Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já to nějak nechápu, pokud je 5 dospělých, tak asi vydělávají, tak si myslím, že kdyžby každej, pokud je paní na rodičáku, tak 4 vydělávající, a kdyby každej dal na jídlo 3tisíce, tak se maj. Já teda chodím taky do tesca, ale chleba za 5kč jsem ani neviděla, ani bych ho nekoupila, pečivo mám ráda čerstvé. občas tam mají maso co bude procházet, ale aby mi vyšli 3kg slevněného jako kg obyč to né. mají maximálně slevu 50% a víc nedaj radši to daj do kontejneru a pak co se neprodá, někdo odkoupí a podniká tím že má zlevněnku. Jednou jsem tam byla ze zvědavosti, a teda abych si kupovala rok prošlý džus, který asi zřejmě kvasí musí být chuťovka. Opravdu nevím jak to může někdo kupovat, ano v krámu koupím něco co končí třeba za 3 dny, na to je dobrý Globus, ale v jiných obchodech to většinou zlevní až ten den.
Já mám zkušenost s 25%,když je 50% sleva, tak maso „pochoduje“. @renda81
@zvidavajanca Ne nehodlám se tady o tom s váma bavit, jen bych se opakovala. Pro vás je to jak tu několikrát padlo, smradlavé, zkažené, nezdravé a milion dalších špatných věcí. Ještě se mi nestalo abych něco koupila a bylo to špatný. Ani sem nenapsala, že tak nakupuju 100% potravin. To jsou vaše teorie. Já vám nic vyvracet nebudu. Myslete si co chcete. Měla jsem snahu něco vysvětlit, ale s vaším přístupem je to jen zbytečná ztráta času. Ale klidně dál pokračujte v debatě, aspoň se ještě něco dozvím co dělám o čem ani nevím.
@Peczka samozřejmě,ono, ne vše, co je špatné a nakažené je vidět.
@mirecekblbecek píše:
Já mám zkušenost s 25%,když je 50% sleva, tak maso „pochoduje“. @renda81
nekupuju, protože bych to synovi nedala. Jeho zdraví je pro mě hooodně důležité, a navíc když vařím a dělám se s tím tak nechci používat nějaké „pochodující“ srágory, to by byla i ztráta času a všeho
@mirecekblbecek aspoň máte o čem mluvit. Můžete vypustit páru na někom kdo nemá desetitisíce na rozhazování. Užijte si to, mě to netrápí.
@Spokojení já si nemyslím že nemáš, já si myslím, že nechceš mít, to je horší.
Tvl je to nutny?? Me porad prijde lepsi stravovat se vecmi ze slev ( kdyz to jinak nejde ) nez si pujcovat, delat dluhy atp. Proste kazdy dle svych moznosti ne?… My utratime za jidlo randal byli mesice kdy i 20 litru, ale pochazim z chudych pomeru takze vim jak se obrazeli veci v akci a meli jsme opravdu vse potrebne. Je pravda teda, ze jako dite jsem neznala lososa nebo jihoamericky steaky. Jinak se to se 6.000 pro tolik lidi delat neda.
@Šarlota4 jestli kupuješ třeba maso na ty steaky, my to nekupujem, bylo by mi líto peněz, kolikrát si říkám, co na tom je, že je to tak drahé? Já bych měla obavu, že to bude smrdět, protože to je maso, které se běžně nekupuje. Ačkoli je nás 5 vůbec si neumím představit projest 20,to teda nevím, co bychom jedli, asi samé restauračky, jinak teda nevím?
@Spokojení píše:
@mirecekblbecek aspoň máte o čem mluvit. Můžete vypustit páru na někom kdo nemá desetitisíce na rozhazování. Užijte si to, mě to netrápí.
nevypouštíme na tobě páru, a divila by ses taky jsem musela hodně počítat co můžu koupit a co né. Jsem sama se synem, ale kvalitní jídlo pro něj bylo pro mě vždy na 1.místě. co jsem po rodičáku nastoupila do práce je to o něčem jiným a nemusím koukat v obchodě co si můžeme dovolit, ale stejně nekupuju kraviny, ale dělám si zásoby věcí v akci apod., takže pořád se snažím nekupovat draho, ale je to už jiný
@mirecekblbecek my jsme dva a dite 6mesicu. Jsou v tom i restaurace. Ale bezne kupuju pravou svickovou, ryby, poradny sushi. V restauraci stoji steak ze skveleho masa klidne 4-5 stovek ( i vic ). Ale co mame dite tak vice varim doma a ty naklady jsou nizsi.
K tem slevam, nedavno zde bylo zmineno, ze nejaky obchod na konci pracovni doby zlevnuje vsechu zeleninu, bezne pekarstvi zlevnuji pecivo na pulku a vice. Ono kdo setrit potrebuje, holt tyto akce sleduje a vyzna se v nich. A asi nikdo si nebude myslet, ze mrkev koupena ve 4 hod bude v pohode, kdezto koupena v 8 hod bude bleee.