Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je toho dnes hodně a tak snad pomůžou recenze těch, co už mají. Chci postavit dům - asi montovaný, o vellikosti 3+1. Na kolik vás takový dům přišel? Mám velmi omezené finanční možnosti. Pozemek mám vlastní. Na dům mám pouze 1.300000Kč. Je to reálné?
Zkusenost úplně nemam, ale taky po nem pokukujeme. Zalezi na velikosti, ale myslim ze ta cena neni reálná, mozna tak za holodům ![]()
No nevím, ale přijde mi to málo, máš pozemek zasíťovaný? Počítej základovou desku ta taky něco stojí ![]()
@eldarka
Asi takhle, ta částka je opravdu dost malá, takže nemáš ani na holo dům, moji rodiče mají montovány barák - můj otec se tím kdysi živil, takže tomu rozumí, takže mluvím z vlastní zkušenosti, že se peníze netisknou to ti úplně rozumím, ale to je opravdu málo, za minimální domeček který s prominutím vypadá jak zahradní domek, daš třeba i 2,5 milionu ne-li vic. Podle toho jaká firma a co to je za dům. ![]()
@eldarka Poptávala jsem tady jednu firmu a mají cenu za m2 19.900,– hrubá stavba k dokončení nebo 29.900,– na klíč. Je to montovaná, žádná dřevostavba. Ale je to různé, musíš pohledat, protože spousta firem v tom nemá základovou desku a další věci. ![]()
@Zumpa Nejčastěji bývají ze dřeva/dřevotříska, beton, kov. Materiál se vybírá podle místní podmínky a charakteru pozemku ale to už by ti poradili ve firmě samozřejmě to bude i různě cenově ohodnocené. My ženy ti tady moc v tomhle neporadíme si myslím zkus se poradit třeba s nějakým chlapem probrouzdat internet zavolat do firmy a prostě se zeptat pokud máš opravdový zájem o domeček jinak to nevyřešíš
My ženy ti tady moc v tomhle neporadíme si myslím, zkus se poradit třeba s nějakým chlapem, probrouzdat internet, zavolat do firmy a prostě se zeptat pokud máš opravdový zájem o domeček jinak to nevyřešíš
@nickanonym Ale to já všechno vím, to byl dotaz na zakladatelku, každý preferuje něco jiného. Já jsem třeba alergický na dřevostavby, ale montovaný dům např. z Liaporu bych si možná pořídil.
Malý dům to není, budu v nem sama s 11letým synem, a až odroste, tak úplně sama. Je mi jedno z čeho by byl postavený, hlavně, at se v tom dá bydlet třeba 50let. Někde jsem nasla na netu - montované domy do milionu, ale tj vše k dostavbě. Dokonce u nich nemusí být ani zákl. deska, stoji to na cemsi, ale vypada to divne. S deskou je to urcite lepsi. Mám k dispozici 1,5mil. … 1,3 jsem napsala, abych pak mela taky na vnitřní vybavení.
@eldarka u stavby domu doporučuji mít rezervu a hlavně si zaplatit stavební dozor.
@spetrs píše:https://www.ms-haus.cz/…-ms-03a.html
no to by se mi líbilo
Je to strašně málo. Sousedi mají montovaný (nevím přesnou specifikaci) trochu větší dům bez pozemku stál 5 milionů i s vnitřním vybavením