Kolik peněz by mi měl otec dávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41508
10.7.18 18:31

@Anetaa120 takže ti dával 3.000 + jízdné do školy a teď to chce snížit na 2.000 + cestovné? Domů jídlo otec nakoupí? Drogerii? zaplatí bydlení, elektriku, tv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
10.7.18 18:35
@Anetaa120 píše:… Jenže žijeme v domě a otec musí mamku vyplatit, takže teď bude splácet půjčku. Ale nájem platí asi 3000 a jeho výplata je něco kolem 30 000.

Když žijete v domě a táta musí mámu vyplatit, jaký (komu, proč …) platíte nájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
10.7.18 18:38

@Ivan PPZ Ajaj, chyba. Není to nájem. Jsou to poplatky za vodu, elektřinu atd.. Psala jsem rychle a neuvědomila si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
10.7.18 18:40

@Keyllah Právě že jídlo si mám všechno financovat sama, stejně tak drogerii. Když je táta doma, koupí max. pečivo a nějaký salám, aby měl co k večeři. On doma moc času netráví :D Bydlení a všechno okolo platí on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
10.7.18 18:41

@_0812_
Já si právě neumím představit se s nimi soudit :( Myslím, že bych tím docela zničila naše vztahy. Chtěla bych se na všem domluvit normálně, ne soudní cestou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
10.7.18 18:42

@Anetaa120 V tom případě jsou ty 3000kč minimální částka, když si z toho musíš kupovat od jídla po drogerii vše. S menší částkou bych fakt nesouhlasila, protože co si vyděláš na brigádě, to dáš zase za oblečení, dárky, kino atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
10.7.18 18:47
@Anetaa120 píše:
@Keyllah Právě že jídlo si mám všechno financovat sama, stejně tak drogerii. Když je táta doma, koupí max. pečivo a nějaký salám, aby měl co k večeři. On doma moc času netráví :D Bydlení a všechno okolo platí on.

takže máš u něj zajištěné bydlení, energie, cestovné a na jídlo 2tis. Jako chápu, že asi žádná hitparáda, ale myslíš, že by jsi vlastním bydlením ušetřila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
10.7.18 18:48
@Anetaa120 píše:
@_0812_
Já si právě neumím představit se s nimi soudit :( Myslím, že bych tím docela zničila naše vztahy. Chtěla bych se na všem domluvit normálně, ne soudní cestou..

No, vaše vztahy jsou tak super, že máte do budoucna vyžít z 2000 měsíčně- na VŠ. Tím ale nikdo neříká, že jít hned k soudu. Na druhou stranu, VŠ si z finančních důvodů už nemohlo dovolit tolik lidí …
Umím si představit, že si najdete bezplatnou právní poradnu, která se zabývá těmito otázkami a alespoň získáte přehled, jak by to možná mělo/ mohlo vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.7.18 18:48
@paola white píše:
@Anetaa120 když mě opustil manžel tak jsem měla podobnou částku pro sebe a dvě děti. Taky jsme vyžili. Podle mě si rozmazlená. 2000 na jídlo pro jednoho stačí. Chápu, že ti rodiče neplatí zábavu. Na to by sis v 19 letech mohla vydělat sama

To, že někdo dokáže žít pod hranicí životního minima, neznamená, že je v pořádku, že tak nutí někdo žít druhého, zvlášť, když má k němu zákonnou vyživovací povinnost. Já bych se takto své děti živit styděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
10.7.18 18:49
@Anetaa120 píše:
@_0812_

než se vrhneš do nějakého sporu -) výživné se pohybuje v rozpětí 10-15% z platu. Myslíš si, že to tomu neodpovídá? Přece jen máš bydlení, energie, cestovné a nějaké peníze na jídlo. Dokázala by jsi se uživit „jen“ z výživného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.7.18 18:50
@Anetaa120 píše:
@_0812_

chápu tě, přeci jen to jsou rodiče. Já bych to asi tenkrát nedokázala udělat, ale teď s klidným svědomím. A nebo prostě kašly na to a zkus se úplně zaopatřit sama. Bude to hodně těžké, ale než být ve stresu z toho, jestli ti dají dost peněz na to, ať nejsi o hlady, tak bych asi nespoléhala na ně a postarala se sama. Držím ti palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.7.18 18:52

@Enmamma Jak vidíš spousta rodičů se nestydí. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.7.18 18:54
@_0812_ píše:
Já když jsem bydlela u otce na střední, tak mi platil školné a jídlo doma. Ale pro sebe jsem dostala 200,– na týden a 200,– kč na svačiny do školy. Když jsem v té škole byla od půl 7 do půl 3 tak mi prostě svačina nestačila. Když jsem ho poprosila o zaplacení obědů cca 450,– na měsíc, tak mi řekl, že v tom případě mi ale nebude dávat peníze na svačiny. Takže jsem fungovala tak, že jsem si koupila 2 litry malinovky za 10,– křehké plátky (takové něco jako suchary) za 10 kč a patnáct deka junioru a takto jsem byla těch osm hodin než jsem přišla domů. Z těch 200,– týdně pro mě jsem si platila všechno ostatní. Hygienu - šampony, sprcháče, deodoranty a prostě vše co jsem prostě potřebovala, veškerou zábavu - když jsem chtěla jít za zábavou v pátek, musela jsem si říct o kapesné na další týden, nedal mi ani stovku navíc na kofolu. A také jsem si z toho platila oblečení. Když jsem mu řekla když začali mrazy, že bych potřebovala nějaké teplé oblečení vzal mě k nejlevnějším vietnamcům a koupil mi ponožky, dvoje punčocháče a čepici, šálu a rukavice. To samé nakoupil a ještě něco navíc své manželce, aby jí to nebylo líto. Když mi řekli pojď s náma nakupovat, tak jeho manželka lítala po obchodě jak motýl a nosila si tu dvoje kraťasy, tu tričko, pyžamo…a na mě se pak otec podíval a říká mi kupuješ si taky něco? Přitom příjem měl nějakých cca kolem 40 tis, ona mateřskou, byt v osobku za cca 4000 na měsíc, bez dluhů a dvě auta. Takže o prázdninách jsem šla na brigádu 4× v týdnu od 10 dopoledne do 11 večera, boty a nějaké jiné věci mi financoval bývalý přítel a jinak když jsem přes školu neměla tu brigádu mi oblečení, hygienu, peníze na útratu atd. mi začali dávat prarodiče. A jakmile jsem si našla nynějšího manžela, ještě před ukončením školy a občas u něj přespala mi přestal dávat i těch 200, protože to prostě hodil na něj, ať se o mě finančně stará on. Takže tak no… Na tvém místě bych udělala to, co já neudělala a to nechala si soudně stanovit výživné od obou rodičů a aby to prostě bylo alespoň pět tisíc dohromady.

Je mi z toho úplně smutno, jak lakomí mohou někteří rodiče být. Opravdu bych se styděla chovat se takto ke svým nejbližším. A to říkám jako živitelka celé rodiny. Co potřebují, to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
10.7.18 18:56
@Enmamma píše:
To, že někdo dokáže žít pod hranicí životního minima, neznamená, že je v pořádku, že tak nutí někdo žít druhého, zvlášť, když má k němu zákonnou vyživovací povinnost. Já bych se takto své děti živit styděla.

tak si uvědom, že při rozvodu se většinou stanovuje výživné právě kolem 2000 a to rodič co má dítě v péči většinou platí nájem a výdaje za bydlení extra. 2000 jen na stravu mi přijde dostatečné. Však zakladatelka píše, že jí otec doplácel, když něco potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.7.18 18:56
@divine woman píše:
@Enmamma Jak vidíš spousta rodičů se nestydí. :cert:

To je ale hnus. Já tu od rána sedím na zadku u PC a vydělám jako drak, aby rodinka mohla na dovolenou a to jsme se v sobotu večer vrátili od moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný