Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@krmar píše:
neee to je proto, že už vědí, že nejsi kontrolní nákupčíJe to pravda v Lidlu musí upozornit zákazníka, aby najel vozíkem za kasu a dokonce by měli první věc do toho vozíku i dát
V Kaufu asi zase mají nařízení se ptát, jestli je vše v pořádku.
a tebe se ptaji? Mne to tedy pani spis podavaji vetou oznamovaci. vse v poradku. Tecka.
vic me tesi, kdyz se pani v samosce natahne nad kocar a rekne klukovi, ze zas vyrost a je cely tata a pak mi rekne, at nekdy zkusim ty druhy rohliky, ze ji chutnaji vic. Proste lidskej pristup. A nemusi se ptat, zda bylo vse v poradku. Bylo, jinak bych tam temer denne nechodila.
@marrlinka píše:
a tebe se ptaji? Mne to tedy pani spis podavaji vetou oznamovaci. vse v poradku. Tecka.vic me tesi, kdyz se pani v samosce natahne nad kocar a rekne klukovi, ze zas vyrost a je cely tata a pak mi rekne, at nekdy zkusim ty druhy rohliky, ze ji chutnaji vic. Proste lidskej pristup. A nemusi se ptat, zda bylo vse v poradku. Bylo, jinak bych tam temer denne nechodila.
tak tak, moje rec
Me to taky prijde, jakoze mi to nekdo oznamuje, nez ze se me pta…Proste ani necekaji zadnou odpoved. To je jako u nas kdyz se vsichni ptaji how are you, ale nikdo neocekava odpoved ![]()
@nakukovatelka @Burj Chalifa To je o zvyku… já mám zrovna Albert a Penny ráda a v Penny koupím lepší zeleninu, jak jinde.
@Taminka píše:
tak tak, moje recMe to taky prijde, jakoze mi to nekdo oznamuje, nez ze se me pta…Proste ani necekaji zadnou odpoved. To je jako u nas kdyz se vsichni ptaji how are you, ale nikdo neocekava odpoved
jj, chteji slyset nadsene fine a beda jak by clovek vetu rozvedl. Taky me to rozciluje.
Je mi to jedno. Do alberta uz nehodim. Od te doby co se drolil chléb, maso smrdelo, a daavali tam mouku a vodu, zeleny banany a plesnive brambory…hruza. ty prodavačky nepříjemný.
To je jedno s druhým.
Ja chválím jedině Glóbus.
Bydlíme v místě, kde je jen Interspar. V dochůzkové vzdálenosti nemáme žádný jiný obchod, ani blbou sámošku. Pro mě je tato zpráva naprostou tragédií.
Velice mi otrávila bydlení zde.
Jediné, co mi dalo malou naději je, že kamarádka pracující pro Ahold tvrdí, že ta změna obchodu bude trvat rok, rok a půl. Tomu moc nevěřím, ale uvidíme. ![]()
Je mi to jedno, protože Spar je tak daleko, že jsme tam nikdy nechodili nakupovat. Nejblíž máme Billu, tam chodím s dětmi na drobné nákupy a na velké nákupy jezdíme do Globusu.
Tak nás to docela mrzí, Spar máme rádi. Ale zase - je cca 50 km od nás, takže jsme se do něj dostali beztak tak dva-třikrát ročně. ![]()
Ve sparu byla dobra nabidka bezlepkovych potravin, ale vzhledem k tomu, ze jsme se tam stejne dostali tak jednou za 5 let me to az tak nemrzi. Spis ze misto nej nebude nejaky jiny retezec, nez zase Albert.
@rokris píše:
Taktéž. Je mi to jedno. Ty řetězce si neujdou. Jeden jako druhý.
asi tak. Přijde jiný řetězec s podobnými šmejd potravinami
spíš bych se vzrušovala tím, jak podpořit místní výrobce kvalitních potravin. ![]()
@Tiger-lily píše:
asi tak. Přijde jiný řetězec s podobnými šmejd potravinamispíš bych se vzrušovala tím, jak podpořit místní výrobce kvalitních potravin.
Ano. Naprosto přesné.
![]()
@marrlinka já tam chdím málo, přijde mi to jako dotaz, ale jako nějaké pozitivum to nevidím, stejně to mají evidentně nařízené papouškovat všechny, tonení nic o přístupu k zákazníkovi, mám spíš obavy, že kdybych chtěla dodatečně něco namítnout ke stvrzence, ještě by se točili na tom, že jsem prodavačce potvrdila, že je vše v pořádku - ten přístup prodavaček v malém krámku je úplně na jiné úrovni, to máš pravdu. Nemusí to být ani malý krámek, někdy jsou milé i prodavačky v obchoďáku, jen těžko můžou prohodit i zvořilostní frázi, když mají frontu až kam. Ale určitě je to milejší v tom smyslu, co jsi psala, to jistě.
My tu mame celkem vyber, momo jine tri Penny markety a tri Alberty v dochazkove vzdalenosti a nemohu rict, ze bych jeden retezec odsoudila jako celek. Teda krome toho, ze jiste potraviny preferuju kopvat v jednom a jine v jinem (celkem tu mame 4-5 retezcu + 3 rezniky). Proste vim, ze v jednom je zelenina temer vzdy priserna a v jinem byva moc pekna, na retazci ani tolik nesejde, asi daleko vic na vedeni. S kosikem me nikde nebuzeruji, kdyz nemaji male kosicky a jedu s kocarem, nakupuju do tasky a zkusil by si nekdo neco rict!