Kolik UM vypije miminko 6 týdnů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
5.8.14 10:42

@pampalin
To je mi líto, žes musela projít depresí. Já jsem přestala přikládat dřív a depresi jsem se vyhla, ale měla jsem k ní předpoklady. Jinak určitě lze mít spokojené mimčo i bez kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
5.8.14 10:55

@Pe86 Přesně tak.
Bohužel depresi mám už chronickou, ale co se dá dělat, jsou horší nemoce. Jinak u druhého asi půjdu tvrdě za svým a bude na UM od narození. Nevím, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 11:09

ASi tak, kojení je fajn, ale pokud to nejde, tak to prostě nejde. Navíc si myslim, že se z toho v dnešní době dělá nejduležitější věc na světě a je to ted trend a spousta maminek je z toho vystresovaná a pak jim to nejde, kdyby se to tolik neřešilo a pořád necpalo, že kojení je prostě top, tak možná kojí víc ženskejch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
5.8.14 11:12

@Pe86 to taky nechapu, ze kojeni se nekontroluje ale UM jo :zed: :zed: kdyz se odmeruje presne, tak v tom nema byt zadny rozdil. Jen teda kdyz je hodne horko, tak mu to vic redim, protoze cistou vodu ani caj nechce a plive to ven.
Kdyz ma hlad, nebudu cekat, az ubehnou presne tri hodiny a pak mu to presne odmerovat. Stejne jako nebudim, kdyz nahodou spi dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 11:13

Koukám, že jsme všechny zajedno :pankac:
abych řekla pravdu, tak už v porodnici s tim kojenim byli uplně až přehnaný, pak u nás doktor a sestra, až mi to zprotivili a jak mi to nešlo, tak mi to nešlo čím dál míň, jak mi to pořád cpali, kojila jsem i každou hodinu ve dne v noci, ale takhle člověk přece nemůže fungovat tak, aby bylo spokojené miminko. Nevychrápaná máma, protivná a pak se má starat o mimi. Jaka jsme najeli na UM, všem i manželovi :D se ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
5.8.14 11:13
@jitukam píše:
ASi tak, kojení je fajn, ale pokud to nejde, tak to prostě nejde. Navíc si myslim, že se z toho v dnešní době dělá nejduležitější věc na světě a je to ted trend a spousta maminek je z toho vystresovaná a pak jim to nejde, kdyby se to tolik neřešilo a pořád necpalo, že kojení je prostě top, tak možná kojí víc ženskejch.
:pankac: :pankac: :pankac:
presne, ten sileny natlak jen vyvolava stres a nici prvni spolecne chvile. Dnes me mrzi, ze jsem si vic neuzila doby, kdy krasne spinkal a ja bulela, ze mliko neni a ze nejsem schopna ani nakrmit vlastni dite :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 11:17
@Lucake píše: :pankac: :pankac: :pankac:
presne, ten sileny natlak jen vyvolava stres a nici prvni spolecne chvile. Dnes me mrzi, ze jsem si vic neuzila doby, kdy krasne spinkal a ja bulela, ze mliko neni a ze nejsem schopna ani nakrmit vlastni dite :zed:
@Lucake píše: :pankac: :pankac: :pankac:
presne, ten sileny natlak jen vyvolava stres a nici prvni spolecne chvile. Dnes me mrzi, ze jsem si vic neuzila doby, kdy krasne spinkal a ja bulela, ze mliko neni a ze nejsem schopna ani nakrmit vlastni dite :zed:

Máš recht, i nekojené miminko může být spokojené a kojení si myslim nedělá nejlepší mámy, na to je asi potřeba trochu víc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
5.8.14 11:32
@jitukam píše:
Koukám, že jsme všechny zajedno :pankac:
abych řekla pravdu, tak už v porodnici s tim kojenim byli uplně až přehnaný, pak u nás doktor a sestra, až mi to zprotivili a jak mi to nešlo, tak mi to nešlo čím dál míň, jak mi to pořád cpali, kojila jsem i každou hodinu ve dne v noci, ale takhle člověk přece nemůže fungovat tak, aby bylo spokojené miminko. Nevychrápaná máma, protivná a pak se má starat o mimi. Jaka jsme najeli na UM, všem i manželovi :D se ulevilo.

Přesně tak to bylo i u mě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.8.14 12:03

@Lucake
Já to dělám jako ty s tím, že fenyklový čajík do něj pár ml dostanu, takže mu to odměřuju přesně. Ale po měsíci jsem zjistila, že muž mu to odměřoval o chlup blbě a taky jsme to nijak negativně nepozorovali na malém. Náš třeba zvládne v noci i 8hod bez krmení, tak potom dopoledne chce po 2 hodinách a odpoledne se to srovná, to pak vydrží zas klidně 4hod, když dobře spí. S doktorkou to neřeším, naše je mladá a hodně jede podle tabulek, takže my jedeme podle potřeby :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.8.14 12:35

Mně taky připadá ta kampaň pro kojení dost psycho. Připadá mi, že vůbec nebere ohled na ty ženy, kterým kojit prostě nešlo a nebo by ze zdravotních důvodů neměly. Tlačí do toho všechny bez rozdílu a ještě dost neetickým způsobem. A komu se kojit nepodaří nebo prostě nemůže, tak neustále musí číst ty kecy o jedinečnosti MM na letácích a obalech veškerých UM a výživy, jako by se v matkách měl vyvolávat permanentní pocit viny :cert:

Jinak velká absurdita našeho zdravotního systému: když chce žena potrat, tak údajně stačí podepsat jeden papír a pokusí se jí to vymluvit jeden doktor. Ale když jsem já žádala o zástavu laktace, tak jsem měla sepsané zdůvodnění v porodním plánu, pak jsem musela podepsat informovaný souhlas a ještě to zdůvodnit všem doktorům a sestrám, kteří se u nás vystřídali. Ideálně kdybych měla papír s diagnózou od psychologa nebo psychiatra, ale ten jsem neměla. Následně vysvětlit pediatričce, poté na gyne kontrole, ani nemluvě o sousedkách a kamarádkách :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
5.8.14 13:24

@Pe86 tak to je drsny teda. Treba ja mam srdecni vadu a prijde mi, ze bych to snad mela vsem rict, aby mi dali pokoj, i kdyz to hlavni duvod prechodu na UM nebylo, proste jsem nemela mliko a malej jecel hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 14:57

Tak to je drsný holky, no… hlavně, že jsou děťátka spokojená a s kapaněmi na kojení ať si trhnou nohou. Prostě když to nejde, tak to nejde a nemusíme to vysvětlovat každýmu na potkání. Je pravda, že první otázka každého: Kojíš??? Ta otázka mi už leze krkem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.8.14 15:01

A nejlepší bylo to, když jsem nedávno pišla do DM drogerie a měli tam napsáno: Sleva na všechny UM 20 procent, když zakoupíš tři balení. Tak jsem nakoupila naši Bebinu 1 ve třech baleních a u pokladny mi pani pokladní sdělila, že ta akce platí pouze od mlék 2 - protože na podporu kojení :cert: :cert:. Ona za to nemohla, ale já na ní koukala jak z jara, pani mi sama řekla, že to nechápe. Už mi to přišlo trochu jako šikana. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.8.14 15:21
@jitukam píše:
A nejlepší bylo to, když jsem nedávno pišla do DM drogerie a měli tam napsáno: Sleva na všechny UM 20 procent, když zakoupíš tři balení. Tak jsem nakoupila naši Bebinu 1 ve třech baleních a u pokladny mi pani pokladní sdělila, že ta akce platí pouze od mlék 2 - protože na podporu kojení :cert: :cert:. Ona za to nemohla, ale já na ní koukala jak z jara, pani mi sama řekla, že to nechápe. Už mi to přišlo trochu jako šikana. :|

Ano, přesně, v ČR je nějakej zákon, že nelze dávat počáteční kojeneckou výživu do slev, akcí, dávat k ní dárky a jinak podporovat její prodej. Na každém plakátu nebo letáku propagujícím UM je vždy krabice s číslem 2 a vyšším, nikdy nevyfotí do reklamy 1, protože nesmí. Kdyby se ty prostředky na kojokampaň využily ve zdravotnictví na nějaký inteligentní výzkum nebo třeba léčbu dětí s vážnýma nemocema, tak udělají líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.8.14 17:46
@jitukam píše:
Přesně tak, asi jim řeknu, co chtějí slyšet a vůbec je nebudu řešit. To už mě vystresovali s kojenim. To bylo pořád kojit kojit kojit, na druhou stranu pak furt že dítě nepřibírá, tak já 14 dní jenom řvala, že mi to nejde, holka řvala. Ted zase tohle a už jim na to se.. :D

Jo na to se vyprdni!!
Do mě taky všichni frčeli ať kojím, tak jsem kojila, byla jsem nervní, dítě hladové.. A pak jsem se na všechny vyprdla, dala UM a od té doby jsem já i syn spokojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová