Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Čauky holky, prosím Vás kolik vypije Vaše měsíční miminko? Plně kojím a dnes jsem si pořídila kojici váhu, a po jednom měření vypila 40ml předtim pila pred hodinou a jeste jsme vahu nemeli doma tak nevim kolik vypila ale zda se mi to hrozne malo… Podle vseho by melo vypit 120-150ml/kg vahy tak nevim..
Dekuji za rady
Pokud přibírá, tak zahoď váhu, bude to nejlepší rozhodnutí tvého života
tabulky jsou jedna věc, ale dítě má už od narození na vše svůj názor bez ohledu na tabulky, takže jednou vypije 40 a podruhé 150 a vyplašená matka bude panikařit ![]()
@blondie_blondie Jestli kojíš každou hodinu tak to opravdu nedá 120-150ml. Mě malý pil 120ml až tak ve 2 měsících a to jsme na UM. Teď mu je skoro 7 měsíců a jak je na příkrmech tak když má jen mléko tak dá max 175ml.
@blondie_blondie mne v mesici vypila okolo 100 ml. Jestli vazi treba 4 kg tak by za den mela vypit cca 600 ml. Ja ji tedy krmila 7 x denne, po hodine by se podle me kojit ani nemelo…
Moje v měsíci vypilo na jedno kojení 40-60 ml. Stovku dal jen po delší spací pauze. No tak jsem prostě kojila často. Plně do půl roku. Ničemu to nevadilo.
@brumik7 proč nemělo? Může. některé děti prostě pijí často a méně. Na frekvenci kojení neplatí striktní tabulky.
@brumik7 bylo mi receno kojit dle chuti ditete, a pokud je dite na MM tak nevadi i co hodinu a kdyz je vzhuru a ma hlad tak ji prece nebude odmitat kojit protoze je to po hodine ne??
@andelka83 v porodnici vypila normalne co 2-3hodiny 60-65ml
Ahoj, jestli muzu poradit, tak nepatrej a nevaz. Miminko si pokazde nemusi vzit stejne, stezejni je spis mnozstvi za den. Pokud ma prcek 6-8 procuranych plen a to curani, pije dostatecne. To vazeni je dobry na zacatku v porodnici, aby se zjistilo, zda mimi nema s pitim problem. Chytracim pac jsem to mela podobne. Kojila-vazila, dokojovala-prevazovala a jakmile malej vypil min-tak stres, az mi nanzel tu vahu vyhodil a byl klid. Ted uz mi to prijde k smichu, ale byl to stres a uplne zbytecnej ![]()
Příspěvek upraven 13.04.15 v 18:41
Pokud je mimi v pořádku, přibírá, nevážit. Navíc každé dítě pije jinak, dokonce i při každém kojení je to jiné. Časté převažování kvůli kojení je zbytečný stres a cesta do pekel, která často znamená konec kojení. Pokud máš pocit, že má dítě hlad, koj častěji…
@subsomi ve stredu jdeme jeste oficialne na prevaze k doktorce tak uvidime. Podle me vahy zase pribrala.. Pred tydnem nabeala na kontrolnim vazeni 220g za 5 dnu ale podle meho pocitu proti proodnici pije mene.. Proto jsem z toho nesva ze ma malo mleka a nevim jestli neprikrmovat jeste UM i kdyz mleka mam vic nez dost
@blondie_blondie miminko se mění. Co bylo v porodnici to koncem šestinedělí neplatí, a totéž ve třech měsících, v šesti..
@brumik7 jj máš pravdu kojit se má 2-3 hodiny už v porodnici to tak učí
to že každá přijde domu a kojí po hodině jen kuli tomu že miminko pláče pak se diví že vypije málo
![]()
@blondie_blondie píše:
@subsomi ve stredu jdeme jeste oficialne na prevaze k doktorce tak uvidime. Podle me vahy zase pribrala.. Pred tydnem nabeala na kontrolnim vazeni 220g za 5 dnu ale podle meho pocitu proti proodnici pije mene.. Proto jsem z toho nesva ze ma malo mleka a nevim jestli neprikrmovat jeste UM i kdyz mleka mam vic nez dost
Slysis jak se to vylučuje? Mléka máš dost, tak na co dávat Um?
@brumik7 píše:
@blondie_blondie mne v mesici vypila okolo 100 ml. Jestli vazi treba 4 kg tak by za den mela vypit cca 600 ml. Ja ji tedy krmila 7 x denne, po hodine by se podle me kojit ani nemelo…
tak to já kojila klidně po hodině, když bylo potřeba. Prostě když chtělo pít, dostalo, bez ohledu na hodinky. Žádný zvracení ani natrávaný mlíka a podobní strašáci se nikdy nekonali. Děcka krásně přibíraly a kypěly zdravím, dodnes jsou krev a mlíko
.
@tronelka tak tech plenek mame dostastecne mnozstvi, nepocitam to ale 10jich procurame urcite..nekdy min nekdy vic… Ale i tak se nejak stresuju z toho… Ale dekuji
@pe-terka nekdy kojim i co hodinu, zalezi jak si rekne zatim jsem to nijak nehrotila, i ve sttedu jdeme na prevazeni k doktorce