Kolik platíte za bydlení? 2024

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76160
18.3.24 22:37
@Anonymní píše: Více

ne, podle některých tady si mají stoupnout před vlak, jak ta matka na Slovensku,
právo na byt mají jen výkonní, chytří a zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
18.3.24 22:38
@Anonymní píše: Více

A vem si to, že jsem rodič s postižením dítětem. Brala jsem příspěvek na bydlení. Byla jsem však nucena změnit bydliště. Odstěhováním mi na minulé adrese tedy zanikl. A nejvěřila bys jak byli na úřadě rychlí s rozhodnutím o jeho ukončení.

Ok. Ale než můžu žádat o nový musím nějakou dobu počkat. A pokud jsem do teďka pečovala o těžce postižené dítě, tak to se mi jaksi zázračně nevyléčí. Tedy moje životní situace se nezměnila, kromě jiné adresy a o něco vyššího nájmu.

A teď si vem, že si úřad s jeho přiznáváním dá pěkně na čas. Jako nějak to zvládnu i bez něj, ale nemusím říkat, že pro lidi jako jsem já, je to dost citelný zásah do rodinného rozpočtu. Přičemž jsem ho měla napnutý už předtím s ním.

V porování: Pěstoun, které pečuje o zdravé děti dostane daleko více než pečující rodič o postižené dítě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
18.3.24 22:40
@Al35 píše: Více

No právě, je to špatně. My máme příjem cca 35 tis, jeden plat, plus rodičák, oba do toho studujeme. Nájem máme 15 tis, je to 2kk v Brně. Podle všeho bychom měli na nějakou dávku nárok, nechápu proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76160
18.3.24 22:41
@Zumpa píše: Více

pak ovšem do kriminálu patří i Fiala, který pobízí občany, ať si o tuhle dávku požádají, když mají nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.24 22:43
@stinga píše: Více

Hele snažíš se, asi víceméně dobře a za jiné situace bych s tebou souhlasila. Ale ten důchodce se s velkou pravděpodobností nestal nemohoucim se přestěhovat ze dne na den. Ale často je to přirozený vývoj, deti pomalu vyletavaji z hnízda, atd. A v tomhle momentě by měl být člověk schopný podívat se pravdě do očí a říct si, že skutečně nepotřebuje sám obyvat velký byt. Znám několik soudobých důchodců, kteří takto osvícení byli a teď v jejich pouehnanem veku, bydlí v příjemném, cenově dostupném bydlení. To, ze spousta současných důchodců 30 let po revoluci čekala na vlastně nevím co, asi na zázrak?, a nic nedelali, nešetřili, nelrestehovali se, nepřemýšlel co budou dělat až budou hodně stáří, není důvodem, abysme jim kromě důchodu sponzorovali ještě bydlení v naddimenzovanych bytech/domech. Fakt ne. Já mám co dělat aby uživila rodinu, platím hypotéku, sporim dětem na studia, na zdravotní péči, sporim si na důchod a ještě abych sponzorovala finančně negramotne důchodce? To už je vážně trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.24 22:46

Co to tady prosimte píšeš? To tady nikdo nepsal a nepíše! Laskavě nepřekrucujte co bylo napsáno. Samozřejmě, že rodiny s postiženými dětmi jsou naprosto jiná kapitola než rodina s dvěma vydelavajicimi, s příjmem 80tis. Právě o nich jsou zdejší příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.24 22:51
@Matt 02 píše: Více

Už jsem to tu psala, ale napíšu znova. Priklad z mého okolí. Matka samozivitelka, otec výživné platí. Ona má čistý příjem cca 45-50tis.plus výživné. Má nárok na příspěvek na bydlení ve výši 6000,–. Bydlí sama s dítětem. Do loňského roku, než se změnily podmínky zvládla bydlet v 2+1, jakmile zjistila, že má nárok na příspěvek na bydlení hned se musela přestěhovat do 3+1. Tak asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76160
18.3.24 22:51
@janickaIII píše: Více

ale, ale :mrgreen: rodina s příjmem 80 t asi nemá nárok na příspěvky na bydlení, takže o takových se tu fakt nepíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.24 22:53

Ale ale, samozivka s platem 50k plus výživné má nárok na 6000k příspěvek na bydlení. Takže zas tak daleko od reality fakt nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76160
18.3.24 22:54

tak pokud je to pravda, tak jen jediné „hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere“,
hodila jsem si to do kalkulačky a tahle paní má nárok na příspěvek na bydlení ve výši 229 kč, počítala jsem nájem 20 t a ostatní náklady na bydlení 4 t - tak z toho fakt nezbohatne

Příspěvek upraven 18.03.24 v 22:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.24 22:55

Fialova řeč… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
18.3.24 22:57

No to je prostě šílenost. Tvl my tady šetříme i z toho mála, co nám zbyde, doplňujeme si vzdělání, nechceme od nikoho nic a někdo jiný je bych.cany jak díra do sněhuláka, to je síla. Ale prostě lepší neřešit, já jim to nezávidím, já jsem rád, že si tam nemusím jít stoupnout, raději bychom bydleli v garsonce a jedli suchý špagety, než jít o něco somrovat, to je pro mě fakt noční můra, já bych se nemohl na sebe podívat ani do zrcadla. Když jsme měli kolem Vánoc větší výdaje, raději jsem si šel sednout na hlídaný parkoviště a spal za prachy na židli a sek každou hodinu s čipovačkou to parkoviště projít, než abychom nevyšli nebo nedej bůh někde somrovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76160
18.3.24 22:58

kolik % samoživek má příjem 50 čistého? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.3.24 23:01
@ka2ka píše: Více

A co nadelas, nekam ty odpadky hazet musime a vyvážet jednou za dva tydny za pulku nám nestačí.

Kdyby lidi nebyli hovada a obec neplatila za vyvážení vzduchu (neseslapane plasty a nerozrezane krabice) tak by nemuselo kazdy rok zdražovat…

• Citovat
  • Upravit
7296
18.3.24 23:02

Já to samoživitelkám přeju, ale musí tam být i snaha od nich, nejdříve má být tohle a pak když to jinak nejde, tak zadat stát, ok. Nikdo neříká, aby byly děti samoživitelek o hladu, ale rozčiluje mě když s tím někdo kalkuluje a využívá toho a pak to ještě utratí za cigára. Matka samoživitelka, co se snaží a z platu jí nezbyde na jídlo ve škole a pro dítě na kroužky, tak ta ať klidně nějakou pomoc má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný