Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, ve zkratce, začala jsem naši malou přikrmovat Bebou HA a chtěla bych vědět, kolik teda vlastě vypije-jak to mám počítat…když udělám malé z vody 150ml a 5ti odměrek dávku, na lahvičce se mi ukáže cca 180ml…takže vypije 150ml nebo 180ml???Prostě nevím jak to brát, když vody dám 150ml a Beba mi obsah zvedne na skoro 180ml. MOC díky za odpovědi zkušenějších
![]()
Příspěvek upraven 07.03.15 v 16:36
@Badblond no vypije ti ten objem, ktery ti ukazou rysky na lahvicce po protrepani - takze v tomto pripade 180, pokud to vyzahne cele ![]()
@Badblond Hehe, dobrá otázka! Ono se to totiž bere různě. Když jsme s kamarádkou začínaly zhruba ve stejné době s UM, bavily jsme se o tom, že naše děti dávají „devadesátky“ tedy 90 ml vody a tři odměrky. U doktora jsem samozřejmě hlásila ten celkový objem 100. Takže záleží na člověku a situaci, ale samozřejmě dítě prostě vypije ten celkový objem včetně té sušené hmoty.
No vzhledem k tomu, že nepije pouze tu vodu, ale i tu BEBU tak logicky těch 180…
Aha, takže teda cca 180 jo? To je super
…pořád mi to vrtalo hlavou, takže jsem si říkala, jak to vlastně je a spíš mě to zajímalo kvůli tomu, kolik má vypít cca za den ml…ať teda vím, jak to počítat a zbytečně ji nezacpávám ![]()
Když si dáš jedno deci šťavy a pět deci vody tak taky přeci vypiješ 6 deci
matika je jenom jedna ![]()
Ovšem mléko je sušené - jaký je obsah vody v něm
? Rozhodně ne 100% ![]()
Však nechytrač s matikou, nejsem blbá, potřebovala jsem radu, sčítat umím ![]()
Treba na sunaru je primo tabulka - voda + susene mleko = xy ml hotoveho mleka, ktere dite vypije.
Tak to na Bebě není…ale tak nevadí, jsem ráda, že je to tak jak jsem si myslela…
Díky za odpovědi
Holky, však u MM tiež nikto neprepočítava objem vypitého podľa obsahu sušiny
proste mlieko = sušina + voda.
Mě by zajímal obsah tekutiny, kolik to dá mléka nám prozrazuje výrobce. Ta tekutina mi nikdy nedala spát ![]()
To je jak s timhle-„vhodne od ukonceneho ctvrteho mesice“,taky nechapu, jestli je tim myslen zacinajici 5. mesic, ci jak to mysli?