Kolik utratíte za měsíc za "provozní věci"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
26.1.22 12:11
@novaa píše:
@unuděná
A jaká je u vás cena kuřecího? U nás v drůbežárně stojí 48kč/kg celé kuře, asi 81 zadní čtvrtky, 85 steheni řízky, 120prsa, křídla 40 a polévková směs asi 20Kč. Nevím, co by mělo být na kuřeti drahého?

59,–/kilo akční cena těch čtvrtek. Jsou to dvě menší nohy, fakt jen pro dvě osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.1.22 12:12
@Cenarius píše:
Ano u vás v drubezarne. Bez se podívat do Alberta. Běžné neakcni ceny jsou 2-3 násobek. Akční jak u čeho. Ale většinou vyšší.

Jenže to je o tom, umět nakupovat. U nás je tento typ drůběžího obchodu na hlavní třídě. Takže žádná podpultovka nebo nějaký lokální krámek.
V Praze kupuju maso typu věpřový ocásek, krůtí krky na rizoto a pod. v řeznickém řetěznic dostupném ve vestibulech mnoha zastávek metra. Fakt nejsem magor, abych si šla pro kuřecí křídla s nic moc masem do Alberta.
A to fakt nejsem typ, co by objížděl všechny markety ve městě s letákem v ruce. Na to fakt nemám čas. Jezdíme tam, kde to máme nejblíž a nebo při cestě od někud někem.

Moje máma je sama a za jídlo dá pro mě taky nepochopitelnoě vysokou částku. Protože nakupuje jen v těch supermarketech nebo na Košíku, a doma si ještě vaří minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 12:12
@Cenarius píše:
Přijde mi, že je asi brutální rozdíl v republice v cenách. Jelikož já jsem velké město a ty tvoje ceny jsou scifi a to i na akční ceny.

která cena nesedí? půl kila prsou za pade? vanička rajčat za 20? Nebo okurka za 11??

• Citovat
  • Upravit
53190
26.1.22 12:13
@Anonymní píše:
děti ve škole, manžel v práci, já zbytek od včera cca 300,–.. za co 300???
Kuře na paprice ze dvou čtvrtek vyjde na 150Kč??

Děti ve škole, oběd 37,–/dítě. Manžel restaurace, bohužel, v Praze se pod 120,– už nenaobědváš, spíš tak 150,–. Já plněné bramborové knedlíky uzeným a zelí. Možná tedy 250,–, ale míň určitě ne. A ano, kuře za 60,–, smetana 20,–, kuskus balíček 30,–, zeleninový salát pro 4 osoby 50,– :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 12:15
@Big boss píše:
Holky tak zkuste vařit na dva dny prostě. Nekupujte skořicové šneky, lučinu apod. Dyť te lučiny je 100g a stojí dvacku.
Kupte půl kila tvarohu 30kc, rozšlehejte půl kostky másla 25kc, přidejte ředkvičku nebo rajče 10kc, trošku cibulky, mletou papriku, sůl, pepř. Máte z toho 800g pomazánky za cca 70kc, to máte na dva dny na snídani s pečivem.
Dělám třeba jednou za čas domácí paštiku, taky dobrý. Marmelády nedělám, mě to nebaví. Dá se koupit v akci velká Schwartau za 30kc.
Nekupujte musli, to je předražený. Kupte půl kila vloček za 10kc, polejte medem a strčte na 10 minut do trouby, můžete přidat skořicí, ořechy, sušené ovoce když je. Nebo jen smíchejte s banánem, trochu jogurtu a granka.

Můžu recept na domácí paštiku? Děkuji To mussli udělám.. muž má rád s čokoládou… tu mu tam nastrouhám. Děkuji za tip.

• Citovat
  • Upravit
4785
26.1.22 12:16
@Svistice píše:Taky se nesmí dětem dovolit sežrat 10 deka šunky jen tak bez pečiva, nebo na večeři/svačinu 3 jogurty.

Tak tohle šetření ve stylu „na housku max. 1 plátek šunky“ pak ale zase vede k příšerným stravovacím návykům a často k nadváze nebo obezitě. Řekla bych, že je to obecně jeden z nejhorších českých stravovacích hříchů. Člověk pak do sebe natlačí hrozně moc sacharidů a žádné tuky a bílkoviny. V rodině jsme to tak taky měli, rodiče s váhou válčí celý život. Od doby, co mám vlastní domácnost, jsem se naučila dát radši na talíř radši těch 10 deka šunky, kvalitního sýra, vajíčko, spoustu zeleniny a k tomu jen kousek pečiva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.22 12:18
@Freeandwild píše:
Tak tohle šetření ve stylu „na housku max. 1 plátek šunky“ pak ale zase vede k příšerným stravovacím návykům a často k nadváze nebo obezitě. Řekla bych, že je to obecně jeden z nejhorších českých stravovacích hříchů. Člověk pak do sebe natlačí hrozně moc sacharidů a žádné tuky a bílkoviny. V rodině jsme to tak taky měli, rodiče s váhou válčí celý život. Od doby, co mám vlastní domácnost, jsem se naučila dát radši na talíř radši těch 10 deka šunky, kvalitního sýra, vajíčko, spoustu zeleniny a k tomu jen kousek pečiva…

Souhlas. Jsem mnohem radši, když si děti vezmou 10 deka šunky a k tomu papriku, než když žvejkaj suchý rohlíky. Ale ty šetřící typy by jistě pobouřilo i to, že mé děti jedí žervé lžičkou bez pečiva nebo si zobnou plátek sýra jen tak :mrgreen: A řízek do ruky na výletě taky není výjimka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
@Anonymní píše:
která cena nesedí? půl kila prsou za pade? vanička rajčat za 20? Nebo okurka za 11??

Vanička rajčat za 20 za mě teda určitě ne, nebo jsou to taková ta market rajčata úplně bez chuti, to nemá cenu kupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
Vím že je tu tisíc téma na finance atd… Jsme dva dospělí, jedno dítě 6let (první třída), a co druhý víkend někdy častějí puberťák od manžela.
Kolik utratíte za měsíc za jídlo, drogerií, benzin, oblečení, obutí, vínko, kino, večeře,…takové ty běžné výdaje. Chci od února začít pořádně šetřt.
Nastavila jsem si to… jídlo 12500, drogerie 1700, benzin 6000, oblečení, obutí, škola 4500 (nakupujeme i manželovu synovi). a 5000 na takové ty drbky… vínko, restaurace, něco do domácnosti, jindy kroužek… Nastavuji to takto už vlastně pár měsícu a vždy ujedeme :(.

Máme teď měsíční výdaje cca 20tis. Je v tom jídlo, drogerka atd, provoz 2 aut, věci pro dítě. Jsme 2 dospělí a 1,5 roční dítě.
Oblečení kupuji akorát dítěti a to ne každý měsíc a nic drahého (my jen dle potřeby a myslím že to je tak tisícovka za rok). Alkohol nepijeme. Do kina/restaurace atd nechodíme. Kupujeme skoro vše v akci a do zásoby. Omezila jsem kosmetickou péči o sebe (jsem na RD tak si to můžu dovolit a stejně není čas :mrgreen: ).
Je nechápu že tu lidi furt řeší jak nevychází s rozpočtem, ale chodí si na vínko a do restaurací… Tak buď chci šetřit nebo utrácet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3596
26.1.22 12:20
@unuděná píše:
Hele, tohle jsem psala já, na jídle nešetříme nijak zvlášť, jen mě překvapuje, jak se někdo může podivovat nad částkou 15-20 tisíc na měsíc pro 4 člennou rodinu. A ano, pokud máš čas, můžeš vařit levněji. Já než bych se patlala s pomazánkou, kterou u nás jím stejně jen já, takže fakt nehrozí, že bych snědla celý tvaroh za jeden den, radši koupím malou lučinu :nevim: Než bych se pražila s domácím musli, radši si počkám na akci a koupím pytel emca za 50,– a mám ho na dva měsíce minimálně :nevim: Ale myslím, že o tomhle to není.

Jo však jasně, mě by zase děti nejedly jiné věci. Chápu že si každý připravuje na co je zvyklý, ale někdy stačí malá změna.
Už jsem to psala, obvykle postačí se při nákupu trochu zamýšlet a udělá to tisícovku, dvě za měsíc.
Mmch. včera akce Billa, kuře plus dvě stehna 90kc (s normální trvanlivostí) Persil gel 5l 270kc, Ajax na mytí podlah 30kc.
Jinak nejsem typ co čte letáky. Prostě jdu do obchodu, do kterého mám zrovna náladu. Nakoupím co se mi vidí a už při nákupu vím co z toho uvařím. Jídla předem plánuji výjimečně, spíš v případě, že potřebuju aby mi něco zmizelo z mrazáku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
26.1.22 12:21
@Anonymní píše:
která cena nesedí? půl kila prsou za pade? vanička rajčat za 20? Nebo okurka za 11??

No už delší dobu jsem neviděl prsa za 100. Většinou tak 110-120 teďka vídám. Vanička rajčat za 20, no taky vídám spíš 25-30 a to jsou ještě ty z Maroka apod. a vůbec mi nechutnají. Okurka za 11 když je štěstí a dobře v akci. Ale holt to kupuju pořád a vychazi to třeba na 3 akcni okurky na 11 za normální cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
Máme teď měsíční výdaje cca 20tis. Je v tom jídlo, drogerka atd, provoz 2 aut, věci pro dítě. Jsme 2 dospělí a 1,5 roční dítě.
Oblečení kupuji akorát dítěti a to ne každý měsíc a nic drahého (my jen dle potřeby a myslím že to jetak tisícovka za rok). Alkohol nepijeme. Do kina/restaurace atd nechodíme. Kupujeme skoro vše v akci a do zásoby. Omezila jsem kosmetickou péči o sebe (jsem na RD tak si to můžu dovolit a stejně není čas :mrgreen: ).
Je nechápu že tu lidi furt řeší jak nevychází s rozpočtem, ale chodí si na vínko a do restaurací… Tak buď chci šetřit nebo utrácet :nevim:

Tisícovka za rok oblečení pro dva dospělé lidi? 8o To dáme jen za letní sandály.. Jako ano, nekupuješ to každý rok, ale chceš mi říct, že nosíte několik let jedny džíny, trička, spodní prádlo a ponožky nepotřebujete obměnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
@Anonymní píše:
Oblečení kupuji akorát dítěti a to ne každý měsíc a nic drahého (my jen dle potřeby a myslím že to je tak tisícovka za rok). Alkohol nepijeme. Do kina/restaurace atd nechodíme. Kupujeme skoro vše v akci a do zásoby. Omezila jsem kosmetickou péči o sebe (jsem na RD tak si to můžu dovolit a stejně není čas :mrgreen: ).
Je nechápu že tu lidi furt řeší jak nevychází s rozpočtem, ale chodí si na vínko a do restaurací… Tak buď chci šetřit nebo utrácet :nevim:

Provoz dvou aut :D Mě jen provoz jednoho auta vyjde průměrně na cca 10 tis měsíčně, bohužel. Pojistka, pohonné hmoty, servis, přezutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 12:22
@unuděná píše:
Děti ve škole, oběd 37,–/dítě. Manžel restaurace, bohužel, v Praze se pod 120,– už nenaobědváš, spíš tak 150,–. Já plněné bramborové knedlíky uzeným a zelí. Možná tedy 250,–, ale míň určitě ne. A ano, kuře za 60,–, smetana 20,–, kuskus balíček 30,–, zeleninový salát pro 4 osoby 50,– :nevim:

tak já bych nedala za dvě čtvrtky 60Kč.. spíše tak 30. Smetana i 12Kč v akci… a měla bych ze dvou čtvrtek tak 4 porce kuře na paprice.. dávám moc cibule… tak dvě čtrteky 30, cibule kilo 20, dvě smetany 24, koření 2kč…
a jak je to s oběděm v restauraci pak cena sedí.. nooo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.22 12:26
@unuděná píše:
Tisícovka za rok oblečení pro dva dospělé lidi? 8o To dáme jen za letní sandály.. Jako ano, nekupuješ to každý rok, ale chceš mi říct, že nosíte několik let jedny džíny, trička, spodní prádlo a ponožky nepotřebujete obměnit?

Noooo my za boty, oblečení dáme cca 3500-4000 měsíčně průměrně.. jen boty u děcek to je palba za rok.. a to má každé děcko asi 5-6 páru za rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný