Konec DPP - jaké dokumenty vyžadovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Akorát ten zápočťák a potvrzení o zdanitelných příjmech, ale to potvrzení nevím, zda musí dávat hned, mě naposledy od jedné firmy přišlo poštou na začátku dalšího roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapoctak firma vystavi hned. Potvrzeni o zdanitelnych prijmech muzou vystavit az po zpracovani mezd, takze v lednu, vetsinou se domlouva, ze se posle postou. A pokud byl prijem nad 10000,– tak se jeste vystavuje Evidencni list duchodoveho pojisteni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baramaam píše:
A pokud byl prijem nad 10000,– tak se jeste vystavuje Evidencni list duchodoveho pojisteni.
Díky moc! No jen teda nikde nedokážu dohledat termín, kdy mi ho mají vydat.
Nicméně teď za prosinec už 10 000 nepřesáhnu, ale taky nebude ani po výplatním termínu za listopad, kdy jsem částku přesáhla.
I když nechci nechávat nic moc na domluvě, protože ta za celou dobu spolupráce moc nefungovala, tak mi asi nic moc nezbyde.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
teď v týdnu končím na DPP. Byla to DPP, kde jsme měla více než 10 000, takže jsem odpověděla pojištění a daň (růžové prohlášení ji nepokrylo celou).
Chtěla bych se zeptat, jaké výstupní papíry mám po zaměstnavateli chtít - právě především k tomu, že za mne platil pojištění.
Jen dodám, že DPP jsem ukončila sama výpovědí s výpovědní lhůtou.
Vím, že ze zákona mi mají povinnost vydat zápočtový list a to ihned.
Dále bych chtěla potvrzení o zdanitelných příjmech (pro daňové přiznání), ale vzhledem k tomu, že stále pracuji, tak ho asi hned nevydají.
Na co ještě bych si měla dát pozor?
Prosím o zachování anonymu, nechci aby pak někdo zjistil, že vůbec netuším, jakt o funguje a nevím, co mám chtít. Děkuji.