou svatbu maji a nemají)oni platí a zvou vas ne ze si to zaplatíte sami.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
8.6.14 08:48

Dala bych 2tisíce.

• Citovat
  • Upravit
85394
8.6.14 08:58
@Anonymní píše:
Asi za měsíc se žení můj bratránek a s rodinou nevíme, kolik jim dát peněz. Na svatbu jdeme od rána, je to v hotelu (takový lepší..) - jednorázové ubytování na 1 noc je tam asi za 800/osobu.
Omlouvám se za anonymitu, ale budoucí příbuzná sem občas zajde… :)

My to meli stejne a dali jsme celkem 3000. Ale pripadne mi blbe dat jen obalku. My nechali tisicovku v ruznych bankovkach pekne zabalit do balicku s nejakou drobnosti. A 2000 jsme vlozili do obalky s pranim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.14 09:03

@blumen
Taky bychom jim to raději dali nějak originálně, ale na pozvánce mají přímo napsáno, že dary bude možno vhazovat do schránky, takže nám přijde divné jim předávat dar.

• Citovat
  • Upravit
85394
8.6.14 09:05
@Anonymní píše:
@blumen
Taky bychom jim to raději dali nějak originálně, ale na pozvánce mají přímo napsáno, že dary bude možno vhazovat do schránky, takže nám přijde divné jim předávat dar.

Aha, tak tim padem bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný