Hodně velké auto pro vysoké rodiče (185cm+)

7008
11.3.14 17:33

hodně velké auto pro vysoké rodiče (185cm+)

Zdravím rodičové,

protože na emiminu se ví všechno, chci se zkusit zeptat na Vaše zkušenosti s velikými auty. Chceme si koupit auto resp. druhé auto pro mě a děti, zánovní, stáří do 2 let.
Já bych chtěla MPV (mám za to, že tak se ten segment aut jmenuje, kdyžtak mě opravte - něco jako je to bílé auto) a manžel touží po terénním voze, který by měl jakoby kombi kufr (něco jako je to černé auto)?

Máme dva základní požadavky:

1. pro vysoké lidi nad 190cm - mám hodně dlouhé nohy, řekla bych až disproporčně dlouhé a tak i když mám nastavitelná sedadla i volant, tak mám volant mezi koleny (Škoda Superb třeba, do Hyundai i40 se ani nevejdu nohama) a k tomu mám dojem, že mám krátké ruce - blbě došáhnu na volant :mrgreen: potřebuju tedy spíš vyšší autobusový posed, tomu vyhovují takové ty Multivany, Alhambry, Sharany, Galaxy atd.
  1. obrovský kufr (Octavia v kombiku je mi malá, když tam vrazím vše, co potřebuju a uskromňovat se nechceme) - co mě skutečně uchvátilo, bylo když má švagrová dala nesložený kočárek do kufru svého auta a klidně by se jí tam vešly vedle sebe tři - tak takhle prostorný kufr bych taky chtěla:) Mají ale VW Multivan asi za 1,5m a to si nemůžeme dovolit.

Nemáte někdo doporučení na takové auto, které by bylo uvnitř tak krásně prostorné jako jsou MPVčka, aby se tam naše vysoké postavy nasoukaly, a z venku by uspokojily touhu manžela po teréňáku? :mrgreen:

Ještě dodám, že jsme navštívili bazar s auty a bylo tam tak nepřeberné množství aut, že jsme si prohlídli asi jen 6-7 aut a samé blbosti jako Volvo XC90 (- kufr:)), VW Amarok (luxus, ale má to korbu zvlášť), Toyota Land Cruiser - na nakouknutí nádhera, ale cena byla už tak nějak nad atd. Potřebuju nějaký solidní typ od čeho se odpíchnout.

Je možné, že motám jednotlivé třídy aut dohromady, nevyznám se a pořádné vysvětlení pro laiky jsem nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46226
11.3.14 17:39

Potom jeste Ford S-Max, ten muze byt tak 7mistny a nebo jeste Sharan a Galaxy, urcite neco najdete.
My taky pokukujeme a bud toho Sharana a nebo S-Maxe, chlap ma 183cm a ja 175 cm ale ja mam zase dlouhy nohy :kytka:,jinak mame Ford Focus combi a v pohide se tam vejdeme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.14 17:45

@Madla82 máme Land Rover Discovery… ale teda mnohem víc místa je v tom novém Range Roveru… tam je místo i vzadu… ale i cena je někde jinde… ;)
A Ford Mondeo Combi a tam je taky místa dost i pro mého dvoumetrového manžela i syna…
Ale ten Land Rover je prostě srdeční záležitost, to je zase o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
11.3.14 17:52

@Madla82 No, krom toho požadavku na „teréňáka“ bych řekla, že by to mohl splňovat Grand Voyager. Ono stejně pseudoteréňák je k ničemu, v terénu stejně nic neprojede a na silnici je to zbytečně žravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
11.3.14 17:57

Ahoj, manžel má skoro 2 metry a je s Ford Galaxy spokojenej, co má místa. A kufr supr velkej. Máme tři děti z toho dva piboše a místa hromada. Můžu doporučit :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
11.3.14 17:57

Máme Volvo XC90
Edit: koukám, že se Ti nelíbil kufr. Já do něj v pohodě narvu kočár a 2 psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
11.3.14 18:05

A co Kia Sorento? Kamarad to ma a rikal, ze kufr je ohromny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.3.14 18:17

http://www.novinky.cz/…eho-suv.html

:mrgreen: ale to se ještě nevyrábí :mrgreen: Mně se ale děsně líbí a myslím, že vaše požadavky by splňovalo :mrgreen: Jen ta cena bude hustá :roll:

• Citovat
  • Upravit
13142
11.3.14 18:35

Manžel je taky vysoký a máme Hyundai ix35 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
11.3.14 18:38

@RadkaCh vypada uzasne, ale ta cena to bude mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
11.3.14 19:31

@RadkaCh paráda, manžel se zamiloval do Amaroku od VW, tak by to byl super kompromis :palec: Ale obávám se, že to nějakou chvíli bude stát moc peněz…

@mooch jj, to jsem měla na půl roku jako služebák k dispozici a fakt je na tom vidět, že to navrhovala ženská :palec: Dlouhou dobu bylo můj favorit :palec:

@Petraa80 Ford Galaxy, ano ano, to jsem chtěla slyšet :mrgreen:

@lucka83 neví čirou náhodou jestli je Ford S-max větší nebo menší než Galaxy?

@j.a.n.i1 líbí moc, Grand Voyager je super, na dovolené jsme měli půjčené, v automatu a spokojenost, jen to bylo v USA a tam to bylo hodně rozšířené auto, tady mi přijde, že jich není tolik a k tomu se logicky pojí náklady na servis a náhradní díly atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.3.14 19:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
11.3.14 20:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
11.3.14 21:13

@Madla82 Náklady na servis nevím (přítel umí sám), ale díly jsou za velmi rozumné ceny a zatím jsme sehnali všechno bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
12.3.14 08:57

Ford S-max je prý menší než Galaxy ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie