Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
mám dotaz kolik km si troufáte a nebo jste si již troufly na dojezd do porodnice ???? Díky předem za názory a zkušenosti. ![]()
Ja s tim zkušenosti nemam, ale když vetsinou rikaji, ze rodi 17 hodin, tak to se da dojet celkem daleko ne ![]()
troufla bych si tak 200, ovšm kdyby to vypadalo na rychlovku, tož bych asi vyměkla a sjela k nějaké bližší (v pátečním odpoledním provozu bych ale hysterčila i z deseti kilometru pres mesto).
My jsme v pohodě zvládly něco kolem 30 km a v únoru se na to chystáme znovu ![]()
Klidně i 60-100. záleží hlavně na podmínkách a stavu maminy a taky kam se jede. jestli po dálnici nebo okrskách. třeba teď v zimě bych se nikam daleko nehnala, člověk nikdy neví, kde zapadne ![]()
Já jsem třeba rodila 12 hodin od prvních kontrakcí. ale byla jsem skoro měsíc otevřená na 3 cm, takže bych si dalekou cestu neriskla… opravdu záleží na více okolnostech…
Já jela 70 km. Je sice fakt, že jsem měla trochu obavy z pražské špičky s kontrakcemi, ale nakonec jsem jela s prdlou plodovkou na Nový rok v noci, takže pohodička. A dojela bych i v té špičce, bo kontrakce byly malé. ![]()
My jsme jeli asi 30 km, bydlime kus od Prahy a jeli jsme pres centrum do Podoli a stihli jsme to v pohode.
Já jezdila kolem 10 km, třikrát jsem rodila kolem pěti hodin, takže teď bych si troufla i na delší štreku…
Ovšem moje kamarádka, jako poučená prvorodička o průměrné délce prvního porodu, jela od rodičů domů do Ostravy - kolem 150 km… Dojeli tak tak…
U druhého porodu měla problém dojet tři kilásky - málem rodila v autě.
Předem vám nikdo neslíbí co stihnete a co ne…
L.
Ahoj
Máme porodnici od nás asi tak 10 km. Minule jsem byla ráda,že jsme to stihli aspoň na poslední chvíli. Teď mám celkem obavy,že nedojedem včas.
Pa pa J.
Loan píše:
Ja s tim zkušenosti nemam, ale když vetsinou rikaji, ze rodi 17 hodin, tak to se da dojet celkem daleko ne
To je to, co se bohužel odhadnout nedá, já jako prvorodička rodila 3,5 hod ![]()
Já teda nevím, ale já bych asi daleko nedojela. Jela jsem 30km jen s poslíčkama, a ani mi nevadila ta délka, jak veškeré vymoly na silnici, při kontrakcích nic moc. A jako prvorodička jsem rodila jen 4h, takže bych asi ani nikam daleko nedojela.
Jak daleko se chystáš?
zari píše:
Já teda nevím, ale já bych asi daleko nedojela. Jela jsem 30km jen s poslíčkama, a ani mi nevadila ta délka, jak veškeré vymoly na silnici, při kontrakcích nic moc. A jako prvorodička jsem rodila jen 4h, takže bych asi ani nikam daleko nedojela.Jak daleko se chystáš?
Jo, tak pod to se podepisuju, při každým hrbolu jsem nadávala jak špaček a myslela jsem si, že to manžel dělá snad schválně.
Já jsem jela oba porody něco kolem 30 km.První porod trval něco kolem 12ti hodin,takže bych stihla dojet skoro kamkoliv.Kdežto druhý porod jsem měla naplánovaný o 30 km dál,jenže všechno se rozběhlo tak rychle,že jsem se rozhodla jet tam jak jsem rodila poprvé a dobře jsem udělala.Vyloženě jsem dojela,porodila a odešla(obrazně řečeno).Takže je to opravdu individuální a nepředvídatelné
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.