Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Fiveone píše:
Mně se nejvíc líbí kombinace Chloé Vivien.
Když musí být. Tak v opačném pořadí.
@Konys píše:
Tak co tu chces teda? Tady je to verejna diskuze… Pokud mas problem diskutovat a jediny co umis, je predvadet tady nejaky povyseny slataniny… asi neni vhodny lezt tam, kde se verejne diskutuje. A nezbyva nez poprat oboum tvym jeste nenarozenym dceram, at se,,nepomaminkuji"..Na tohle totiz muj muz pouziva trefne slovni spojeni.. Nalestena bida.
Pokud jste to alespoň četla, tak jste asi viděla ta jména. Já jsem se neptala na jména manželky Karla IV., ale na jméno které se hodí ke jménu Vivien.
Jinak jestli jste si nevšimla, tak tady nikoho nezajímá, jak vás váš manžílek oslovuje, je to vaše soukromá věc, hlavně ve vašem případě se opravdu není čím chlubit
![]()
@Anonymní píše:
Pokud jste to alespoň četla, tak jste asi viděla ta jména. Já jsem se neptala na jména manželky Karla IV., ale na jméno které se hodí ke jménu Vivien.
Jinak jestli jste si nevšimla, tak tady nikoho nezajímá, jak vás váš manžílek oslovuje, je to vaše soukromá věc, hlavně ve vašem případě se opravdu není čím chlubit![]()
Jsi marna a trapna… ![]()
Skloňovat se ale dá až počeštělá verze, ale co už. Dagmar to má taky tak ![]()
Ale když na to déle koukám, tak bych zůstala u původního Vivienne, pokud by to druhé jméno nebylo moc dlouhé.
Z těch návrhů mi nejvíc uzrálo Vivienne Isabell (asi i Vivienne Annabell).
Z toho, co tady padlo, tak Vivienne Ingrid!!! Mám slabost pro severská jména a verze Inka zní i docela česky (píši pro místní kritiky).
@Anonymní píše:
No, já myslím, že vím o čem mluvím. To nevím kde jste sebrala, že se musí mluvit „spisovně“
Každopádně, lze vidět, že vy asi nebudete příliš uctivá osoba z vyspělé země, kde si lidé většinou vykaji a to i když o jste pravděpodobně 2× starší.
Ale tady si všichni tykají, je to v pravidlech
@Anonymní píše:
Já mám také dvě jména, a používám jenom jedno, pokud to není nic úředního.
Ale ve škole jsem si na testy psala jenom jedno
Jenže žádné jméno není hlavní, obě jdou stejně důležitá a platná. Mají de i ve škole a všude používat obě.
Oslovovat můžeš jak chceš samozřejmě
@Anonymní píše:
Jinak jestli jste si nevšimla, tak tady nikoho nezajímá, jak vás váš manžílek oslovuje, je to vaše soukromá věc, hlavně ve vašem případě se opravdu není čím chlubit![]()
@admin, další urážka i po upozornění. Myslím, že by si zasloužila odtajnit.
Zakladatelko, Ty jsi místo urážení všech, kdo se Ti snaží poradit, přelož a načti nějaké články o pojmenování více jmény, nejlépe ze zahraničních zdrojů. Tam to má delší tradici a taky jistá doporučení ohledně kombinace (délky, koncovky). Někdy jsou druhá jména rodovými tradicemi nebo po předcích.
V ČR to není až tak častý jev, i když se vyskytuje. Ale rodiče, kteří to chtějí, se nebudou ptát na emiminu.
Dvě jména má nejstarší a nejmladší dcera. Starší v pubertě s tím vždycky byla spokojená a vypadá to, že čím dál víc. Mladší je malinká.
Co se týče vypisování, na úřední listiny musí být obě v plném znění, jinde stačí vypsat první a iniciálu druhého.
V práci jsem měla dítě(české), které má dvě dlouhá jména a dělala jsem to stejně. I třeba do interních dokumentů, které je stále nutné vypsat ručně a nevlezlo se to tam.
@Anonymní píše:
Jakoby, nechci se tě dotknout, ale to jsou jména, která byla cool před 500 lety, a kdyby se jmenovala Alžběta, Judita, Johana, Žofie, Eliška, Blanka, tak to by se jí smáli spíš, to bych se musela smát i já
Jsou to klasická jména, nadčasová. A pořad se hodně používají. Nebo se podívej, jak pojmenovavaji své dcery slechtici, když tedy chces vznešené jméno - Lobkowiczové, Habsburkové, Kinští, atd…
@g.sandova píše:
Jenže žádné jméno není hlavní, obě jdou stejně důležitá a platná. Mají de i ve škole a všude používat obě.
Oslovovat můžeš jak chceš samozřejmě
Presne. Moje mala jak jsem uz psala je Laura Anna. Rikame ji Laurinko.. ale kdyz se predstavuje, rika ze se jmenuje Aninka
Lip se ji to rika, je ji 3,5r.
Jinak se i bude muset podepisovat oběma, presne jak pises.
Ale tady je to marny…
Skoda energie, kolovratek schovany pod anonymem nepusobi chytre.. ![]()
@1Pears1 Taky si myslim, ze tu anonym nepise nic az tak osobniho… tak by si zaslouzila odkryt. Treba bude mit kule a bude urazet i pod svym nickem
![]()
@1Pears1 píše:
@admin, další urážka i po upozornění. Myslím, že by si zasloužila odtajnit.Zakladatelko, Ty jsi místo urážení všech, kdo se Ti snaží poradit, přelož a načti nějaké články o pojmenování více jmény, nejlépe ze zahraničních zdrojů. Tam to má delší tradici a taky jistá doporučení ohledně kombinace (délky, koncovky). Někdy jsou druhá jména rodovými tradicemi nebo po předcích.
V ČR to není až tak častý jev, i když se vyskytuje. Ale rodiče, kteří to chtějí, se nebudou ptát na emiminu.
Dvě jména má nejstarší a nejmladší dcera. Starší v pubertě s tím vždycky byla spokojená a vypadá to, že čím dál víc. Mladší je malinká.
Co se týče vypisování, na úřední listiny musí být obě v plném znění, jinde stačí vypsat první a iniciálu druhého.
V práci jsem měla dítě(české), které má dvě dlouhá jména a dělala jsem to stejně. I třeba do interních dokumentů, které je stále nutné vypsat ručně a nevlezlo se to tam.
Já i moje sestry máme dvě jména a krom úředních dokumentů používáme jen to první
Být těhotná v sedmnácti, tak asi řeším kapku jiné starosti, než překombinované vznešené jméno ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat