Kolik utratíte za měsíc za "provozní věci"

Anonymní
26.1.22 08:47

Kolik utratíte za měsíc za "provozní věci"

Vím že je tu tisíc téma na finance atd… Jsme dva dospělí, jedno dítě 6let (první třída), a co druhý víkend někdy častějí puberťák od manžela.
Kolik utratíte za měsíc za jídlo, drogerií, benzin, oblečení, obutí, vínko, kino, večeře,…takové ty běžné výdaje. Chci od února začít pořádně šetřt.
Nastavila jsem si to… jídlo 12500, drogerie 1700, benzin 6000, oblečení, obutí, škola 4500 (nakupujeme i manželovu synovi). a 5000 na takové ty drbky… vínko, restaurace, něco do domácnosti, jindy kroužek… Nastavuji to takto už vlastně pár měsícu a vždy ujedeme :(.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
26.1.22 09:05

Tak si musíš zjistit, na čem ujíždíš. Mě přijde 1700 za drogerii hodně.
A restaurace v dnešní době je dost zářez do rozpočtu. Chodíme s manželem tak max. 2× ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
26.1.22 09:07

Pak si to asi nastavuješ špatně ne?
Já v rozpočtu počítám s pravidelným nepravidelným výdajem cca 15tis, jeden měsíc záloha dovolená, jeden měsíc servis auta, další měsíc něco do domácnosti, další měsíc pojistka. Je to něco co většinu lidí děsně překvapuje, ale ono to tam prostě vždy nějakou formou figuruje :))

Jinak na ty kategorie máš myslím rozpočet hezký.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.22 09:09
@TO_IT píše:
Pak si to asi nastavuješ špatně ne?
Já v rozpočtu počítám s pravidelným nepravidelným výdajem cca 15tis, jeden měsíc záloha dovolená, jeden měsíc servis auta, další měsíc něco do domácnosti, další měsíc pojistka. Je to něco co většinu lidí děsně překvapuje, ale ono to tam prostě vždy nějakou formou figuruje :))Jinak na ty kategorie máš myslím rozpočet hezký.

Na dovolenou dáváme bokem každý měsíc 4000. šetříme vždy od záři do června. A na auta dávám bokem taky 4000 (to máme na pojistky, přezutí, opravy).
Noo nastaveno myslím že to přece musí jít vlézt se do 30ti tisíc tohle všechno. Omezíme restaurace a musíme nějaké kraviny fakt vypustit… :(

• Citovat
  • Upravit
35418
26.1.22 09:10

Asi ti náš rozpočet k ničemu nebude. Tuším, že žijem jinak.
Nás je 5, děti školák první třída, školka, batole na plenách.
Cca 13 tisíc máme na jídlo včetně mlsek.
Drogerie 1500 vč plenek, částečně látkuju. CNG do auta 0-800/měsíc. Na placenou zábavu máme 3 tisíce měsíčně. Někdy se nevejdeme, jindy neplatíme nic. Vínko 0 :mrgreen: Děti jsou velká položka, měsíčně 4,5 tisíce do obálky na spořicí účet. Z toho platíme výdaje na školu, boty, sezónní potřeby. Někdy neztratím celou částku, někdy 2× tolik. Plus školní stravování cca 500/dítě a kroužek 1000/ měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:10

My jsme dva dospělí + mimino a měsíční fixní náklady máme cca 50 000 - 20k hypo, 15k jídlo, cca 2k mobil, internet, netflix. Zbytek padne na energie, auto (to platí manžel, tak nevim přesně částku.) a objednávané jídlo ap. Drogerii kupuju nárazově jednou za čas tak za 2 - 3k a vydrží dalších několik měsíců (kupuji 5 kg balení sody a praní ap.).

• Citovat
  • Upravit
53190
26.1.22 09:11

My utratíme moc moc, ale nemusíme se držet zkrátka. Pokud bychom někdy museli, vím přesně, kam sáhnout. Ty to nevíš. Doporučuji psát si dva, tři měsíce naprosto veškeré výdaje, roztřiď si je do těch svých kategorií klidně a uvidíš. Pokud musíte šetřit, tak z mého pohledu restaurace a vínka jsou něco, bez čeho se v klidu obejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:13
@Svistice píše:
Tak si musíš zjistit, na čem ujíždíš. Mě přijde 1700 za drogerii hodně.
A restaurace v dnešní době je dost zářez do rozpočtu. Chodíme s manželem tak max. 2× ročně.

Joo restaurace jsme si už říkali že je to zbytečné. Raději koupím domu lepší maso a udělám doma steak. Tam my určitě ušetříme.
Drogerka tam mám všechno…chodím jednou měsíčně do dm na větší nákup… prací gel, tablety myčka, sprchové gely, šampony, kondicionery, tělové krémy, barva na vlasy, holení muž, krémy na obličej, odličovače, malování, wc papír, wc závěs, domestos, jar, hubky, sáčky koš, kapesníky, kuchynské utěrky, čistič na koupelnu, na kuchyn, beru tam i přesnidávky jsou tam levné, čaje tam mají výborné, Jeden měsíc je to třeba 800-900… a pak tam nechám 1700-1800

• Citovat
  • Upravit
20922
26.1.22 09:17

Já si myslím, že si zbytečně jezdíte autem. Jako 6000 za benzín je zbytečně moc. My dáme max 1000. Tam můžete hodně ušetřit.

(Projistotu vysvětlení, jelikož míra pochopení sarkasmu je tu dost nízká, tak je to narážka na to, že je to pořád dokola a rozpočty jiných rodin ti jsou úplně k ničemu, zvlášť když se neznají příjmy a celá sociální situace a baví mě jak tu pláčou lidi s šetřením a pak z nich vyleze že mají 3 nemovitosti k pronájmu, příjem 100k a chudáci platí 50 tis hypotéky a splátky na dvě drahý auta, a ano, jsem škaredý, jelikož jim ty peníze závidím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.1.22 09:20

@Cenarius Jo, ten benzín je hodně. To máme v letní sezóně, když jezdíme na dovolenou, na chalupu, na výlety.
Na druhou stranu záleží, jak to mají s prací. Pokud každý z nich jezdí každý den do práce 30 km tam a zpátky, tak to jsou běžné náklady na dopravu a asi s tím moc neudělají. Benzín zdražil za poslední rok asi 5 Kč/l.
Jestli si vozí zadek i do večerky, co mají pěšky 1500 m, tak ano, na benzínu lze určitě ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.22 09:20
@Anonymní píše:
Joo restaurace jsme si už říkali že je to zbytečné. Raději koupím domu lepší maso a udělám doma steak. Tam my určitě ušetříme.
Drogerka tam mám všechno…chodím jednou měsíčně do dm na větší nákup… prací gel, tablety myčka, sprchové gely, šampony, kondicionery, tělové krémy, barva na vlasy, holení muž, krémy na obličej, odličovače, malování, wc papír, wc závěs, domestos, jar, hubky, sáčky koš, kapesníky, kuchynské utěrky, čistič na koupelnu, na kuchyn, beru tam i přesnidávky jsou tam levné, čaje tam mají výborné, Jeden měsíc je to třeba 800-900… a pak tam nechám 1700-1800

Tady můžeš ušetřit velké peníze, pokud tyto trvanlivé věci budeš kupovat do zásoby tehdy, když jsou v akci. My kupujeme průběžně, když je Zewa do 6,–/roličku, koupíme zásobu na 2-3 měsíce, totéž závěsy do záchodu (ty jsou navíc celkem zbytečné), tablety do myčky i pračky také klidně nakoupíme do foroty. Nezkazí se to :nevim: Nevím, jak často kupuješ krémy, líčení atd., ale to jsou měsíčně korunové položky, ne? Řasenka, BB krém nebo rtěnka normální uživatelce půl roku vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.1.22 09:24

Jinak nevím, c si představuješ pod pokmem „vínko“. Jestli víno někde v restauraci, tak to je taky zcela zbytečná položka. Já třeba odmítám platit 60 Kč za sklenici obyčejného vína, pokud teda zrovna nevyrazím 1-2× ročně někam posedět s kámoškou. Si raději koupím v akci v supermarketu flašku nějakého lepší víno za 150 nebo tady ve vinotéce za 250 a vypiju si to doma u telky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197

My bychom se naprosto nevesli do 12.500 za jidlo. Je nas teda 5 (3 deti), ale my dospeli urcite projime nejmene 9.000 (cela rodina okolo 20.000), takze to by zbylo 3.500 na 1 dite a obcasneho pubertaka a to mi prijde malo, vzdyt jen okolo 1.000 da clovek za jidlo ve skolce/skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
@Anonymní píše:
Vím že je tu tisíc téma na finance atd… Jsme dva dospělí, jedno dítě 6let (první třída), a co druhý víkend někdy častějí puberťák od manžela.
Kolik utratíte za měsíc za jídlo, drogerií, benzin, oblečení, obutí, vínko, kino, večeře,…takové ty běžné výdaje. Chci od února začít pořádně šetřt.
Nastavila jsem si to… jídlo 12500, drogerie 1700, benzin 6000, oblečení, obutí, škola 4500 (nakupujeme i manželovu synovi). a 5000 na takové ty drbky… vínko, restaurace, něco do domácnosti, jindy kroužek… Nastavuji to takto už vlastně pár měsícu a vždy ujedeme :(.

My těch 12-13tisic máme i s drogerii.. Za benzín ztratíme podstatně méně, do restaurace chodíme jen když jsme někde mimo domov, výlety, dovolená, jen tak ne. Raději si uvařím doma, stejně mi to chutná vic :D Vino s kamarádkám není každý měsíc, bazén, kino, bruslení s ditetem to je každý víkend, oblečení a utrata za dítě taky pořád něco, nepočítám kolik, kazdy měsíc je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.1.22 09:26

@unuděná Přesně, tablety do myčky, věci na praní, aviváž nakupuju zásadně jen v akcích (ty teda nemá DM, ale supermarkety je mají pravidelně). On je rozdíl, jestli koupím tablety za 250 nebo za 500.
Totéž sprcháče, krémy pokud člověk nefrčí v něčem speciálním. Já mám třeba ráda sprcháče z Yves Roches, ale ty si taky kupuji, když mají akci nebo mám slevový kupon.

Příspěvek upraven 26.01.22 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný