Kompost, aneb kam s plevelem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115918
14.11.17 10:13
@Tiger-lily píše: :hug: :hug: :hug: Neboj, i to tady bude. Protože začaly mrazy, chystám se na zabalení ovocných stromků do novin - ty nám loni ohryzali zajíci. A chvojím přikryju ty nejchoulostivější rostliny - bobkový list, hortenzii, fíkovník…

ty máš venku bobkový list? jako vavřín? fakt? já myslela, že musí být ve skleníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75647
14.11.17 10:14

Kdyby si někdo nevěděl rady s předvánočním úklidem.. ;)

https://youtu.be/eW8STLf_ih8

Ale ani si ji nezamlouvejte - několik volných termínů jí zbývá až před Velikonocemi a rychle se plní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115918
14.11.17 10:15
@sirikit píše:
Přesně tak, nepřejte si mě na jaře, až na Vás začnu páčit, jak přesně s vistárií.. :think: :think:

Co se nedá sníst, to nepěstuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.11.17 10:18
@aiwwa píše:
jojo já zahradničím. letos byly rajčata, feferonky, hrášky, řepa, jahody, ředkvičky, rybízy…
:palec: Mňam. nápodobně. zeleniny sníme kvanta
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.11.17 10:20
@aiwwa píše:
ty máš venku bobkový list? jako vavřín? fakt? já myslela, že musí být ve skleníku

mám. I ten fíkovník. Obě tyto rostliny přežily loňských -27, byly teda částečně omrzlé, ale vzpamatovaly se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75647
14.11.17 10:22
@aiwwa píše:
Co se nedá sníst, to nepěstuju :mrgreen:
@Tiger-lily píše: :palec: Mňam. nápodobně. zeleniny sníme kvanta

Mě právě otrávili pěstováním užitkových plodin v dětství rodiče, ježiš, tý mandelinky co jsem se jako dítě nasbírala.. :zed: :zed:
Takže na půl zahrady máma doteď pěstuje cokoli od jahod přes borůvky, rakytník až po ačokču (!!!), kdo to kdy slyšel?? 8o 8o..a na já před barákem a na obytné části pozemku blbnu s květinkama. Hele, tamaryšek je opadavej, nebo mi uschnul? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115918
14.11.17 10:24
@Tiger-lily píše: :palec: Mňam. nápodobně. zeleniny sníme kvanta

Jako k feferonkám. Koupila jsem normálně v obchodě jalapeňos, vydlabala semena a přesto, že sousedi velmi zkušení a zasloužilí zahradníci mi tvrdili, že takto to vypěstovat nejde, vypěstovala jsem tří keříky…teda megakeře, na každém asi 40 feferonek. Jako ďábelské jsou neskutečně, včera jsem si jednu nakrájela na brambory a ještě za dvě hodiny mi hořela celá pusa a zčervenal mi i obličej a uší. :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.11.17 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115918
14.11.17 10:27
@sirikit píše:
Mě právě otrávili pěstováním užitkových plodin v dětství rodiče, ježiš, tý mandelinky co jsem se jako dítě nasbírala.. :zed: :zed:
Takže na půl zahrady máma doteď pěstuje cokoli od jahod přes borůvky, rakytník až po ačokču (!!!), kdo to kdy slyšel?? 8o 8o..a na já před barákem a na obytné části pozemku blbnu s květinkama. Hele, tamaryšek je opadavej, nebo mi uschnul? :think: :think:

tamaryšek mám taky a je stoprocentně opadavej. já k tomu pěstování musela dospět no, taky jsem v dětství otročila na plantážích. Ale já se přiznám, že mám výhodu, co se týká práce na zahradě, tak téměř vše obstará manžel a já jen zalévám a sklízím a zavařuju…a konzumuju. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115918
14.11.17 10:28
@sirikit píše:
Takže na půl zahrady máma doteď pěstuje cokoli od jahod přes borůvky, rakytník až po ačokču (!!!), kdo to kdy slyšel?? 8o 8o..a na já před barákem a na obytné části pozemku blbnu s květinkama. Hele, tamaryšek je opadavej, nebo mi uschnul? :think: :think:

ačokča je taková ta paprikookurka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.11.17 10:32

:mrgreen: tak jste mne damy uklidnily, ze i zde pujde o serozni informacni kanal :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148537
14.11.17 10:33
@aiwwa píše:
My si tady vesele plevelíme. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kdo neplevelí s námi plevelí proti nám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.11.17 10:34

Ja sla vedel do chaty roztopit kamna a tady uz to jede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.11.17 10:35
@Anna766 píše:
Kdo neplevelí s námi plevelí proti nám :mrgreen:

s vami s vami :oops: :mrgreen: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.11.17 10:37

Jinak k tematu :mrgreen: se zahonem sem nekecala, ten sme zryli o vikendu co jsem vyndala posledni celer a mrkev :pankac: uz se tesi na jaro, ja teda jedu klasiku - rajcata, okurky, papriky, salat…ale feferonka mi plodila letos neskutecne - ja teda koupen kerik, ale jeste ted o vikendu jsem tam trhala na salat 8o a je tam asi 30 jeste zelenejch :cert: bylo mi to lito tak se ji zkusila presadit do megakvetinace, dala na verandu a cekam jestli prezije :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.11.17 10:44

Za mlada jsem pěstovala výhradně květiny, okopávání brambor a tahání věder z vodou do sadu mě až tolik nebavilo. Ale teď miluju vše, co se dá sežrat a děcka to sežerou velmi rychle. Okurkopapriku jsem zatím neochutnala. @aiwwa Takhle taky získávám osivo. Např červené papriky - ty dlouhé, balené. Vyrostly i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí