Konto pracovní doby - pracovní smlouva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No nevím. Asi bych to přirovnala spíš k tomu nevolnictví. Pokud takovou smlouvu podepíšeš, tak mám pocit, že si s tebou můžou dělat co chtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi přijde, že jestli podepíšeš, jsi plně v jejich moci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tý jo holky to jsem si myslela-je mi to hodně líto dobré peníze nabízeli na pohovorech (dělala jsem 4kola )byli docela o.k ,ale když mi došlo toto tak mi spadla čelist asi zase budu s hledáním na začátku ,leda že bych zkusila smlouvat jestli by něco z toho nevyhodili …Co myslíte?
- Citovat
- Upravit
Nevím, můžeš to zkusit, ale myslím, že pokud mají smlouvu udělanou takhle, tak nějak moc ustupovat z požadavků nebudou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
spíš to připomíná nevolnictní, ale přijde mi to v dnešní praxi jako „normální“ ustanovení smlouvy, ale ne že by mi to přišlo ok… nicméně kdyžtak tam máš předpokládám zkušební dobu
zas práce se dnes blbě shání i když možná v Praze to tak špatný jak u nás být nemusí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono taky podle nejakeho paragrafu- pokud pecujes o dite do nejakeho veku, nesmis byt vysilana na pracovni cesty bez tveho souhlasu a mella bys mit i upravenou prac. dobu, podle dohody.....
ja ted nevim, presne zneni, ale zjistovala mi to ted ucetni, co bude, za rok- mam 3 deti do 7mi let, tak by mi mel zamestnavatel vyhovet se zkracenym uvazkem treba a zadne dlouhe prac dny apodobne, taky ty pracovni cesty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo to mě zachrání ,ale jen ohledně těch pracovních cest nebo přeložení do jiného místa výkonu práce .Ale od fondu pracovní doby ,pracovní pohotovosti a přesčasů ne -to bych musela být osamělá matka.Ikdyž je fakt ,že by mi měl v plánování pracovní doby vycházet vstříc ,když mám dítě do 15let .
Ale ted mám máslo na hlavě já -neřekla jsem mu že mám dítě
se na to neptal, z životopisu to vzhledem k ukončení pracovního poměru po rodičovské dovolené zřejmé nebylo .Ale mám pocit ,že to snad ani nikde v zákoně není ,že bych měla zaměstnavatele informovat o tom ,že mám vlastní dítě. ![]()
- Citovat
- Upravit
Od Konta dále..!!!
Konto u nás ve firmě jedna velmi „snaživá“ personalistka protlačila před čtyřmi roky.Dodnes jsou s ním velké potíže,každý si ho vykládá po svém,zaměstnanci jsou nuceni na ošetření u lékaře si brát hodiny z Konta(I když se jedná o ošetření či vyšetření,kdy není možné jít k lékaři mimo pracovní dobu a jsou v tzv. minusových hodinách).Letos, v době krize kdy není moc práce, to došlo tak daleko, že zaměstnanci mají i minus 500 hodin a proslýchá se,že majitelé budou chtít po zaměstnancích stržením dovolené(prý stejně jako při dlouhodobé nemoci) kompenzovat tento pracovníky nezaviněný deficit odpracovaných hodin.Dělá se i více než 12 hodin,soboty a neděle bez příplatků, v případě že jsou pracovníci v minusu, pracují soboty a neděle jen za cestovní náhrady(Vrací tím vlastně hodiny ,které dostali zaplaceny,ale pozor!Zaměstnevatel jim zaplatil 80% a vrací se vlastně 100% hodin.A t donedávna byl velký rozpor ve výkladu,protože odečítali z minusových hodin na Kontě směny a ne hodiny..!!!(Pokud pracovník ten den odpracoval 12 hodin,odečetli mu z minusových hodin pouze 7,5 hod.)Je v tom celém prostě nevýslovný bordel, pramálo snahy-ze strany zaměstnavatele-cokoli vysvětlit či uvést na pravou míru dle zákona.Nýní se mezi pracovníky „šušká“,že chtějí zúčtovací období posunout až na konec února, což je vlasně o dva měsíce více, než dovoluje zákon a předpis o Kontě…
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky mám vyhlídku na práci dobrou -aspon jak jsem si myslela než jsem přečetla pracovní smlouvu .
Pracovní doba rovnoměrná pokud zaměstnavatel neurčí jinak ,souhlas s vnitřním ustanovením o kontu pracovní doby ,souhlas s možností nařízení pracovní pohotovosti ze strany zaměstnavatele.
Další perla místo výkonu práce určeno jako Praha ,ale v zápětí dodatek ,že souhlasím s přeložením podle potřeby zaměstnavatele.
tak nevím je to ještě normální nebo to zavání novodobým nevolnictvím ?