Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@monca114 Jééé, tak to je perfektní, někdo, kdo má osobní zkušenost. Já si myslím, že JIP jako taková není až tak nutná, ne? V menších nemocnicích taky není, podle mě i když se něco uděje při porodu, tak nějaké zákl. oživování nebo problémy s miminem je vybavená každá nemocnice a na JIP se dávají mimina pozděj…ale je to jen moje domněnka, nemám to nikde ověřené, jak moc důležitá JIPka je nebo jak dlouho má trvat převoz do ní…Mě se Milouši líbí a to jsem tam ještě nebyla ani na prohlídce, je to ale jediná porodnice v Brně, která má na svým webu takový manuál s informacema pro maminky (23 stránková brožura) a v něm je spousta informací, fotky doktorů i sester, fota pokojů atd.
@Rakosnicek1983 píše:
@monca114 Jééé, tak to je perfektní, někdo, kdo má osobní zkušenost. Já si myslím, že JIP jako taková není až tak nutná, ne? V menších nemocnicích taky není, podle mě i když se něco uděje při porodu, tak nějaké zákl. oživování nebo problémy s miminem je vybavená každá nemocnice a na JIP se dávají mimina pozděj…ale je to jen moje domněnka, nemám to nikde ověřené, jak moc důležitá JIPka je nebo jak dlouho má trvat převoz do ní…Mě se Milouši líbí a to jsem tam ještě nebyla ani na prohlídce, je to ale jediná porodnice v Brně, která má na svým webu takový manuál s informacema pro maminky (23 stránková brožura) a v něm je spousta informací, fotky doktorů i sester, fota pokojů atd.
myslím, že JIP není až tak důležitá. U Miloušů je hlavně klid a dobrý jídlo ![]()
@monca114 Jj, a prý i hodný sestry a doktoři a víc taková rodinná atmosféra. Taky se mi líbí, že podle fotek se rodí hned na pokoji, vedle letiště je to porodní křeslo, takže žádné přesouvání na sál. Tak prima, díky tobě jsem rozhodnutá ![]()
@araw píše:
Kolonoskopii bez oblbovačky?Tomu snad ani nevěřím. Narkoza je zbytečná, i když i v ní se dá dělat, ale bude tam třeba lékařská indikace a jako každá narkoza sebou nese určitá rizika. S onou „oblbovačkou“ je kolonoskopie bezpečná a nic si z ní nepamatuješ
Ale dělají, např. v Kyjově úplně běžně a ve Veselí n. Mor. také.
Příspěvek upraven 22.10.13 v 20:14
@Rakosnicek1983 no já jsem byla fakt hodně spokojená. A všechny, co znám tam byli spokojení taky. Ať vše proběhne dobře
@monca114 píše:
Byla jsem na ní 2× a vše si teda pamatuju. Poprvé v pohodě, ale včera děs. Střeva mám hodně do zatáček, takže to dost bolelo a to mám dost zvrácený práh bolesti… No ale to, co jsem prožila potom v autě, to bylo teprve peklo. Z ničeho nic jsem nemohla popadnout dech, hrozně mě bolelo břicho a tekly mi slzy. Za chvíli dobrý. Vůbec nevím, co to bylo.
Ahoj, ja si myslim, ze to bylo jeste od toho, jak ty streva nafukujou.Ja jsem teda byla v zari v Jindrichove Hradci a nemuzu si stezovat. Pamatuju si jen zacatek, kdy to teda bolelo a doktor rikal, ze mam hodne zatoceny streva proto to boli. Pamatuju si, ze mi rekli, at se z boku otocim na zada a pak si vybavuju jen jak sestricka rekla hotovo. CHvily(nebo me to prislo jako chvilka)jsem lezela v mistnosti a pak odesla.Teda hlava se me motala poradne a vzpominam si, ze jsem na pritele mluvila jako na holku v zenskym rode
cestu do auta si nepamatuju pak az v aute. Tkze pokud nekdo mate moznost nechat se vysetrit tam, doporucuju. PO prvni koloskopii bez te oblbovacky me pak strasne bolelo bricho byla jsem pora nadmuta.Tady po te druhe vubec jako kdybych nic nepodstoupila.
@Rakosnicek1983 píše:
@monca114 Jj, doktor mi dal žádanku, protože jsem měla mikroskopické množství krve ve stolici (ale měla jsem i trošku v moči a to bylo nakonec ok). Myslím, že spíš jsem tehdy měla hemeroid nebo tak, protože sem tam na to trpím. On mi dal žádanku na který je kolono a pokud by se v těhot. nedělala (on sám jako praktic. lékař nevěděl, jestli by mi ji udělali) tak rektoskopie (což nevím co je, ale myslím, že je to o stupeň příjemnějšíale zase s menší vypovídající hodnotou, bych řekla). Můj doktor je hrozně poctivej, vždycky jsem si myslela, že to bude ku prospěchu věci, ale minule mě třeba na základě rentgenu poslal na plicní (kde jsem absolvovala celodenní kolotoč vyšetření) - a ve finále mi nic nebylo, jen se mu prostě na rtg něco nezdálo. Minulý týden jsem byla nemocná (už jako těhotná) a krom sirupu, vincentky a paralenu jsem dostala žádanku na ORL, kdyby náhodou
Docela mě unavuje absolvovat všechny tyhle vyšetření, páč mi vždycky řeknou, že je vše OK. Taky mám za sebou EKG a sono všech orgánů apod., jako není nad to mít přehled, že jsem zdravá, ale vzhledem k práci mi komplikujou veškerý vyšetření pracovní docházku, protože vzhledem ke všem čekacím dobám a vyšetřením (pak následují třeba kontroly) je to fakt záhul. No a když se k tomu pak sejdou preventivky na zubním, gyn nebo očním, tak to v práci vypadá, že jsem 2× do týdne po doktorech..Příspěvek upraven 22.10.13 v 19:25
Ahoj, bud rada, ze mas pecliveho doktora.Ja uz asi 2 roky chodim s tim co me boli (stale to same) a krom jednoho UTZ vubec zadne vysetreni.Ani kdyz tam jdu, ze se bolesti stupnuji, zadne kontrolni vysetreni dostanu nejakou radu popripade leky na traveni a nazdar…
@alexxa Ale jo, já jsem ráda. Můj předchozí praktickej lékař byl o ničem - ten nedělal pomalu ani preventivní prohlídky. Radím, změň doktora/doktorku, fakt to za to stojí.