Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Krásné odpoledne maminky,
chtěla bych se poradit. Mám šestiměsíční dcerku, která má 8kg. Naše Dr na prohlídce se zděsila, že přibrala malá za dva měsíce skoro dvě kila a ptala se, kolik toho vypije. Takže… 180ml UM ráno a večer. K obědu má zeleninový nebo masozeleninový příkrm. Dopoledne přesnídávku a to jí dávám ještě 90ml mlíčka, protože mi 60g přesnídávky se zdá málo. Víc z ovoce do ní nedostanu a odpoledne většinou těch 150ml… Přijde mi to akorát. Kaše mi zatím odmítá, takže jedeme jen mlíčko… Kolik vám toho vypijí vaší prvkové?
Ahoj, mému nejmladšímu je 7 měsíců, v šesti měsících měl skoro 8,5 kila (porodní váha skoro 4 kila). Příkrmy mi dost bojkotuje, takže jen zatím ochutnává zeleninové (masozeleninové) příkrmy k obědu. jinak jsme na UM - Kendamil a vypije 5 * 180 ml (vody) za den… Jinak od začátku to byl jedlík, ale úderem 3. měsíce se zasekl a bylo tam období (kolem 2 měsíců), kdy mu UM moc nejela…
Buď ráda, že ti baští… Jinak váhově mi přijde v pohodě… Za další dva měsíce ti třeba tolik nepřibere (pokud budeš snižovat dávku UM a navyšovat příkrmy).
@EKar Já mám 6,5 měsíční a vypije 4× denně 210 ml. V poledne sní většinou kolem 100 g přikrmu a odpoledne si dává jogurt s ovocem. A mezi 4. měsíční a 6. měsíční kontrolou přibrala 1,5 kg a vyrostla o 7,5 cm. Naše paní doktorka by chtěla aby malá přibírala víc. Můžeme si je vyměnit
@phedr píše:
@EKar Já mám 6,5 měsíční a vypije 4× denně 210 ml. V poledne sní většinou kolem 100 g přikrmu a odpoledne si dává jogurt s ovocem. A mezi 4. měsíční a 6. měsíční kontrolou přibrala 1,5 kg a vyrostla o 7,5 cm. Naše paní doktorka by chtěla aby malá přibírala víc. Můžeme si je vyměnit