Kolik utratíte za měsíc za "provozní věci"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20926
26.1.22 12:26
@unuděná píše:
Tisícovka za rok oblečení pro dva dospělé lidi? 8o To dáme jen za letní sandály.. Jako ano, nekupuješ to každý rok, ale chceš mi říct, že nosíte několik let jedny džíny, trička, spodní prádlo a ponožky nepotřebujete obměnit?

Co ty víš. Třeba berou na bazaru, sekáč nebo armáda spásy a vlezeš se. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.22 12:26

@Big boss Jojo, chápu. Já svými příspěvky nechci podporovat nějaké rozhazování. Spíš jsem chtěla říct, že nemám pocit, že bychom kupovali nějaké vyloženě kraviny, že bychom v potravinách hýřili i když utratíme určitě přes 20k měsíčně jen za jídlo. Většinou vařím ze základních surovin, nemáme rozhodně denně maso, pijeme vodu atd. Takže mi hlava nebere, jak 4 členné rodiny mohou vyjít s 10k i s drogerií. Ale jo, vlastně znám takovou rodinu, ale to jsou fakt rohlíky slepené margarínem, těstoviny za 8,90,– s kečupem, jablko jednou týdně a když jsem nedávno dala dětem do školy salát z ovoce, tak polovinu druhů ani neznaly. Takové šetření určitě nepodporuji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
26.1.22 12:27
@Anonymní píše:
Noooo my za boty, oblečení dáme cca 3500-4000 měsíčně průměrně.. jen boty u děcek to je palba za rok.. a to má každé děcko asi 5-6 páru za rok.

Tohle zase mě přijde jako šílený extrém a plýtvání. 4tis každý měsíc za oblečení a boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
26.1.22 12:28
@Aduš8 píše:
Tyyy jo, kde nakupuješ za tyhle ceny? Kuřecí stehno a rýži za 20 Kč?, Lososa za 70 8o. To si ale dělíte ve dvou, ne?

ona to rozpočítává na cloveka ne? losos vanicka 2 ks v Lidlu už ochucený 119, tzn. 60 korun porce lososa, pokud vezme celé kuře cca 90-100 korun ks, kolik z toho dělá každé stehno? to je jak matika pro čtvrťáky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.1.22 12:28

@Freeandwild @unuděná Tak pokud bereš, že jim raději dopřeješ k tomu pečivu kvalitní masovou bílkovinu, tak ale to je rozhodně eknomičtější jim k tomu udělat třeba nějaké trhané maso a ne kupovat šunku 230 kč/kg. ;)

Říkám, moje máma přes týden v podstatě nevečeřela, k večeři bylo „ulov si v lednici“ nebo maximálně párky s kaší, těstoviny s kečupem.
A můj bratr v pubertě sežral na posezení 300 g šunky, 2 rohlíky a pak to šel ještě zajíst ještě třeba 2 těmi kupovanými „pudinky“.

Kdyby máma místo toho uvařila nějaké normální jídlo pro celou rodinu, určitě by to vyšlo podstatně levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.22 12:30
@Anonymní píše:
tak já bych nedala za dvě čtvrtky 60Kč.. spíše tak 30. Smetana i 12Kč v akci… a měla bych ze dvou čtvrtek tak 4 porce kuře na paprice.. dávám moc cibule… tak dvě čtrteky 30, cibule kilo 20, dvě smetany 24, koření 2kč…
a jak je to s oběděm v restauraci pak cena sedí.. nooo

Kilo kuřecích čtvrtek za 30,– - to vážně? Tak to se u nás nesežene. A ano, 4 porce z toho jsou, protože děti tomu masu moc nedají, ale 4 plnohodnotné bílkovinné porce určitě ne. Připočti kuskus, připočti dvě papriky, vaničku rajčat a okurku a kde jsi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
26.1.22 12:32

Jen si tu odložím.

Snídaně
Nominal kaše 7 Kč
Banán 6 Kč
Pekanove ořechy 6 Kč
Bodylab topping 8 Kč
27 Kč

Svacina
Jablko a pomeranč (jsem nemocná :D )
11 Kč

300 gr hnědé ryze 33 Kč
Krutí křídlo cca 60 Kč
Paprika 15 Kč
Mrkev 5 Kč
Cibule
4 obědy à 30 Kč.

Svacina
Tvaroh se slehackou a vlastní ovoce z mrazáku (vanicka tvarohu a kelímek Smetany na 3 porce)
13 Kč

Večeře
Chleba 5 Kč
Vejce 2 ks (vlastní, ale taky něco stojí, třeba 10 Kč)
Rajčata 20 Kč
Palouček 5 Kč
40 Kč

Dnešek tedy za mě cca 120 Kč (samozřejmě to bude o par korun dražší, protože kořeni, občas olej,… to člověk nerozpocita).

Kdybych se stravovala takhle pokaždé, tak jsem na 3600 Kč za mesic. :nevim: Což skoro odpovídá, vychází to většinou na 4000 měsíčně na osobu. Fakt obdivuji každého, kdo to zvládne pod tuto hranici bez toho, aby utrpěla kvalita stravování (nebo to počítali bez obědů v práci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.22 12:32
@Svistice píše:
@Freeandwild @unuděná Tak pokud bereš, že jim raději dopřeješ k tomu pečivu kvalitní masovou bílkovinu, tak ale to je rozhodně eknomičtější jim k tomu udělat třeba nějaké trhané maso a ne kupovat šunku 230 kč/kg. ;)

Říkám, moje máma přes týden v podstatě nevečeřela, k večeři bylo „ulov si v lednici“ nebo maximálně párky s kaší, těstoviny s kečupem.
A můj bratr v pubertě sežral na posezení 300 g šunky, 2 rohlíky a pak to šel ještě zajíst ještě třeba 2 těmi kupovanými „pudinky“.

Kdyby máma místo toho uvařila nějaké normální jídlo pro celou rodinu, určitě by to vyšlo podstatně levněji.

Na nějaké trhané maso se mi teda děti vyprdnou :mrgreen: Ale to je celkem fuk, on je drahý třeba i ten sýr. A já pravidelně vařím teplé „vydatné“ večeře, ale syn jak leze do puberty, stejně pak stejně ještě něco loví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.1.22 12:33

@Cenarius My jsme za oblečení/boty pr čtyři tak na 3000 měsíčně. Není to samozřejmě každý mesíc, ale měsíční průměr za celý rok. Moc mě to netěší, ale to máš každému dítěti ročně tak 4 x bačkory (potřebují extra do družiny, jsou v jiné budově), 4 boty na sport/tělocvik, 2× ročně celoročky, sandály, zimní boty, sněhule., sem tam holinky nebo nazouváky, když se nepodaří podědit…

Do toho potřebujeme občas obnovit boty mi dospělý.

A to jsou jen boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
@Svistice píše:

To asi jo, ale zase chápu, že dělat na každý den servis dvou teplých jídel pro celou rodinu (=i menežovat nákupy, aby doma neustále byly vhodné suroviny) je regulérní druhá směna, což nechce každý podstupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376

Ušetřit se dá velmi, ale musí na to být prostory. Tedy za mě jsou na tom lidé na vesnici v baráku lépe. Koupi celé prase cca 50Kč/kg, půlku býka cca 180Kč/kg, třeba metrák brambor cca 1000kč, 20kg jablek a hrušek 15kč/kg, nějaké kraliky cca 200kč/ks, celé jehně za 1000Kč, 50kg cibule cca 500kč,… třeba česnek kupujeme na podzim na celý rok za cca 120Kč. Ale lidé ve městech jsou prostě omezení prostorem a víceméně odkázáni na ten obchod no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.22 12:35

@Lily-of-the-valley Tak já už asi chápu, odkud vítr vane, že tolik prožereme. 300g rýže totiž u nás fakt není pro 4, spíš tak pro mě a dceru. Krůtí křídlo za 60,– a nají se z toho 4 lidi? Tyjo, to vůbec, to je tak porce pro manžela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 12:35
@Cenarius píše:
Tohle zase mě přijde jako šílený extrém a plýtvání. 4tis každý měsíc za oblečení a boty.

tak jenom dcera má botasky, celoročky kožené, sandále, pak dvoje zimní boty… to mám cca 5tis, druhé děcko od manžela.. botasky, trekovky, sandále, dvoje zimní… noha 40.. takže cca 5-6tis. A pak oblečení.. děti rostou… sobě taky koupím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.22 12:37
@unuděná píše:
Kilo kuřecích čtvrtek za 30,– - to vážně? Tak to se u nás nesežene. A ano, 4 porce z toho jsou, protože děti tomu masu moc nedají, ale 4 plnohodnotné bílkovinné porce určitě ne. Připočti kuskus, připočti dvě papriky, vaničku rajčat a okurku a kde jsi? :nevim:

Dvě čtvrtky váži kilo? Mě v omáčkách stačí malo masa…

• Citovat
  • Upravit
53190
26.1.22 12:40
@Anonymní píše:
Dvě čtvrtky váži kilo? Mě v omáčkách stačí malo masa…

Jo, pardon, 700g to je. Jak říkám, dětem taky stačí omáčka, ale co si budeme, po té nutriční stránce je to málo. Obereš kosti a zbyde ti kolik, 80g masa na osobu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný