Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj Holky, mám dotaz, chceme koupit pozemek za určitou částku, mysleli jsme že není zasítovaný… tak je, ale aby nám dali boudu chtějí zaplatit 500.000kč. osobně jsem mluvila s člověkem co tuhle lokalitu zasítovavá. zdá se vám to normální?
Co se tu prodávali pozemky, tak byla cena za m2 dle velikosti pozemku a k tomu okolo 300.000 za zasí´tování. A byl tam plyn, elektřina, voda, dvojí kanalizace, O2 kabel. Rovnou ale říkám, že to není Praha a okolí.
Vůbec nerozumím tvému dotazu, kdo vám dá boudu? jakou boudu? Jaké tam jsou sítě a jaké nejsou? V tom případě ale zasíťovaný asi není ne? ![]()
@Luisiana já to pochopila, jako že jsou tam natahané kabely, trubky a roury, ale není to vyvedené na povrch do toho budníčku na měřáky. ![]()
@Kudrbaby já jsem si pozemek zasíťovával, ale vašemu dotazu nerozumím. O jaké boudě mluvíte? A pod pojmem zasíťování pozemku si lze představit ledacos - např. sítě mohou být přivedeny na hranici pozemku, ale nejsou dál nijak vyvedeny. Nebo nemusí být dotaženy k pozemku a můžete si je táhnout z jiného místa na vlastní náklady.
A o jakých všech sítích mluvíte? Elektřina, plyn, veřejný vodovod, kanalizace??? co z toho tam není nebo co je tam více? (např. pevný telefon, datová linka atd.)
Zkus to popsat více. ty ceny se liší podle toho jestli to musí tahat odněkud z dálky, nebo třeba vedle v domě to je a dá se to nějak napojit.
První stavba tam už byl plyn a paltili jsme se sousedama elektřinu, budnik a kanalizaci dělalo město. Stálo nás to i tak 100 tis.
Ted druhá stvaba, tam se dělá i komunikace a kompletní sitě mimo plynu. Skládáme každý 500000
Omlouvam se za nedostatek infa… Mam ted informace ze pan tam natahal vse. Vodu, plyn, eletriku, odpady. Vse je zadelane. Jak zde pise pani, nejsou tam ty budiky v budce. Aby tam byly a vse k nim pripojili chteji 500.000,–… Neco jsem zjistovala a podle toho co mipisete je cena celkem v norme. Dekuji vam za vase informace.
Chteli by jsme koupit pozemek. Je ale kompletne bez siti. Site by se vedly pres silnici, ktera bude kolmo k ulici s nasi parcelou. Na kolik vyjde privedeni siti k pozemku (voda, plyn, elektrina, kanalizace), postaveni budniku/kaplicky (nevim, jak se tomu rika) na hranici pozemku a privedeni vsech vyse uvedenych siti do domu? Za nezaaitovany pozemek chce obe 100 za metr. Ale obavam se ceny za zasitovani pozemku. Prosim o vase zkusenosti.
1. Nevíte zda je to vůbec možné.
2. Nevíte zda provozovatel sítí či obec za připojení něco chce.
3. Nemáte projekt, který určí způsob napojení.
4. Na základě projektu pak lze provést nacenění nebo odhad.
@reedik
1. si nejprve obejděte dodavatele „médií“, zda vás vůbec připojí - čili zajít na vodárny, kanalizace, elektřinu a příp. plyn. Podle toho se dozvíte, zda je připojení vůbec možné, příp. za jakých podmínek (např. energetici mohou říct, že je tam malá kapacita a budou po vás chtít vybudovat trafostanici nebo tzv. smyčku v délce i stovek metrů - osobní zkušenost)
2. na základě stanoviska se jich můžete nezávisle zeptat za kolik by vás připojili
Moje osobní zkušenost:
a) za připojení plynu si řekli 400 tisíc. Kč - tam jsem je poslal do zadele, (Pro rýpaly upozorňuji, že bydlím uprostřed města) a tepelné čerpadlo mne vyšlo levněji.
b) cenu, kterou vám řeknou energetici vynásobte deseti (původní odhad byl 3 tis., výsledná cena byla 37 500Kč)
c) cenu, kterou vám řeknou vodárny a kanalizace vynásobte minimálně 10×
3. když to máte přes silnici - tak podle toto, co je to za silnici můžete mít velký problém - jděte na obec a zeptejte za jakých podmínek vám dovolí buď překopat nebo podkopat silnici. U nás - pokud by se jednalo o hlavní silnici, je to prakticky neproveditelné, neb vám obec nedá souhlas (výjimkou jsou havárie) a zaplatíte všechno - zábor silnice, značky, rozřezání silnice, její opravu a vyasfaltování.
4. pokud body 1-3 zkousnete - můžete přistoupit k zadání vypracování projektu na přivedení sítí k hranici pozemku (u nás to obv. vyjde na 50-100.tis.), pak udělat detailní rozpočty a zažádat o stavební povolení. Je to akce tak na rok (než se kopne) - ale závisí na dodavatelích energií - u mne např. „elektrárnám“ trvalo 3 roky než položili 30m kabelu. UPOZORNĚNÍ: ty projekty na inž. sítě vám nemůže dělat kde kdo - elektrárny mají svoje certifikované projektanty, vodárny to samé (plynaře nevím neb jsme je poslal někam). Projekt od jiné firmy neuznávají.
Vybudování antoníčků (to jsou ty budníky) jsou marginální částky proti tomu zbytku
Výše popsané je osobní zkušenost z města (dříve okresního
), na vesnici to může být jinak
@reedik jo připravte se na silně arogantní chování těchto úřadů. Mým korunovaným králem je ČEZ - s takovým jednáním jsem se nesetkal ani za bolševika.
tož abyste věděla, do čeho jděte ![]()
aneb cokoli v tomto státě stavět (a taky si pořídit dítě) je vyloženě za trest!
@Dundee2 jsou to nove tri parcely za novostavbami o stari asi 6 let. Byla by nase parcela, komunikace a jiz zasitovana setileta novostavba. Takze vzdalenost odhaduji 10-20 metru. Komunikace jeste neni vystavena, takze by se kopalo do hliny. Jednani floutka u cezu je priserny. Na jednani jsem prioravena. Resila jsem prelozku el vedeni na jednom pozemku. Posilala tri dopisy a vzdy byly castky kolem 200000 za prelozeni vedeni. Nasledne asi pul roku po dopisech v obci zacali delat nove vedeni do zeme s tim, ze vedeni nad pozemkem se strhne. Takze taky parada
Zaslala jsem na cez, rwe mail i se zakresem parcel z katastru. Tak snad napisi blizsi info a hlavne cenu. Jde mi o to, jestli se nam pozemek vyplati koupit. Obec chce 100 za metr pozemku bez siti. Komunikaci postavi obec po skolaudovani vsech tri staveb na vlaatni naklady. Vzdalenost od nejblizsiho budniku k parcela idhaduji 10-20 metru
@reedik píše:
@Dundee2 jsou to nove tri parcely za novostavbami o stari asi 6 let. Byla by nase parcela, komunikace a jiz zasitovana setileta novostavba. Takze vzdalenost odhaduji 10-20 metru. Komunikace jeste neni vystavena, takze by se kopalo do hliny. Jednani floutka u cezu je priserny. Na jednani jsem prioravena. Resila jsem prelozku el vedeni na jednom pozemku. Posilala tri dopisy a vzdy byly castky kolem 200000 za prelozeni vedeni. Nasledne asi pul roku po dopisech v obci zacali delat nove vedeni do zeme s tim, ze vedeni nad pozemkem se strhne. Takze taky parada
v zemích českých - klasika. aneb vítejte v našem státním absurdistánu a ty milý ovčane plať a drž hubu
![]()