Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den přeji všem, ![]()
Ráda bych, kdyby se našel někdo, kdo by mi mohl poradit. Chystám se kupovat auto od kolegyně, je to Ford Fusion 1.6, rok 2002, najeto má 140 000 km, kolegyně je druhý majitel. Má 6 airbagů. Rodina mi toto auto vymlouvá, že prý zbytečně moc žere. Budu s ním jezdit denně cca 40 kiláků.
Jaký máte na toto auto názor?? popřípadě se chci zeptat, při přepisu auta staršího 10 let, se prý platí ještě daně okolo 4000. Znamý říká, že to se bude platit až od února. Nevíte o tom něco?? Měla bych tedy platit cca 800,– za přepis a už nic? Děkuji předem za názory a odpovědi.
Nepíšeš kolik tě to auto bude stát do kdy má technickou a jestli se tam dělaa nějaké oprava platí se eko dan pokud není teda již zaplacená
Ahoj, záleží na noze, my máme všechny fordy (a jednu škodu a tatru) a já jezdím i za 12, můj klidně pod 10 (obsah 2.5 a automat). Spotřeby bych se zas tak nebála, ale je fakt, že 1.4 je motor lepší. Můj ve fordu dělá, takže ví co se tam ne/sere. Kdybys to chtěla proklepnout v etisu, tak pošli vin, jestli tam nebyl nějakej větší problém, občas tam jdou zjistit i km, servisní historie atd
hlavně nebrat naftu.
Bude me stat 65 000,eko dan zaplacena neni- kolik se platí? A asi pred mesicem se delaly novy brzdovy hadicky.
Záleží jakou má emisní normu je to napsané ve velkém techničáku u tohodle max 3000 ale taky tam nemusí být žádná záleží co je tam za tu emisní normu napsané
Tak starý auto bych nekupovala. To budeš cpát neustále peníze do oprav.
@Very18 píše:
Bude me stat 65 000,eko dan zaplacena neni- kolik se platí? A asi pred mesicem se delaly novy brzdovy hadicky.
Podívej se třeba na sauto, na fiesty a fusiony, motor 1.4, bezporuchovej, jak se to pohybuje a v jakým to je stavu, jestli to má klimu, kolik najeto atd. Ono je kolikrát lepší vzít auto od cizího, než pak poslouchat nějaký řeči v práci
No kupuju si první auto, protože mám řidičák teprve půl roku, novy si kupovat nechci proto.
Můj otec má Fusion jen s o fous slabším motorem (1,4). Jezdí za 6-7l na sto. Nepřijde mi to moc. Jezdí v klidu. Když ale potřebuje, tak tomu i šlápne. Nejezdí jak „zaprděnej dědek“. Zkrátka tak nějak střed. Většinou jezdí ve dvou a občas má i naložený kufr.
Ekodaň se platí už dnes, taky bych to viděla max. na 4 tisíce.
Jinak když my jsme uvažovali o Fordu, dozvěděla jsem se od kolegy co dělá do aut, že s Fordama je to buď anebo: často jsou to držáky, který jezděj dvacet let a jako hodinky, nebo jsou to problematický kusy a každou chvíli se jim něco vysype (oproti jinejm značkám je tahle polarita u Fordů prý častější). Nevím, jestli jsem poradila, my jsme nakonec Forda nekoupili.
Tak já mám forda rok 2003 je to teda focus, ale nebála bych se koupit. Záleží na tom v jakém je stavu. Najetý kilometry nejsou až tak podstatný. Spíš jestli má už vyměnéné rozvody, v jakém stavu je baterie a nápravy, brzdy, převodovka (takové nejčastější a ne levné opravy). Nemáš možnost, že by se s tím autem projel někdo, kdo tomu rozumí? Abys alespoň věděla, do čeho budeš v nejbližší době investovat? Například také nové gumy apod.
Btw. já auto kupovala před 4 lety a od té doby jezdí jako drak!
btw. fordy žerou úplně stejně jako jiné benziny z těchto let ( 6-9l) podle toho jestli jezdíš město nebo meziměsto a jak dlouhé trasy.
@Very18 píše:
Dobrý den přeji všem,
Ráda bych, kdyby se našel někdo, kdo by mi mohl poradit. Chystám se kupovat auto od kolegyně, je to Ford Fusion 1.6, rok 2002, najeto má 140 000 km, kolegyně je druhý majitel. Má 6 airbagů. Rodina mi toto auto vymlouvá, že prý zbytečně moc žere. Budu s ním jezdit denně cca 40 kiláků.
Jaký máte na toto auto názor?? popřípadě se chci zeptat, při přepisu auta staršího 10 let, se prý platí ještě daně okolo 4000. Znamý říká, že to se bude platit až od února. Nevíte o tom něco?? Měla bych tedy platit cca 800,– za přepis a už nic? Děkuji předem za názory a odpovědi.
AHoj. Já jsem Fusiona měla. Rok 2006. Spotřeba upřímně hrozná. Vůbec taková jak psali ani z rychlíku. Kupovala jsem nového. spotřeba léto 8,5l zima 10-11l. Jinak jsem měla téměř plnou výbavu. Prodávala jsem teď 12/2012. Najeto 80tis. Bez havárie, se servisem + nové gumy a lité kola celkem 95tis. Kč. Teď mám Forda Focuse combi a spotřeba 6,6l v zimě!!! Fusiona už bych nebrala ani za milion!
Hledali jsme auto ve stejný cenový relaci a rozmýšleli jsme se mezi Octávkou a Fábií. Obě v naftě málo žerou. Ale většinou nemaj nic moc výbavu, takže jsme se rozhodli pro Renaulta Scenica (teda až budou prachy, zatím jenom koukáme
). http://www.sauto.cz/…nic/11763281?…
Maj super výbavu a ta spotřeba by u tý 1,5 měla být do pěti litrů nafty.
Naši tohle auto maj, ale přímo Grand Scenica, což je oproti tomuhle sedmimístný a opravdu ta spotřeba je tam taková. Sice ten vzhled toho auta je takovej, no divnej, ale zvyknu si. ![]()