Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Tiger-lily píše:![]()
![]()
Neboj, i to tady bude. Protože začaly mrazy, chystám se na zabalení ovocných stromků do novin - ty nám loni ohryzali zajíci. A chvojím přikryju ty nejchoulostivější rostliny - bobkový list, hortenzii, fíkovník…
ty máš venku bobkový list? jako vavřín? fakt? já myslela, že musí být ve skleníku
Kdyby si někdo nevěděl rady s předvánočním úklidem.. ![]()
Ale ani si ji nezamlouvejte - několik volných termínů jí zbývá až před Velikonocemi a rychle se plní. ![]()
@sirikit píše:
Přesně tak, nepřejte si mě na jaře, až na Vás začnu páčit, jak přesně s vistárií..![]()
Co se nedá sníst, to nepěstuju ![]()
@aiwwa píše:
jojo já zahradničím. letos byly rajčata, feferonky, hrášky, řepa, jahody, ředkvičky, rybízy…
@aiwwa píše:
ty máš venku bobkový list? jako vavřín? fakt? já myslela, že musí být ve skleníku
mám. I ten fíkovník. Obě tyto rostliny přežily loňských -27, byly teda částečně omrzlé, ale vzpamatovaly se.
@aiwwa píše:
Co se nedá sníst, to nepěstuju
@Tiger-lily píše:Mňam. nápodobně. zeleniny sníme kvanta
Mě právě otrávili pěstováním užitkových plodin v dětství rodiče, ježiš, tý mandelinky co jsem se jako dítě nasbírala..
![]()
Takže na půl zahrady máma doteď pěstuje cokoli od jahod přes borůvky, rakytník až po ačokču (!!!), kdo to kdy slyšel??
..a na já před barákem a na obytné části pozemku blbnu s květinkama. Hele, tamaryšek je opadavej, nebo mi uschnul?
![]()
@Tiger-lily píše:Mňam. nápodobně. zeleniny sníme kvanta
Jako k feferonkám. Koupila jsem normálně v obchodě jalapeňos, vydlabala semena a přesto, že sousedi velmi zkušení a zasloužilí zahradníci mi tvrdili, že takto to vypěstovat nejde, vypěstovala jsem tří keříky…teda megakeře, na každém asi 40 feferonek. Jako ďábelské jsou neskutečně, včera jsem si jednu nakrájela na brambory a ještě za dvě hodiny mi hořela celá pusa a zčervenal mi i obličej a uší. ![]()
Příspěvek upraven 14.11.17 v 10:27
@sirikit píše:
Mě právě otrávili pěstováním užitkových plodin v dětství rodiče, ježiš, tý mandelinky co jsem se jako dítě nasbírala..![]()
Takže na půl zahrady máma doteď pěstuje cokoli od jahod přes borůvky, rakytník až po ačokču (!!!), kdo to kdy slyšel??![]()
..a na já před barákem a na obytné části pozemku blbnu s květinkama. Hele, tamaryšek je opadavej, nebo mi uschnul?
![]()
tamaryšek mám taky a je stoprocentně opadavej. já k tomu pěstování musela dospět no, taky jsem v dětství otročila na plantážích. Ale já se přiznám, že mám výhodu, co se týká práce na zahradě, tak téměř vše obstará manžel a já jen zalévám a sklízím a zavařuju…a konzumuju. ![]()
@sirikit píše:
Mě právě otrávili pěstováním užitkových plodin v dětství rodiče, ježiš, tý mandelinky co jsem se jako dítě nasbírala..![]()
Takže na půl zahrady máma doteď pěstuje cokoli od jahod přes borůvky, rakytník až po ačokču (!!!), kdo to kdy slyšel??![]()
![]()
ačokča je taková ta paprikookurka?
tak jste mne damy uklidnily, ze i zde pujde o serozni informacni kanal
![]()
@aiwwa píše:
My si tady vesele plevelíme.![]()
![]()
Kdo neplevelí s námi plevelí proti nám ![]()
@Anna766 píše:
Kdo neplevelí s námi plevelí proti nám
s vami s vami
![]()
Jinak k tematu
se zahonem sem nekecala, ten sme zryli o vikendu co jsem vyndala posledni celer a mrkev
uz se tesi na jaro, ja teda jedu klasiku - rajcata, okurky, papriky, salat…ale feferonka mi plodila letos neskutecne - ja teda koupen kerik, ale jeste ted o vikendu jsem tam trhala na salat
a je tam asi 30 jeste zelenejch
bylo mi to lito tak se ji zkusila presadit do megakvetinace, dala na verandu a cekam jestli prezije ![]()
Za mlada jsem pěstovala výhradně květiny, okopávání brambor a tahání věder z vodou do sadu mě až tolik nebavilo. Ale teď miluju vše, co se dá sežrat a děcka to sežerou velmi rychle. Okurkopapriku jsem zatím neochutnala. @aiwwa Takhle taky získávám osivo. Např červené papriky - ty dlouhé, balené. Vyrostly i u nás.