Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@andelka83 A od kdy jsi tak začala kojit míň? Já myslela, že od toho půl roku se příkrmy akorát přidají k tomu mlíku, ale kojí se furt stejně… ![]()
@Anett.taa momentálně ho vozím do mléčné banky
ale pokud můžu poradit, nejvíc odstříkám v noci a ráno.
@Anett.taa jo, to bylo mé první dítě, odstříkané od tatínka no problem
Jinak jo, s těma příkrmama potřeba mléka klesá, když už pak dají plnou porci a nemusí se dokojovat, krmím přes den jen párkrát, ale zato už toho vytáhnou podstatně víc. A každé dítě je jiné, někdo ještě v roce dá sotva pár lžiček, někdo dá týden po zavedení příkrmu plnou porci. Pro mě je teď v 9 m představa odejít na 3 h zcela nemyslitelná, i když by dítě hlady neumřelo, to s prvním jsem měla o dost více volnosti.
@Anett.taa píše:
@andelka83 A od kdy jsi tak začala kojit míň? Já myslela, že od toho půl roku se příkrmy akorát přidají k tomu mlíku, ale kojí se furt stejně…
Záleží na více okolnostech. U dvou starších se dařilo postupně pomalu nahrazovat kojení příkrmy. Měli trochu pevnější režim a víc jedli. V 10 měsících jsem kojila jen ráno, večer a v noci. Třetí prcek nemá režim fixní, různě se budí, různě spí, na jídlo nejsme vždy doma..takže ten se kojí častěji i přes den. Nicméně není problém když chci s kamarádkou ven, nebo někam se staršími, odpoledne tatínek pohlídá, dá svačinu a v pohodě. Nakoji se až večer přijdu. Můj čas bývá tak 15:30-18:30, to můžu být klidně pryč. Jinak teď kojím jednou dopoledne, 1 -2× odpoledne a pak od večera do rána několikrát ( dostkrat)
@Anett.taa u prvniho ditete jsem odstrikavala na kasi, max 100ml denne. U druheho jsem odstrikala jednou 50ml a byla to takova drina, ze uz jsem to pak nezkousela ani u tretiho ditete. Odsavacka mi nevytahla nikdy nic, to bylo mnohem horsi, nez to rucni odstrikavani. Mam tri kojene deti. ![]()
Tak můžu potvrdit, že v noci se mi podařilo odstříkat nejvíc. Na jeden pokus asi 65 ml. Ale zrovna v noci se mi fakt odstříkávat nechce… Dohromady za 24 hodin po každým kojení to bylo skoro 150 ml. Ale byla to fuška, příště se na to asi vyprdnu. ![]()