Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Keyllah píše:
a kolik vás je, že projíte 36 tisíc měsíčně?
1… Dej si obden šampíčko a pravej kaviár, jednou týdně napusť šáněm vanu a uvidíš, jak to leze do peněz…
![]()
2 dospělí a 2 kluci (mladší školní věk), 12000kc se vším. Je to skoro stejná částka jako jindy, neplatíme obědy ve škole, ale zase nakoupím o trochu víc domů.
Takových diskusí už tu máš, tady si pročti nedávné příspěvky:
https://www.emimino.cz/…ankovani/27/
Mně to nepřijde nějak přehnaná částka, pokud nejíte vyloženě jen low-cost značky, polská kuřata a minimum ovoce/zeleniny. Vsadím se, že předtím jste utratili stejně nebo víc, pokud jste neměli dotované jídlo v práci a dcera ve škole.
A teda máslo za 24 korun jsem neviděla tak posledních pět let, za 39 je u nás cena v akci. ![]()
S tím masem, bohužel, v poslední době vyjde levněji jíst maso, než zeleninu, takže tam byste stejně peníze neušetřili, kdybyste ho trochu omezili, maximálně své zdraví a planetu, ale náklady ne. ![]()
Netusim. Kupuje se momentalne vic masa. Ted varim casteji, nez v beznem rezimu. Ale zas bezne platime 2× skolni a 1× skolkovy obed a to se ted neplati. Takze se to vyrovna.
Ovoce, zelenina se kupuje bezne.
Doma pro vsechny varim podle BT, ktery pouziva bezne suroviny a je to rychle.
Zumpa
1720
8
dnes v 13:09
0
@Keyllah píše:
a kolik vás je, že projíte 36 tisíc měsíčně? ![]()
5ks žroutů.
Aha… Tak to už je reálný i bez kaviáru…
![]()
@bse.pedro píše:
1… Dej si obden šampíčko a pravej kaviár, jednou týdně napusť šáněm vanu a uvidíš, jak to leze do peněz…![]()
je fakt, že výše uvedené jsem ještě nezkoušela
![]()
@dickys píše:
My jsme 2 dospělí a 2 děti do 3 let, prožereme za měsíc minimálně 15000
Jakou jinou radost taky člověk dneska má. 15 tisíc jídlo, pět na bydlení a ten zbytek si ani nemůžeme užít, za co utratit. Tož nebudu škudlit ![]()
@ZuzaM tak já naopak ještě ušetřím. Obědy ve školce neplatím, takže + 880,–, dál jsem měla běžně nákup 1× týdně za cca 2500,– + jsem nějaké peníze někde v týdnu protrousila..takže tak 12.tis měsíčně.
Teď si objednávám Tesco 1× za 14dní asi za 4000,–, takže jsme za měsíc v plusu cca 4.tisíce, ne-li víc.
Nákup si rozplánuju podle toho, co budu vařit.
@Kelsey píše:
Netusim. Kupuje se momentalne vic masa. Ted varim casteji, nez v beznem rezimu. Ale zas bezne platime 2× skolni a 1× skolkovy obed a to se ted neplati. Takze se to vyrovna.
Já taky, mám jednoduché recepty ![]()
9000kc mesicne je ohromná castka? Mam male deti, moc toho nesnime a utratime teda vic, vejít se do 9000kc tak si piskam.
@Kelsey píše:
Zajímalo by mě, co je to BT… ![]()
Vygůůgloval jsem toto: www.vzv.cz/btvozíky Ale to asi nebude ono…
![]()