Kolik teď utratíte za jídlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2089
8.4.20 17:41

2 dospělí, 2 školní děti 10 až 12 tisíc za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.4.20 18:05
@mapu píše:
A mně by zajímalo co varite? Já teda vařím, i normálně jíme přes den doma, varim oběd i večeři a 9tisic je pro mne scifi. A to chipsy atd. nekupujem. Nechodím po akcích, na to čas ani chuť není teda.

Kure na smetane, na paprice, veprovou omacku, rizky, hermelin smazeny, spenat, jatru, sekanou, holandske rizky, sunkofleky, bramboraky, gulas, upecu kure, ryzoto atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.4.20 18:09
@Anonymní píše:
Kure na smetane, na paprice, veprovou omacku, rizky, hermelin smazeny, spenat, jatru, sekanou, holandske rizky, sunkofleky, bramboraky, gulas, upecu kure, ryzoto atd atd.

Aha takže vesměs taková nizkonakladova jidla, ktera zrovna nepovažuji za moc výživná no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
8.4.20 18:14
@Kriss Tina píše:
Aha takže vesměs taková nizkonakladova jidla, ktera zrovna nepovažuji za moc výživná no :nevim:

Přesně. A pak tady napadá jinou uživatelku, že je líná vařit :roll: Přitom třeba jen vaří vyživově kvalitnější jídla. Já teď nákupy objednávám a jen zírám, že jen za ovoce a zeleninu utratim v pohodě i 1500 za týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
8.4.20 18:20
@Anonymní píše:
Tak kdyby jste nebyl lina varit, tak by vam to malo neprislo ;-) je jasne, ze pokud doma nehnete prstem u plotny, tak se vam tyto vydaje takto zvednou. Protoze to co date v retauraci, tak za by jste mela obed aspon na 3-4dny. Takze tady nesnizujte ostatni.

Ale samozřejmě, že vařím, ale tak jen teplé večeře a o víkendech. Přes týden máme s manželem obědy v práci, někdy si objednáváme. Je pravda, že si od huby neodtrhneme, není důvod. Pro mě je hlavní mít vyváženou stravu, knedlíky a omáčky se u nás moc nejí. Ale je to každého věc, co si do žaludku dává a hlavně co si může dovolit.
Kdybychom museli, taky se umíme uskromnit.
Fascinuje mě, jak po jednom příspěvku mne hned znáte a tvrdíte, že u plotny nehnu prstem :potlesk: Zajímavé, nedokázala byste takto zanalyzovat na dálku více lidí? Mohla byste si z toho udělat živnost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
8.4.20 18:25
@Jitul.kaaa9 píše:
Přesně. A pak tady napadá jinou uživatelku, že je líná vařit :roll: Přitom třeba jen vaří vyživově kvalitnější jídla. Já teď nákupy objednávám a jen zírám, že jen za ovoce a zeleninu utratim v pohodě i 1500 za týden :nevim:

Souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.4.20 19:12
@Kriss Tina píše:
Aha takže vesměs taková nizkonakladova jidla, ktera zrovna nepovažuji za moc výživná no :nevim:

Tak mi reknete co povazujete za plnohodnotne jidlo… dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.4.20 19:27
@Anonymní píše:
Tak mi reknete co povazujete za plnohodnotne jidlo… dekuji

Tak u nas jede hodne zeleniny na vsechny možné zpusoby, hovezi maso (delame treba na grilu), hodne jime ryby.
V tom cos vypsala je akorat hodne tuku, mouky, vicemene sama priloha a nic vyzivneho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.20 19:30
@Kriss Tina píše:
Tak u nas jede hodne zeleniny na vsechny možné zpusoby, hovezi maso (delame treba na grilu), hodne jime ryby.
V tom cos vypsala je akorat hodne tuku, mouky, vicemene sama priloha a nic vyzivneho :nevim:

Aha jasne 😂 takze vy mate 7dni v tydnu hovezi a ryby? A daaal?
Ryby jime taky, hovezi maso take…

• Citovat
  • Upravit
37144
8.4.20 19:33
@Anonymní píše:
Aha jasne 😂 takze vy mate 7dni v tydnu hovezi a ryby? A daaal?
Ryby jime taky, hovezi maso take…

No vetsinou maso nebo rybu mame kazdy den, k tomu horu zeleniny. Vecma jako jsou sunkofleky, smazaky, sekana apod rodinu prostě nekrmim no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.20 19:37
@Kriss Tina píše:
No vetsinou maso nebo rybu mame kazdy den, k tomu horu zeleniny. Vecma jako jsou sunkofleky, smazaky, sekana apod rodinu prostě nekrmim no :nevim:

Maso na jaky zpusob? Denne grilovane s horou zeleniny? Ale prosim vas 🙄

• Citovat
  • Upravit
37144
8.4.20 19:48
@Anonymní píše:
Maso na jaky zpusob? Denne grilovane s horou zeleniny? Ale prosim vas 🙄

Tak na různé zpusoby, grilovane, restovane, osmazene na cibulce, pecene v troubě, v omáčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
8.4.20 19:56

Já bych subjektivně řekla, že teď utratíme spíše méně než běžně, protože tolik nechodíme do restaurací. jsme dva dospělí a děti 13 a 9 let. teď jsem cvičně sečetla náklady na jídlo za březen a jsem cca na 13 tisících. To mi nepřijde nijak strašné, když si vezmu, že tam byly větší nákupy trvanlivých potravin na začátku března a více teď nakupuji ovoce. No a na mase třeba také nešetřím, takže vepřové z přeštického prasátka, farmářské hovězí atd. Mleté maso nekupuji vůbec, v tomto jsme zmlsaní a máme rádi kvalitu, která se velmi výrazně projevuje na chuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
8.4.20 19:58

@Kriss Tina hele, já jsem si teď velmi oblíbila pečené maso se zeleninou a batátami. Ty tomu dodají úžasnou šťavnatost ;-) peču takhle vepřové a nebo krůtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.4.20 20:00

@nozu diky za tip, ja ty bataty moc nemusim, nemam moc rada jidla na sladko, ale detem by to mohlo chutnat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný