Konflikt s paní učitelkou z MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
4.2.18 21:16
@Gituš píše:
Mám pocit, že si pleteš situaci. Ona se zeptala, zda o tom někdo něco neví. Nebylo to tak, že by zakladatelka řekla, že je puč. těhotná. To bych pochopila, že ji berete za slepici a že to roznesla. Ale pokud se jen zeptala a shodly se na tom, že mají děti bůjnou fantazii, tak nevidím žádné slepičení. Za mě zakladatelka slepice není, jen se zeptala, nikomu nic neoznamovala (ano, měla se zeptat učitelky, ale umím si představit ten fičák v tomhle podání :mrgreen: )

Jasně, neřekla, že je těhotná, ptala se, jestli je těhotná. Ale to nic nemění na tom, že s tím drbáním v podstatě začala :nevim: (z: hele, není ona těhotná? Je: Maruna řkala, že je těhotná… během pár slov :nevim: a důsledky musí řešit ten, kterýho Maruna řešila, tak se nedivím, že učitelka byla našvaná na zakladatelku) Jak už jsem psala, pokud by učitelka byla těhotná, do konce školního roku by to zakladatelka tak jako tak věděla. Netřeba to s někým řešit. Synovi taky odešla v prosinci suprová učitelka na mateřskou, nijak jsme ho na to nepřipravovali, není důvod z toho dělat drama přece, tak má novou učitelku, taky je fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.2.18 21:20
@Ennny píše:
@Verunecka289 pro boha ji ale nezajimalo jestli je učitelka těhotná, ale jestli i jine deti placaji takové blbiny.

To se pleteš. Přečti si dotaz ještě jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
4.2.18 21:35
@Gituš píše:
@Ennny To jsem ráda, naštěstí je nás tu víc, co si myslí, že zakladatelka není slepice :) Ale je těžké oponovat :mrgreen:.Člověk nemůže pikat a být zodpovědný za chování druhých - nejvtipnější je, že by ta situace klidně mohla vypadat takto: sejdou se dvě maminky a jedna říká „Ta naše Anča dneska povídala, že je puč. těhotná, no, někdy mám pocit, že těm dětem se nedá věřit ani nos mezi očima…“ Už vidím, jak i tohle nevinné prohození věty některé přetočí ve „slepičení“ :D. A umím si představit, že ty opravdové slepice se chytnou i takto postavené věty.

Jo to máš pravdu, tahle si klidně dvě maminky povídat můžou. Jestli to pak ta druhá nebo třetí pošle dál jako zaručenou zprávu, zato nesou odpovědnost ony samy.

to bys nemohla mluvit o ničem a o nikom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
4.2.18 21:38

@ospalámyš o vždyť to se tady snažíme celou dobu vysvětlit :lol: ze by nakonec člověk nemohl říct ani dobrý den (obrazně řečeno pro detailistky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
4.2.18 22:05
@adresa píše:
A že pro tentokrát to necháme být, jsme jem lidi, ale pokud by se to mělo opakovat, tak příště že bychom to řešily u ředitelky, že s ní jednám slušně a nebude na mne vyjíždět.

Taky bych to udělala, už proto, že někdy musíš dát druhým najevo, že s tebou nebudou jednat jak s malým harantem. Příště by na ní učitelka mohla být nepříjemná zas kvůli něčemu jinému jen proto, že zakladatelka není od rány a neumí se rázně vymezit.

Můžu pochopit, že za určité situace (ale to tady jen spekulujeme) má učitelka důvod být naštvaná, ale i tak by měla jednat v určitých mezích a hlavně si nejdřív vše nechat v klidu vysvětlit a vyslechnout obě strany. pokud už se vyptávala ostatních, tak se mohla v klidu zeptat i zakladatelky, jak to teda bylo.
A pak si měla dojít za tou, která byla druhá v řadě ať jí teda poví pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
4.2.18 22:13

@Verunecka289 No, řekla bych, že to spíš bylo o tom, zda i jiné děti vykládají tu samou věc.

S tou druhou maminkou shledaly, že to je blbina - hádám, že to roznesl někdo třetí - za což zakladatelka nemůže, neboť nebyla v přímé konfrontaci s danou slepicí (není její problém, že rozhovor poslouchá někdo třetí).

Ještě je varianta, že to roznesla tedy ta maminka, se kterou zakladatelka hovořila, ale pokud obě odsouhlasily, že to je blbost, tak bych řekla, že ani v tomhle případě zakladatelka nemůže za chorou mysl protistrany, která, ač s něčím souhlasila, tak popřenou informaci šířila dál.

Člověk nemůže nést zodpovědnost za blbost ostatních. Když řeknu, že zítra venku bude slunce, budu to říkat kamarádce a někdo pak roznese, že jsem říkala, že bude slunečno a ono ve skutečnosti bude lít jak z konve, taky na mě někdo vylítne, co jsem si to dovolila šířit za fámu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
4.2.18 22:25

@Gituš samozřejmě a pak te pověsí na šibenici a kdybys naaahodou mela pravdu upálí te za carodejnictvi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
4.2.18 22:38

@Ennny Jejky, tak to jsem v háji :mrgreen: Nicméně, řekla bych, že i většina meteorologů má docela problém :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
4.2.18 23:12
@ospalámyš píše:
Taky bych to udělala, už proto, že někdy musíš dát druhým najevo, že s tebou nebudou jednat jak s malým harantem. Příště by na ní učitelka mohla být nepříjemná zas kvůli něčemu jinému jen proto, že zakladatelka není od rány a neumí se rázně vymezit.Můžu pochopit, že za určité situace (ale to tady jen spekulujeme) má učitelka důvod být naštvaná, ale i tak by měla jednat v určitých mezích a hlavně si nejdřív vše nechat v klidu vysvětlit a vyslechnout obě strany. pokud už se vyptávala ostatních, tak se mohla v klidu zeptat i zakladatelky, jak to teda bylo.
A pak si měla dojít za tou, která byla druhá v řadě ať jí teda poví pravdu ;)
vidím to úplně stejně :) snad až na tu poslední větu. Na místě učitelky bych to dal nepitvala. Drby byly, jsou a budou a čím dříve se v tom přestane vrtat, tím dříve to drbáni utichne, ostatně lidi časem zjistí, že učitelka neodesla a není těhotná. Drbny ji stejně nereknou pravdu, jen je potěší že drama pokračuje.
Na zakladatelce si vylila zlost, přitom s tou jedinou bych zrovna já v klidu promluvila o tom, co se povídá a to ještě spíš v tom smyslu, že svět je malý a lidi hloupí, nejhorší je srážka s blbcem a ještě hůř s blbou drbnou, predstavte si co si lidi nevymyslí…A bylo by mi jasné, že ji to dojde a příště si sama dá pozor před kým mluví.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
4.2.18 23:53
@Mari.G píše:
@Fazulina Dcerka neříkala, že jim to řekla paní učitelka. Ale ve zbytku s Vámi souhlasím!

No, zakladatelka píše toto, z toho jasně vyplývá, že podle dcerky o tom mluvili nejen s jednou, ale i s druhou paní učitelkou. :nevim: :think:

@Michalka80 píše:
@Fazulina Dcerka rikala, ze si o tom s pani ucitelkou povidali v krouzku. Me se to teda nezdálo, ale dcerka byla hrozne presvedciva. Navic uz bude mit za par dni 6 let a navic ja jsem taky tehotna, takze vi o co se jedna. Pani ucitelja je teda stihla, zadne brisko nema. To jsem dcerxe taky rikala, ze nema prece zadne brisko, jestli to nepopletla. A ona mi rekla, ze ja jsem prece napred taky zadne nemela a uz jsrm mela v brichu mimi… Jo a jeste mi rekla, ze o tom mluvila i s druhou pani ucitelkou :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
5.2.18 02:01

@Fazulina Aha, ale to pak píše v komentářích, že? V hlavním příspěvku to nebylo. No, je to prekérka, ale rozhodně bych na sebe nenechala plivat. A to říkám opravdu z pozice, kdy jsem to sama zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
6.2.18 22:41

Nejblbější je, že to je člověk, který si může zlost vylévat na dětech. Pokud bych se tohoto nebála, tak bych se na ní buď vykašlala, za předpokladu, že bych byla dostatečně nad věcí a měla jiné věci na práci, nebo, pokud by mi to z nějakého důvodu vadilo, šla bych si na ní stěžovat, že se chová neprofesionálně, křivě obviňuje, to si ke svým klientům nesmí dovolit. Blbka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin