Kolik UM vypije miminko 6 týdnů

11
5.8.14 08:52

kolik UM vypije miminko 6 týdnů

Ahoj holky,
prosím o radu. Mám miminko 6 týdnů staré, je na UM a pije mi už 3. den 120 ml 6× denně. Sestra u doktora nám před 14 dny, kdy pila 90 ml řekla, že přibírá moc, za 10 dní 480 g a podle tabulek má přibírat 200 g týdně. Tak prej ať jí dávám 80 ml, ale to jsem zkusila a malá řvala jak tůr, takže jsem dávala 90, jenže tři dny zpět po jídle byla nevrlá a plakala, déle jí trvalo než usne, tak jsem zkusila dát 120 ml a vše bylo ok. Nevím, jestli jí nepřekrmuji? Prvních cca 14 dní jsem jí kojila, ale to přibrala 5 g a to bylo zase málo, tak jsem odsávala a zjistila, že nemám moc mléka, tak jsme začali dávat UM a to zase přibírá moc, tak nevim co dělat, zítra jdeme zase na vážení a mam uplně vosipky, že mi začne zase říkat, že přibrala moc, protože jsme přibraly 700 g :D. Ale není vůbec tlustá, porodní váha byla 3040 g, z porodnice jsme odcházely 2960 g no a ted bude mít tak 4500 g. Je to normální nebo fakt jí dávám moc, je to první dítě, takže nevim. Ale spíš bych se na jejich tabulky vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
5.8.14 08:55

Moje dítě přibíralo během prvních 6 neděl kilo za 14 dní :D ve 4 měsících měl 8 kilo :D byl jak buřt a já se bála, že budeme mít malou buchtu. No a jsou mu skoro 2 roky a má 11 kilo. Všechno vyběhal a vytáhl se. Na 6 nedělích mi někdy zvládl i 150ml. Ale standardně měl 5-6× denně 120ml. Klid a na tabulky kašli. Děcka se pak z toho vytáhnou a vyběhaj to. Hlavně až nastanou první příkrmy, budeš ráda, když ti vypije aspoň něco. Mě dítě při zavádění skoro nejedlo :D nikdy mi dr neřekla, že je malej tlustej nebo přibírá moc. Protože sama ví, že s malých mišelinek jsou pak hubeňouři. Vůbec sestru neposlouchej a dělej to podle potřeby miminka. jedním uchem tam a druhým ven :D

Příspěvek upraven 05.08.14 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.8.14 08:57

Je to normální a na tabulky se vyprdni:)
V podstatě jsme to měli stejně jako ty - kojení nám nešlo, syn hrozně shodil, pak jsme najeli na UM a to pak valilo :) Prostě některé děti papají více a jiné prostě méně, nedá se to zatabulkovat. Syn papal taky těch 120 ml:)
Podle mě je to naprosto OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
5.8.14 09:22

@jitukam syn ma zítra 6 tydnu a je to stejne. Tabulky neřeším, kdyz ma hlad ma hlad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
5.8.14 09:34

Ahojky!
Tak náš v tom samém věku papkal taky těch 120ml. Občas teda jen 90ml, ale většinou těch 120ml. Nechápu, proč se někteří doktoři a sestřičky snaží dítě narvat do tabulek za každou cenu. Prostě někdo baští víc a někdo míň. Snad je důležitý, aby bylo mimčo spokojený, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 09:43

Děkuju všem :) a s tabulkama at jdou někam :D. Miminko je spokojený, nic mu neni, tak ho nebudu trápit hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
5.8.14 09:50

@jitukam :palec: at jste zdraví a spokojeni oba :palec:
P. s, moje doktorka je posedlá ponožkama a to jsem v zahraničí a nejnižší teploty teď jsou 26 stupňů. Doma to pod 28 nejde. Na kontrolu mu je nasadím at ji nemusím poslouchat a jinak si dělám co je podle me správně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 09:55

Přesně tak, asi jim řeknu, co chtějí slyšet a vůbec je nebudu řešit. To už mě vystresovali s kojenim. To bylo pořád kojit kojit kojit, na druhou stranu pak furt že dítě nepřibírá, tak já 14 dní jenom řvala, že mi to nejde, holka řvala. Ted zase tohle a už jim na to se.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
5.8.14 10:10

Memu malemu je mesic a pije mi 90ml. Nekdy zas jen 60ml a to pak chce po dvou hodinach. Delam to tak, ze kdyz ma hlad tak dostane. Pocitala jsem kolik toho za den vypije a nezda se mi, ze by se prekrmoval. Hlavne, ze je spokojenej. Takze at mala pije kolik chce hlavne, ze nema hlad a je spokojena. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
5.8.14 10:10

@jitukam naprosto té chápu. Zažila jsem to stejne a taky jsem to poradně obrečela. Teď už na ne kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
5.8.14 10:21

Syn mi v 6 týdnech pil také 120 ml 6× denně. Přibíral dost, klidně za 14 dní 800 g! Doktorka mi v poradně řekla, že mu mám dávat mléka méně, že začíná být tlustý, ale to se nedalo! Celé dny i noci řval hlady :nevim: Tak kašlu na doktorku a když má hlad, tak ho prostě nakrmím. Teď má 5 měsíců a pije 5× denně 180 ml. Holky v 5 měsících váží 8,3 kg a měří 73 cm!!! 8o Ale tak co nadělám, prostě je větší, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.8.14 10:26

Tak tabulkově má prý vypít denně 150ml x váha dítěte, takže např. 5kilové dítě má vypít 750ml denně. Počet dávek, do kterých se to rozdělí, je individuální. A my míváme podobný problém, dávali jsme např. 7× denně 100ml a občas po jídle křičel a chtěl přídavek, teď dáváme v 8 týdnech po 130ml a ráno po 8hod pauze si taky vyřve třeba 130 + 30 přídavek. Jeho přesnou váhu nevím (nemáme váhu :-)), ale pije mi taky na té horní hranici těch tabulek, možná i víc. Tlustej není a jestli bude mít něco navíc, tak to vyběhá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
5.8.14 10:31

Ještěže máme normální dětskou doktorku! @jitukam Mně se stalo s kojením totéž. Po císaři mi ho nikdo nepřišel přiložit, viděla jsem ho jen, když mi ho vyndali s bříška, pak až po 24 hodinách. Kojit jsem měla co hodinu, mlíko nebylo, malej byl u prsu dle nich i 40 minut a po 20min. nanovo, a to ve dne v noci, že jo. Takže jsme to doma ještě chvíli zkoušeli a nakonec byl na UM a byl spokojenej. Doktorka mi i teď řekla, že je nejdůležitější, aby byla v klidu maminka a pak bude i spokojený miminko. A že kojení teda není středobod vesmíru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.8.14 10:32

Jinak mi přijde dost absurdní princip, že kojit se má dle potřeby dítěte, ale krmit UM dle tabulek :cert: Taky si v tomto s doktorkou nerozumíme a krmíme spíš dle potřeby a doktorce odkývu, že jedu podle jejích výpočtů :mrgreen: Malej prospívá dobře, takže je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
5.8.14 10:32

Jo, a skončilo to poporodní depresí, která si u mě vyžádala 3týdenní hospitalizaci na psychiatrii. Takže jsem pak děkovala bohu, že je malej na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová