Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Možné je všechno, já se ve finančnictví nevyznám, ale tam, kde máte půjčku, by ti určitě poradili.
Ahoj,
my máme hypošku na 2,1 mil na 23 let a splácíme 11 tis při sazbě 3 procenta. Důležitá je i úroková sazba kterou máte. Pokud máte 2 půjčky tak je to vždy nevýhodné oproti jedné na stejnou výši-dvojí poplatky za úvěr. účet apod.
Ahoj, my máme 2.6 mil. a splácíme 14,5 tis. Roky nevím, něco kolem 20. Sloučit by to jít mohlo, ale neradi to dělají, což je pochopitelný.
Tak oprava: Teď jsem to dohledala v papírech (on to platí přítel…) splátka je 4.600Kč ![]()
My máme 500tis na 10let za 4300/měs přes stavební spoření u lišky. A pak já mám ještě ze svobodna též půjčku přes stavebko buřinku 190tis za 1500/měs. U nás se sloučení nevyplatí, protože skoro nic nepřeplácíme tí, že jsme oba dlouho spořili a úvěr byl zvýhodněný.
Myslím, že sloučit do jednoho by bylo pro vás výhodnější z důvodu, že budete platit jedny úroky, tak platíte na úrocích určitě zbytečně více než kdyby to byla jedna půjčka. Tento týden se mi stalo, že mi volali 2 nějací finanční poradci, tak klidně nějakého zkontaktuj a jejich práce je pomoci ti ulehčit situaci a udělat ti i několik nabídek s různými finančními ústavy.
My máme 2 miliony a splácíme rovných 10 000,– na 30 let. Oslov nějakého nezávislého finančního poradce, co ti poradí jak sloučit a může i následně překlenout hypo k jiné bance za příznivějších podmínek ![]()
Příspěvek upraven 13.01.13 v 21:42
To je dost
Když si dělám propočty odhadem, tak beru, že na půjčený milion se splácí 5 tis. ![]()
Ahoj holky, kolik splácíte? Jak velkou půjčku na bydlení jste si půjčily? My máme jeden milión a splácíme 7.260,– Kč. Zajímalo by mě, jestli je šance, že bychom mohli také splácet méně
. Docela by mě to zajímalo, jestli někdo splácí při stejné výši úvěru méně. Nejsme manželé a každý máme na sebe půjčku 500.000,– Kč je tu možnost, že by se dali půjčky spojit? Nebo to platí jen pro případ manželů. Máte někdo podobnou zkušenost?