Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@paola white píše:
tak si uvědom, že při rozvodu se většinou stanovuje výživné právě kolem 2000 a to rodič co má dítě v péči většinou platí nájem a výdaje za bydlení extra. 2000 jen na stravu mi přijde dostatečné. Však zakladatelka píše, že jí otec doplácel, když něco potřebovala.
Vždyť je to na život o žebrácké holi a je mi úplně jedno, co stanovuje soud. Je to prostě na živoření.
@Enmamma a jeste k zivotnímu minimu… to je 3400 pro jednotlivce. Ovsem zakladatelka z tech penez nemusi platit predpokladam zadny nájem. Vyzivné byt kolem 10% takže by mě zajimalo jak vyzije pokud si z toho bude muset platit vsechno
@Enmamma píše:
Vždyť je to na život o žebrácké holi a je mi úplně jedno, co stanovuje soud. Je to prostě na živoření.
ale tak to je......takže pokud to zakladatelka „dožene“ k soudu, může dopadnout ještě hůř. Blbé, ale je to tak......
@Enmamma my jako rodina utratime za jidlo kolem 8000 mesicne. jsme 4 takže mi to nijak prehnane neprijde. Jako ze 3000 ji zbyvalo na zabavu tak holt na zabavu bude muset mit brigosku. A zakladatelka nejak stale zapomina napsat co si z toho teda plati. Jestli otec plati drogerii, jestli nakupuje obcas jidlo, co z tech 2000 vlastne zakladatelka financuje?
je to malo a od rodicu to neni fer chovani. sla bych se poradit do nejake bezplatne pravni poradny a asi bych zvazila nechat si stanovit vyzivne soudem. kdyby vase vztahy byly v poradku, tak se na tebe rodice tykhle nevykaslou. moje dcera mela na vysoke vyzivne od sveho otce 3600,– (soudne urcene, dohoda nebyla mozna, taky mel pocit, ze plati moc) ty mela na obleceni, tramvajenku a pro svoji potrebu. skolne jsem ji platila, doma mela jidlo, drogerii a krome toho jsem ji obcas neco koupila nebo zaplatila, je to prece moje dite…
@Anonymní píše:
je to malo a od rodicu to neni fer chovani. sla bych se poradit do nejake bezplatne pravni poradny a asi bych zvazila nechat si stanovit vyzivne soudem. kdyby vase vztahy byly v poradku, tak se na tebe rodice tykhle nevykaslou. moje dcera mela na vysoke vyzivne od sveho otce 3600,– (soudne urcene, dohoda nebyla mozna, taky mel pocit, ze plati moc) ty mela na obleceni, tramvajenku a pro svoji potrebu. skolne jsem ji platila, doma mela jidlo, drogerii a krome toho jsem ji obcas neco koupila nebo zaplatila, je to prece moje dite…
Ano, to tu některé obhajovatelky dvou tisíc na jídlo měsíčně zapomínají. Je to jejich dítě. Jestli láska stojí za dva litry, tak to moc slavné není. Ať tatínek zvedne zadek a přivydělá, místo hulení a chlastání, když na to nemá.
@paola white píše:
@Enmamma a jeste k zivotnímu minimu… to je 3400 pro jednotlivce.
nezaopatřené dítě 15-26 let má životní minimum 2450 Kč.
@paola white píše:
@Enmamma a jeste k zivotnímu minimu… to je 3400 pro jednotlivce. Ovsem zakladatelka z tech penez nemusi platit predpokladam zadny nájem. Vyzivné byt kolem 10% takže by mě zajimalo jak vyzije pokud si z toho bude muset platit vsechno
3400,– je sice životní minimum, ale valná část lidí s tím žije tak akorát u popelnice.
@paola white psala, že to má na jídlo a drogerii, otec z toho neplatí nic
@Enmamma píše:
Ano, to tu některé obhajovatelky dvou tisíc na jídlo měsíčně zapomínají. Je to jejich dítě. Jestli láska stojí za dva litry, tak to moc slavné není. Ať tatínek zvedne zadek a přivydělá, místo hulení a chlastání, když na to nemá.
tak kdyz zakladatelka bydlela doma mohla se s otcem dohodnout, ze ji nebude davat nic a bude ji platit jidlo a drogosku.
Ja nevim, ale ja v 19 letech sla do prace a jeste jsem mame daala na najem. ![]()
@paola white no tak všichni nejsou jako ty, já to beru tak, že když jsem si pořídila děti, tak musím počítat s tím, že budou chtít studovat a já jako rodič jim to samozřejmě umožním. ty si třeba studovat nechtěla,ona chce, její volba. nevím, proč by měla chodit do práce, rodiče jsou povinní se o ní postarat, dokud není schopná se živit sama
@paola white píše:
tak kdyz zakladatelka bydlela doma mohla se s otcem dohodnout, ze ji nebude davat nic a bude ji platit jidlo a drogosku.
Ja nevim, ale ja v 19 letech sla do prace a jeste jsem mame daala na najem.
Pokud jde studovat VŠ, je podle zákona brána jako nezaopatřené dítě a to do 26 let.
@Enmamma není žádných 26 let, dokud není schopná se sama živit
@Enmamma píše:
Pokud jde studovat VŠ, je podle zákona brána jako nezaopatřené dítě a to do 26 let.
takže jí podle zákona náleží cca 10-15% jako výživné z příjmu otce. Pokud to dožene k soudu, může se stát, že dostane řekněme 3tis. a víc nic. Nebylo by v její situaci reálnější bydlet dál u otce, vzít co dává a přivydělávat si brigádně?
@Keyllah oni si děti rozdělili sami, nemají to soudně, takže neměla by jí třeba přispívat i matka?