Kolik UM vám vypije 6. mesíční dítě

6
11.9.20 14:29

Kolik vám vypije 6.mesíční

Krásné odpoledne maminky,

chtěla bych se poradit. Mám šestiměsíční dcerku, která má 8kg. Naše Dr na prohlídce se zděsila, že přibrala malá za dva měsíce skoro dvě kila a ptala se, kolik toho vypije. Takže… 180ml UM ráno a večer. K obědu má zeleninový nebo masozeleninový příkrm. Dopoledne přesnídávku a to jí dávám ještě 90ml mlíčka, protože mi 60g přesnídávky se zdá málo. Víc z ovoce do ní nedostanu a odpoledne většinou těch 150ml… Přijde mi to akorát. Kaše mi zatím odmítá, takže jedeme jen mlíčko… Kolik vám toho vypijí vaší prvkové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1429
11.9.20 14:47

Ahoj, mému nejmladšímu je 7 měsíců, v šesti měsících měl skoro 8,5 kila (porodní váha skoro 4 kila). Příkrmy mi dost bojkotuje, takže jen zatím ochutnává zeleninové (masozeleninové) příkrmy k obědu. jinak jsme na UM - Kendamil a vypije 5 * 180 ml (vody) za den… Jinak od začátku to byl jedlík, ale úderem 3. měsíce se zasekl a bylo tam období (kolem 2 měsíců), kdy mu UM moc nejela…
Buď ráda, že ti baští… Jinak váhově mi přijde v pohodě… Za další dva měsíce ti třeba tolik nepřibere (pokud budeš snižovat dávku UM a navyšovat příkrmy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.9.20 14:47

@EKar Já mám 6,5 měsíční a vypije 4× denně 210 ml. V poledne sní většinou kolem 100 g přikrmu a odpoledne si dává jogurt s ovocem. A mezi 4. měsíční a 6. měsíční kontrolou přibrala 1,5 kg a vyrostla o 7,5 cm. Naše paní doktorka by chtěla aby malá přibírala víc. Můžeme si je vyměnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.9.20 14:52
@phedr píše:
@EKar Já mám 6,5 měsíční a vypije 4× denně 210 ml. V poledne sní většinou kolem 100 g přikrmu a odpoledne si dává jogurt s ovocem. A mezi 4. měsíční a 6. měsíční kontrolou přibrala 1,5 kg a vyrostla o 7,5 cm. Naše paní doktorka by chtěla aby malá přibírala víc. Můžeme si je vyměnit
:D :D :D tak to je dobrý. My jsme teda přesně o měsíc narozené dřív. Tedy dcera je. Ale prostě si myslím, že jí akorát. K obědu teď sní 130g prikrmu. Ale taky to hodně bojkotovala na začátku. Naši paní Dr se pořád něco nelíbí. Já už ji neposlouchám v některých věcech. Jen mě to opravdu zajímalo. Malá měla porodní váhu 2390g. Přišlo mi, že to všechno doháněla. Už pár měsíci jedeme.180ml a teď prostě takhle nabrala. Teď se začala víc hýbat. Otáčet se na břicho, zvedá prdku, otáčí se dokolečka když je na bříšku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová