Kondom a další problémy - prosím o názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.2.12 22:15

Tak nám taky praskl před půl rokem kondom, ale bohužel už bylo do něj uděláno :D :D a já druhý den letěla taky pro Escapele. Byla jsem podělaná strachy, jelikož naše první mimčo bylo zhotoveno hned po vysazení antikoncepce. No a účinky Escapele? Pleť katastrofa, pořád jsem nějak špinila, nebylo mi dobře a tohle vše tak další dva měsíce. Asi to je pěkný sajrajt.

• Citovat
  • Upravit
2939
13.2.12 22:21
Anonymní píše:
Eneer píše: Šance tu je, ale malá… jak dlouhé máš cykly? Pokud krátké, je ta pravděpodobnost větší a naopak. Já bych se až tak neznepokojovala. Dalo by se to nazvat přerušovanou souloží v „neplodné dny“, byla bych klidná…
cyklus mám běžně 30 dní.. tak nevím no

A MS ti trvala jak dlouho? Předpokládám, že ne víc jak týden, fakt bych strach neměla… hlavně z kapiček lásky toho moc není jak z „plné dávky“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
13.2.12 22:24

raději si ten Postinor dej, taky se mi to stalo a ta jistota za to stojí, žádné negativní účinky jsem na sobě nepocítila, pokud to nezobeš obden, tak se ti jednou nemůže nic stát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 22:25
Eneer píše:
Anonymní píše:
Eneer píše: Šance tu je, ale malá… jak dlouhé máš cykly? Pokud krátké, je ta pravděpodobnost větší a naopak. Já bych se až tak neznepokojovala. Dalo by se to nazvat přerušovanou souloží v „neplodné dny“, byla bych klidná…
A MS ti trvala jak dlouho? Předpokládám, že ne víc jak týden, fakt bych strach neměla… hlavně z kapiček lásky toho moc není jak z „plné dávky“ :)

MS samotná trvala stejně jako vždycky, 6 dní naplno a 7 v konečné fázi.. nevím, stejně z toho mám nervy, jestli by nebylo lepší si prášek pro jistotu vzít. ale zase to riziko toho, že mi z toho bude bůh ví jak mě taky děsí.

• Citovat
  • Upravit
1724
13.2.12 22:28
Anonymní píše:
Eneer píše:
Anonymní píše:
A MS ti trvala jak dlouho? Předpokládám, že ne víc jak týden, fakt bych strach neměla… hlavně z kapiček lásky toho moc není jak z „plné dávky“ :)
MS samotná trvala stejně jako vždycky, 6 dní naplno a 7 v konečné fázi.. nevím, stejně z toho mám nervy, jestli by nebylo lepší si prášek pro jistotu vzít. ale zase to riziko toho, že mi z toho bude bůh ví jak mě taky děsí.

kazdy nemusi mit stejne nezadouci ucinky, ja je proste mam, protoze si je prectu a predem vsugeruju.
kazdopadne pokud chces mit opravdu jistotu, tak tady ji zrejme najdes. :nevim:
opravdu sama vim, jaky to je drek, :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
13.2.12 22:34

My s manželem praktikujem přer. soulož (respektive kondom nasadíme až v průběhu soulože) a to i v období plodných dnů a zatím nám to vychází. Jsem si teda vědoma, že riziko těhotenství tam je, ale tu zodpovědnost přijímám. Třeba ti to pomůže v rozhodování, jestli si postinor vzít nebo nevzít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
13.2.12 22:38
zas je to určitě míň náročné jak případný potrat
Anonymní píše:
Eneer píše:
Anonymní píše:
MS samotná trvala stejně jako vždycky, 6 dní naplno a 7 v konečné fázi.. nevím, stejně z toho mám nervy, jestli by nebylo lepší si prášek pro jistotu vzít. ale zase to riziko toho, že mi z toho bude bůh ví jak mě taky děsí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
13.2.12 22:41
Kůželíná píše:
zas je to určitě míň náročné jak případný potrat
Anonymní píše:
Eneer píše:
Anonymní píše:

Tak to každopádně! Já si jen myslím, že riziko otěhotnění je v tomto případě opravdu zanedbatelné… ale pokud bych byla v situaci, kdy dítě rozhodně NE, postinor bych si možná pro klid duše raději vzala.

A tím předešlým příspěvkem jsem měla na mysli to, že kdybych náhodou otěhotněla, tak bych to přijmula, pokud bych dítě určitě nechtěla, chránila bych se zodpovědněji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 22:51

Tak jsem se tedy rozhodla, že si ho radši vezmu.. poradíte mi tedy některá s tím jak s dávkováním? někde jsem četla, že se do určité doby od styku stačí vzít jedna pilulka.. nevíte jak to s tím je?

• Citovat
  • Upravit
1724
13.2.12 22:53
Anonymní píše:
Tak jsem se tedy rozhodla, že si ho radši vezmu.. poradíte mi tedy některá s tím jak s dávkováním? někde jsem četla, že se do určité doby od styku stačí vzít jedna pilulka.. nevíte jak to s tím je?

ja jsem vzdycky (teda dvakrat za zivot) mela po jedne pilulce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
13.2.12 23:02

. V balení se nacházejí dvě dávky, jedna se musí užít co nejdříve po styku (někde se uvádí, že do hodiny, ale účinná je i za delší časový interval), druhá za 12 hodin po první. Doba užití obou dávek by neměla překročit tři dny od styku. Do 72 hodin je účinnost velmi vysoká. Tento preparát zabrání uvolnění vajíčka z vaječníku, případně jeho usídlení v děloze. Tento preparát způsobí jen potracení dosud neuhnízděného vajíčka, nikoli vajíčka uhnízděného jako například potratová pilulka RU 486! Nedoporučuje se užití více jak 2krát za měsíc. Nebylo ale ještě prokázáno, že by časté užívání mělo nějaké vážnější následky. Tento lék může předepsat kterýkoliv lékař, nejenom gynekolog.

Více zde: http://www.hormonalni.cz/…ntikoncepce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.2.12 23:03
Kůželíná píše: . V balení se nacházejí dvě dávky, jedna se musí užít co nejdříve po styku (někde se uvádí, že do hodiny, ale účinná je i za delší časový interval), druhá za 12 hodin po první. Doba užití obou dávek by neměla překročit tři dny od styku. Do 72 hodin je účinnost velmi vysoká. Tento preparát zabrání uvolnění vajíčka z vaječníku, případně jeho usídlení v děloze. Tento preparát způsobí jen potracení dosud neuhnízděného vajíčka, nikoli vajíčka uhnízděného jako například potratová pilulka RU 486! Nedoporučuje se užití více jak 2krát za měsíc. Nebylo ale ještě prokázáno, že by časté užívání mělo nějaké vážnější následky. Tento lék může předepsat kterýkoliv lékař, nejenom gynekolog.Více zde: http://www.hormonalni.cz/…ntikoncepce/

ja mela jen jeden prasek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
13.2.12 23:05

to je teda fakt divný, já dostala tenkrát taky dva :think:

dajdulka25 píše:
Kůželíná píše: . V balení se nacházejí dvě dávky, jedna se musí užít co nejdříve po styku (někde se uvádí, že do hodiny, ale účinná je i za delší časový interval), druhá za 12 hodin po první. Doba užití obou dávek by neměla překročit tři dny od styku. Do 72 hodin je účinnost velmi vysoká. Tento preparát zabrání uvolnění vajíčka z vaječníku, případně jeho usídlení v děloze. Tento preparát způsobí jen potracení dosud neuhnízděného vajíčka, nikoli vajíčka uhnízděného jako například potratová pilulka RU 486! Nedoporučuje se užití více jak 2krát za měsíc. Nebylo ale ještě prokázáno, že by časté užívání mělo nějaké vážnější následky. Tento lék může předepsat kterýkoliv lékař, nejenom gynekolog.Více zde: http://www.hormonalni.cz/…ntikoncepce/
ja mela jen jeden prasek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.2.12 23:18
Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na váš názor. S přítelem jsme měli sex den po skončení mé menstruace. Naneštěstí praskl kondom, ačkoli se přítel neudělal, tak trošku mě děsí riziko „první vlny“ (doufám že tušíte o čem mluvím). Myslíte že je tu riziko otěhotnění? Děkuji za názory.

To máš ještě dobré, u Vás se spíš nic nestalo a nic nehrozí :kytka: . Ale taky mám zkušenost čerstvou :cert: manžel byl nedávno na školení v Maďarsku, než odjížděl, tak jsme se rozloučili :oops: a říkala jsem mu došli mi pilulky, tak musíš stihnout na břicho, za 5 dní se vrátil ze školení, tak jsme se zas museli přivítat :mrgreen: a ten truhlík se mě zeptá až po… ty nejíš prášky? Prej jsem ho rozřádila, že zapomněl :roll: super protože jsem byla asi zrovna v době vhodné na otěhotnění. Máme doma dvě děti, mladší má 5 měs., další už nechceme, teď trnu jestli to dostanu nebo né, břicho mě bolí, že bych to měla dostat, ale dneska tetka z Afriky nedorazila i když měla :pocitac: . Ale můj muž je v pohodě ani se nezeptal jestli už jsem to dostala nebo jestli se něco děje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
14.2.12 01:06

Nerada píšu svojí zkušenost, ale já takhle nějak otěhotněla. :P Přítel, že prý v době MS a těsně kolem, nemohu otěhotnět. :lol:
Lump jeden, chtěl si ulevit od kondomu… a teď se se mnou střídá ve vstávání k malému (1 rok) a na sex nemáme kolikrát už ani tolik sil, ani času, jak jsme unavení. ;) :lol: Takže teď máme tu nejlepší antikoncepci! ;)
Doporučuji, raději si vzít prášek nebo určitě zajít k doktorovi (jistota je jistota).
Já měla tu výhodu, že jsem děťátko dlouho chtěla a dokonce jsem si myslela, že jsem neplodná. Takže to pro mne byla vlastně výhra! :dance:
Přeju ať vše dobře dopadne! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky