Kolik utratíte za jídlo a co vaříte předškoláčkům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7626
10.7.15 13:36

@Cuddy mas pravdu…ale maly polivky nemel rad nikdy. Jinak u nas je pravidlo:" U plneho talire dite hlady neumre." Neji, ma smulu. Nic dalsiho nebude :nevim: Ale nebudu do nej rvat na silu ci ho trestat hlady za neco, co proste neji. Me nabidnout drzkovou asi ji taky dam az na pokraji vymreni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.7.15 13:36
@Spokojení píše:
Ovoce, zeleninu, sýry jogurty mají děti samozřejmě taky a i dospělí, jen děti toho mají víc

jen se ptám jestli nemáte zdroj, ovoce zeleniny, nebo něčeho, jestli za 6000 opravdu vše kupujete, nebo máte i něco vlastního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
10.7.15 13:43

@renda81 všechno kupovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
10.7.15 13:51

Ze zahrady jen ovoce který zrovna dozráje. A co se týká masa, tak to není úplně všechno ze slev, kupuju i normálně, ale hodně se na tom ušetří. Sama jsem dělala v obchodě, vím jak to chodí a co si můžu a nemůžu dovolit tak koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
10.7.15 14:13

Ja a pritel 5000tis mesicne pouze jidlo, prcek zatim prso :D a to dost setrim… varim vzdy na dva dny treba burt gulas spenat a vejce, sunkofleky, kotletku a brambor, kurr na paprce, segedin..a nejde to snizit takze dost nechapu jak nekdo muze v tolika lidech utratit tak malo. Leda ze by kazdemu stacilo ze k obedu olizne lzicku. Chleba za 5kc kde??1kg masa plecka stoji 99kc kdybych ho v akci koupila 3kg tzn kilo za 33kc to snad ani reznik sam pro sebe nema za tolik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
10.7.15 14:22

Tak to si nedokážu představit. My se v jídle neomezujeme - 2 dospělí a dvě děti a dáme za jídlo klidně 10-14 tisíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3711
10.7.15 14:30
@Spokojení píše:
Nikomu to nenutím. Prostě jen šetříme a světe div se, nejíme zkažené věci. Až budu mít takovej rozpočet, že nebudu muset počítat, tak klidně koupím kilo salámu za 500, zatím to tak není. jíme normálně, jíme všechno a NIC ZKAŽENÉHO. Odpověděla jsem na dotaz, tak zdržte se prosím odsuzování a podobnejch poznámek.

Jdeš z extrému do extrému - super levné, pomalu zkažené věci na drahé „luxusní“ věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.7.15 14:32

Já nemám ráda takové to šetření-mám poslední kilo, tak koupim drubezi tocenak. :poblion: to radsi nic.

• Citovat
  • Upravit
1301
10.7.15 14:35

Chleba za 5kč v tesku. Jak už sem psala, jíme úplně normálně, normální porce kolik kdo sní. Asi je zbytečný to jakkoliv vysvětlovat. Kdo má dost to nepochopí a někdo třeba pochopit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.7.15 14:35
@Spokojení píše:
Ze zahrady jen ovoce který zrovna dozráje. A co se týká masa, tak to není úplně všechno ze slev, kupuju i normálně, ale hodně se na tom ušetří. Sama jsem dělala v obchodě, vím jak to chodí a co si můžu a nemůžu dovolit tak koupit.

Mi vaše nakupování připomnělo ten velmi spomínaný díly Výměny manželek, kdy v ledničce bylo maso bez štítků. Protože takhle nějak si představuji, to co nakupuješ. Je to něco za co už se obchod nezaručí, většina lidí by to nekoupila, takhle z toho mají apsoň něco.
A vůbec, když zřeba v kauflandu vidím tuhle sekci v chlaďáku, jak je to tam naházený… Ble. Bych se nedivila, že jde často o věci, co někdo odhodí do regálu či nechá na pokladně, že to nechce, pak to tam dají. Tak je to celý den v teple.

Ale já nikdy nebyla v takovéto nouzi, to raději „maso jen v neděli“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.7.15 14:37
@Spokojení píše:
Chleba za 5kč v tesku. Jak už sem psala, jíme úplně normálně, normální porce kolik kdo sní. Asi je zbytečný to jakkoliv vysvětlovat. Kdo má dost to nepochopí a někdo třeba pochopit nechce.

Ale pochopil by, ale ty to nechceš vysvětlit, protože by si to neobhájila. :nevim:

@brko píše:
Já nemám ráda takové to šetření-mám poslední kilo, tak koupim drubezi tocenak. :poblion: to radsi nic.

A ještě říká, že to je „maso“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
10.7.15 14:38

@zvidavajanca Přečti si to pořádně. Až budu mít takovej rozpočet, že nebudu muset počítat, tak klidně koupím kilo salámu za 500…mimochodem ta číslovka byl příklad. Ale tady je marný cokoliv vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.7.15 14:42
@Spokojení píše:

V obchodě jsem ještě za 5,– chleba neviděla. Za 10 jo octovy v kauflandu.
Tak my si pečeme doma v pekárně, vyjde mě seminkovy do 10,– to neni takovy rozdil, dělám to že vím, že je čerstvý, vím jakou mouku jsem použila, je tam slunečnice, lněné seminko, příprava mě osobně přijde na 5 min. nacházet vše do pekárny a zapnout, pak jen vytáhnout hotový chleba. V obchodě by vyšel na víc jak 30,– vicezrnny chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
10.7.15 14:43

Já si nemusím nic obhajovat. Chtělo se tu abych to víc rozvedla, to jsem udělala. Nemůžu za to, že pro někoho je cokoliv slevněnýho hned zkažený a tím pádem podřadný. To není můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.7.15 14:46
@zvidavajanca píše:
A ještě říká, že to je „maso“.

a nebo, ze chce detem aspon nekdy doprat. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...